Han  lever

Direktlänk till inlägg 17 november 2009

Brian Welch

Av Anji - 17 november 2009 14:53

Håller på och läsa denna boken.


 HEAD – Brian Welch


   I början av 2005 briserade bomben inom numetal – gitarristen Brian ”Head” Welch lämnar KORN (vilka redan då sålt över 40 miljoner album) och får dessutom en stor religiös uppenbarelse, enligt många verkar han helt ha flippat ur. Sen blev det tyst och i 2007 kom hans självbiografi ut. I december 2008 kom dock det stora musikaliska livstecknet i form av solodebuten ”Save Me From Myself” (Driven Music Group). En platta som går inom samma genre han en gång var med och startade. Brian (som fyller trettionio år i sommar) ringer upp från Arizona, en delstat som varit hans hem sedan tre år tillbaka, och berättar för Slave To Metal om plattan, sitt forna drogberoende, när han mötte Gud och hur han skänkte pengar till fattiga barn i Indien.BLEV FRÄLST

   Jag vet att du numera är ren men du har ju varit drogberoende. Var drogerna något du hade problem med innan du kom med i KORN eller var det något som gick hand i hand med att ni blev större som band och upplevde en otrolig succé runt om i världen?

   - Jag hade provat droger innan jag var med i KORN. Men när det började gå bra med bandet så blev allting värre både med droger och alkohol, plötsligt hade jag hur mycket pengar som helst och kunde köpa vad jag ville i drogväg. Det var livsfarligt!

   Enda sedan dag ett som han lämnade KORN så har Brian inte rört vare sig en drog eller alkohol. Starkt jobbat.

   - Jag känner inte för det längre. Inte ens när jag hamnar i sällskap som t.ex tar alkohol så lockas jag, det känns inget kul för mig längre så det är lätt att avstå.

   Var det svårt att komma loss från beroendet?

   - Ja det var det verkligen. Bara en sån sak som att göra sig av med det som fanns hemma. Jag ville göra mig av med det men en stor del av mig ville ha det kvar, jag trodde jag skulle bli galen om jag inte fick det. Men efter några veckor så gick det över och jag lyckades ta mig ur det.

   Slutade du på egen hand eller lade du in dig på rehab?

   - Jag slutade faktiskt på egen hand. Jag bad till Gud varje dag och bad om att han skulle hjälpa mig. Jag föll tillbaka en gång strax efter men då kände jag att det inte gav mig något alls, jag blev inte hög fick ingen skön känsla och då kände jag verkligen att detta skall jag kunna ta mig ur.

   För mig som sitter i andra änden av luren är det svårt att ta till sig det här med att du mötte Gud och blev frälst och allt det. Kan du inte förklara lite mer kring detta åt mig?

   - Jag var i kyrkan med min kompis och min dotter och ville mest dit för att hänga med lite folk som var bra för mig. Då pratade jag med en präst och han sade att allt jag behövde göra var att öppna upp mig och prata med Gud och be. När du väl gör detta så kommer du att märka att det bitvis kommer att bli bättre. Och jag gjorde detta, jag gick hem började be, kasta drogerna och märkte att det faktiskt kommer att funka. Det var en skön känsla. Jag var den första att skratta åt det, men se nu – det hjälpte mig faktiskt! Och jag var verkligen illa däran innan, jag hade gått under om inte detta skett.

   Var det före eller efter att du lämnade bandet?

   - Det var strax efter att jag lämnat bandet och som sagt nu flera år senare har jag fortfarande en nära relation med Gud.

   Vad var det första du gjorde efter att du lämnat bandet?

   - Två veckor efter att jag lämnat KORN så åkte jag till Jerusalem i Israel och blev döpt i Jordanfloden. Det var en så häftig upplevelse. Jesus blev döpt där enligt bibeln och det var stort för mig. Det var samtidigt en välbehövlig semester för mig.


HEAD HOME

   Som om inte allt kring musiken vore nog så har han dessutom startat upp ett barnhem i Indien under namnet ”Head Home” – ett hem för 200 fattiga barn som nu fått sig tak över huvudet, utbildning och mat på bordet varje dag. Ett ämne han brinner för numera och definitivt kommer att stötta mer i framtiden. 

   - Jag var där egentligen bara en gång och donerade pengar till att starta upp ett nytt barnhem och jag vill verkligen vