Han  lever

Alla inlägg under augusti 2009

Av Anji - 13 augusti 2009 18:43



 



Eftersom Kristus bor i den troende finns det skäl att hålla ut till slutet.

Vi blir inte genom vår uthållighet räddade men det är ett bevis på trofasthet. Utan den kan vi ryckas med närföljelsens vindar blåser.

Bibeln varnar oss på många ställen för att bli förhärdade - sluta lyssna. Till slut går vi då över den gräns bortom, då inte Guds röst inte når oss och vi inte längre kan bli räddade.

Det börjar med att vi vägrar lyda Guds klara och tydliga vilja.

För israeliterna inträffade detta när de inte lydde Guds order att inta löfteslandet, ( 4 Mos 13-14,-20 och Ps 95 ). Var noga med att lyda Guds ord så att du alltid kan höra hans röst tydligt och klart.


En som envist vägrar att lyda den levande Guden kommer allt längre och längre bort ifrån honom.

Men Gud kan ge oss ett nytt hjärta, en ny Ande och nya visioner.

En bra behandling för ett oroligt hjärta är regelbunden gemenskap med andra troende och vara med Gud och i bön.

Gud vill att vi skall komma in i hans vilja.


Jesus är lik oss eftersom han har upplevt alla de frestelser vi upplever idag.

Skillnaden är att han aldrig syndade.

Han är den enda som någonsin levt utan synd.

Han förstår fullständigt hur svaga vi känner oss i frestelsens stund och erbjuder oss sin förlåtelse.


BÖN.

Bön är att komma inför Gud.

Vissa gör det i tysthet och med böjt huvud, rädda att be Gud möta deras behov.

Andra ber lättsinnigt med många ord och liten eftertanke. Kom till honom i tillbedjan och vördnad- han är ju ändå din Herre och Kung. Men kom också med frimodighet och tillförsikt för han är ju okcså din vän och rådgivare.


Gud vill höra allt du har och be om och tacka för. Hans öron är alltid närvarande för dig.


GVD. 





Av Anji - 13 augusti 2009 01:02



 Ibland måste vi ge upp det vi vill göra själva för att uträtta något för Gud.

Vars och ens personliga målsättning avgör graden av disciplin och avhållsamhet. Utan målsättning är disciplin inget annat än bestraffning. Med målsättningen att behaga Gud är det lätt att avstå från något eftersom vi har evig belöning att jämföra med.


Med att inte bli uttagen för tävling menar inte Paulus att gå miste om räddningen, utan få förmånen att berätta för andra om Kristus. Det är lätt gjort att de andra råd som man inte själv lever efter. Det är viktigt att leva som man lär.


Vardagens bekymmer gör lätt att man glömmer eller struntar i gårdagens erfarenheter. Det hjälper att studera Guds ord regelbundet, då kan vi få ständig påminnelse om hur Gud vill att vi skall leva.


Gud har placerat dig där du är, och din uppgift är att söka efter möjligheter att tjäna honom.


Gud måste prägla vårt liv att vi gör allt till hans ära. Du kan få god vägledning genom att fråga dig " blir Gud ärad av detta?" eller " på vilket sätt kan jag ära Gud i denna situationen?"


I vårt sammhälle förväxlas ofta kärlek med lust och begär. Guds kärlek i oss är riktad utåt mot andra. Inte inåt mot oss själva. Guds kärlek är fullständigt osjälvisk.


Vi skall hålla blicken fäst på Jesus hela tiden. Han är vår ledare. Skillnaden mellan honom och mänsklig auktoriteter är att Jesus aldrig förändras. Vi kan lita på honom. Han behandlar oss alltid med samma kärlek. Vilken tillgång är inte det i en värld som är så orolig och föränderlig?


 Vi skall inte fästa oss vid den här världen. Allt vi är och har är bara tillfälligt. Det är bara vår relation till Gud och vår tjänst inför honom som består. Samla inte rikedomar här.

Kan ju kännas jobbigt när man köper något fint eller så och man tänker att man inte får ta med sig det till himlen, men det är så mycket bättre där och vi får allt vad vi behöver.


Jesus verk i vårt liv ska ge två tydliga utsalg.

1. Vi skall bli de personligheter Gud har avsett oss att vara och som han glädjer sig åt.

2. Vi skall bli utrustade för den tjänst som han glädjer sig åt att vi skall utföra.


- Låt Gud först förändra dig och sendan använda DIG -



BLESS





Av Anji - 11 augusti 2009 15:07



Såsom Kristus uppväcktes från de döda genom Faderns härlighet, också vi skall vandra i ett nytt liv.


Vi bekänner i dopet att vi böjer oss för Guds rättvisa dom över synden. Dopet blir en sammanvigning med Kristus och porten in till ett nytt liv.


Jag hade en tanke idag och den var underbar.

Att skolungdomarna möts och kommer tillsammans i bön, på skolgården eller i klassrummen och läser bibeln. Och även dom ofrälsta accepterar Kristus som sin frälsare och räddning.


När blir det normalt att be för varann på offentliga platser?

Jag vill att Sverige skall bli frälst, och mest bland ungdomarna för det är ju våran generation som skall föra det vidare, därför skall vi jobba hårt.

Så många ungdomar som mår dåligt i dagens läge, tänk vad mycket bättre dom kan må när dom tar emot Jesus. Men många vill inte höra om våran räddare eller om räddningen som ger liv.


"Ta dom till ditt hjärta fader"


Det som händer i era hjärtan när ni tar emot Kristus kommer synas i erat liv och eran attityd.


Jag tror på en Gud som kan göra vad som helst, han öppnar och stänger det han vill. Så länge vi har Gud är inget omöjligt.


När det är som tuffast. Tänk dig förra gången det var kamp så höll du igen, du gav aldrig upp hoppet, du slutade aldrig slåss.

Det är mycket lättare att inte vilja ge upp när man är stark.

Men det är när man är som svagast som man är starkast för man kommer alltid tillbaka upp, och när man inte själv har krafterna kommer Jesus och håller upp oss och bär oss genom våra svåra tider.


Vi får göra vårt bästa och lämna allt annat till Gud så kommer han och hjälpa


Vi måste sluta säga negativa saker om oss själva och tro att vi är sämre än någon annan. Alla behövs för att bygga Guds rike, och utan dig vorre vi ingenting.


Säg mig vad som är omöjligt för Gud?


Gud kan göra vad han vill hur han vill.

Han väljer att hjälpa oss för att han älskar oss för han är en kärleksfull och förlåtade Gud.


Liksom Fadern har älskat mig, så har jag älskat er. Bli kvar i min kärlek.

Joh 15:9




 /Anji



Av Anji - 9 augusti 2009 21:56

Kristen tro gäller mycket mer än att veta vad  andra tror. Den kräver att vi har en egen uppfattning. När Jesus frågar:"Vem tror ni att jag är?" vill han att vi skall ta ställning. Vem säger du att Jesus är?

 

...Att följa hans "exempel" betyder  en troende som följer sin Herre genom att göra som han och lyda honom. Att alltid vara beredd att dö betyder att säga nej till en självisk önskan att göra allt på ett eget sätt. Det kostar att leva så, men i det långa loppet är det värt besväret.

 

Vi är villiga att betala ett högt pris för sådant som vi sätter värde på. Är det förvånande att Jesus kräver denna hängivenhet av dom som följer honom?

 

Det finns åtminstone tre villkor som måste uppfyllas av hans efterföljare. De måste sluta tänka på sig själva och alltid vara beredda på att ge sina liv. Annars är det bara tomma ord. Är du berädd på att ge ditt liv åt Jesus om det krävs?

 

Om livet är det käraste du har så gör du allt du kan för att skydda det.

Du kommer inte att göra något som kan innebära fara för din säkerhet, hälsa eller bekvämlighet.

Å andra sidan om det viktigaste för dig är att följa Jesus så kanske du kommer att hamna i en del verkligt farliga, ohälsosamma och obekväma lägen. Du kommer kanske att riskera livet men du är inte rädd för du vet att Jesus kommer att uppväcka dig till evigt liv. Den som bara är angelägen att bevara livet har ingen sådan försäkran bakom ryggen. Hans jordiska liv kanske blir längre, men troligen kommer han att uppleva det både trist ch meningslöst. Den som har Kristus i sina liv och hjärtan får leva ett spännande liv. Gör du det?

 

GVD




Av Anji - 8 augusti 2009 16:08



För Gud är våra tankar och motiv lika tydliga som ett ljus på en öppen plats. Hur vi än försöker dölja våra felaktiga attityder och handlingar och ord, kan vi aldrig lura Gud. Istället för att dölja våra fel bör vi be Gud om förändring våra liv så att vi inte längre behöver skämmas. Försök inte gömma något för Gud. Det fungerar inte. Det är bara när du erkänner och söker Guds förlåtelse som du kan få den hjälp du behöver för att handla rätt.


Detta är en allmängitlig princip för fysisk, mental och andlig tillväxt. En muskel blir starkare av att arbeta. Om den inte används blir den svag och sladdrig. Om du inte växer till blir du försvagad. Det är omöjligt att stanna upp under någon längre tid. Hur använder du det Gud har utrustat dig med?


Jesus verkliga anhöriga är de som hör och lyder hans ord. Höra utan att göra är inte nog. Jesus älskar oss med samma kärlek som han visade sin mamma. Han erbjuder oss en varm och innerlig familjegemenskap.


När vi plötsligt råkar in på livets stormar är det lätt att tro att Gud har tappat kontrollen och att vi är utlämnade till ödets vindar. Men Gud är suverän. Han har både världshistorien och oss var och en i sin hand. Som Jesus stillade stormen på sjön kan Gud stilla de stormar som blåser upp omkring dig, hur allvarliga de än är.


Guds nya värld börjar i hjärtat på dom som tror på Jesus. Den är lika verklig i oss idag som den var bland Judarna för 2.000 år sedan.



Av Anji - 6 augusti 2009 23:32



Mer än allt annat orsakar synd ett katastrofalt sammanbrott i en relationerna mellan männiksor.

Vi kan se detta i sammanbrott runt omkring oss: gatuvåld, barnmisshandel, hat mellan männiksor av olika ras och nationalitet, korruption och äktenskap som skadas eller raseras av ena maken eller av båda.


En skådespelerska från Hollywood har sagt:" Jag har kommit fram till att en kvinnas bästa vän är skiljsmässoadvokaten, inte diamanterna."


Det sista i denna rad av sammanbrott gäller våran relation med Gud. Avskurna från Gud, skilda från Gud känner vi smärtan av separationen från honom.

För många männiksor har livet ingen mening, inget syfte. Det var inte så Gud skapade det. Han skapade oss till att leva i en kärleksrelation med honom.

Men istället har vi skyndat bort och gömt oss för Gud som om vi vore allergiska mot honom. // Av Reinhard Bonnke.




Kraften med Guds nya liv till alla som ber om det, vi får :

Guds förlåtelses kraft som befriar oss, kraft att förlåta dom som har skadat oss.

Kraft att stå emot det som vi vet är fel.

Guds Andes kraft som ger oss ett nytt liv med Jesus.

Guds kärleks kraft som fyller oss med kärlek till honom och till andra.


I Bibeln säger detta klart :" Var och en som åkallar Herrens namn skall bli räddad".

EN enda bön i tro till Jesus om förlåtelse och frälsning, på det enkla språk du använder när du ber en vän om hjälp, är sättet att utlösa den räddande fallskärmen. Gud själv har lovat att fallskärmen fungerar, Dra sanbbt i utlösaren, vem du än är.


Tack vare vad Jesus gjorde på korset blev korset porten till liv.

Korset har makt att förvandla oss.

Minus blir plus och negativt blir positivt.

På korset förändras mörker till ljus, död till liv, hat till kärlek, bojor till frihet, fruktan till tro, förtvivlan till glädje, splittring till sammanhållning, helvete till himmel.


Blessings.



Av Anji - 4 augusti 2009 23:07


Lite från D Wilkersons tankar över de sista tiderna och kyrkor m m:

Dra bort från henne mitt folk”

Dra bort från henne, mitt folk, så att ni inte deltar i hennes synder och drabbas av hennes plågor (Upp 18:4).

Lämna de sovande, döda kyrkorna. Lämna kulter som är fulla av habegär och framgångstankar.

 Lämna de ljumma församlingarna, där man bara umgås, de som har förlorat Guds härlighet.

Lämna de kompromissande, syndfulla, liberala kyrkorna. Lämna vilken kyrka det vara må som saknar den helige Andes eld, övertygelse och hunger efter Guds helighet.

Lämna de lagiska församlingarna och sällskap som predikar frälsning genom gärningar.

Lämna den katolska kyrkan där man tillber jungfru Maria. “Fly ut ur Babel, må var och en söka rädda sitt liv, så att ni inte förgås genom dess missgärning. Ty detta är för Herren en hämndens tid, då han vill vedergälla det vad det har gjort. Babel var i Herrens hand en gyllene kalk som gjorde hela jorden drucken.

 Av dess vin drack folken, och så blev folken som vanvettiga. men plötsligt är nu Babel fallet och krossat. Jämra er över henne, hämta balsam för hennes plåga, om hon till äventyrs kan helas) (Jer 51:6-8).

Lämna dem som förkunnar och uppmuntrar begär efter pengar, berömmelse och framgång.

Lämna alla de människocentrerade religiösa institutionerna som är dubbelt döda och uppryckta med rötterna. (Dra ut därifrån, mitt folk. Må var och en söka rädda sitt liv undan Herrens vredes glöd) (Jer 51:45).

Lämna och förkasta alla falska profeter som inriktar sig på rikedom och ära.

Lämna och förkasta alla pastorer som gör det bekvämt för dig i Sion och som invaggar dig i falsk säkerhet.


 Bort, bort, dra ut därifrån, kom inte vid det som är orent. Dra ut ifrån henne, rena er, ni som bär Herrens kärl (Jes 52:11).


Sion skall genom rätt bli räddad och dess omvända genom rättfärdighet. Och de väldiga skall bli som flisor, och deras verk som en gnista, och de skall tillsammans brinna, och ingen skall kunna släcka. (Jes 1:27-31).


David Wilkerson  http://www.kts.just.nu

Av Anji - 4 augusti 2009 00:07



Vissa männiksor ser inget hopp åt något håll - de ger tragiskt nog upp och sjunker ner i förtvivlan. Andea försöker fly undan alltihop."Folk står inte ut med alltför mycket verklighet-det är därför vi har tvåloperor" har någon sagt.


I sin längtan efter ett verkligt liv snärjs vissamänniksor in i förödandet nät - ofta i det mest uppenbara fällorna som narkotika eller alkohol.

Den sortens missbruk har aldrig löst ett enda problem, men har skapats miljontals. De kan inte leva utan droger men kan inte heller leva med dom. De framkallar bara en kemisk dröm, en hägring i en öken utan vatten.


Andra jagar lyset efter framgång. Deras almanackor blir mer fulltecknade, deras bankkonton fetare, deras bilar snabbare-men de hinner aldrig ikapp lyckan. Likt bergsklättrareuppvisar miljoner männiksor en enorm dristighet, beslutsamhet och fyndigt i sin strävan att nå toppen. Men när de kommer dit finner de bara tomhet.


Vi  behöver mer än en billig lösning eller en snabb sil.

Vi behöver frid med Gud. Vi har behov av hans förlåtelse, av att han för oss hem och upprättar oss till den relation han alltid velat ha med oss.


Vi kommer bara finna Gud om vi verkligen vill ha honom. Gud säger i Bibeln :"Jag älskar dem som älskar mig, och de som söker mig finner mig"


Och han ger detta orubbliga löfte:"Jag vet väl vilka tankar jag har för er ...Nämligen fridens tankar och inte ofärdens, till att ge er en framtid och ett hopp. Och ni skall åkalla mig och och gå och be till mig och jag vill höra på er. Ni skall söka mig, och ni skall också finna mig om ni frågar efter mig av hela er hjärta"

Detta var en text av Reinhard Bonnke.





Vilka härliga ord, det är verkligen fantastiskt.

Alla som söker honom skall finna honom och våra liv kommer aldrig bli desamma.


Jag har själv famlat i många år i mörker men jag sökte honom och jag fann honom. han räddade mitt liv många ggr och jag kan aldrig tacka honom nog.


Bless You Today.

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards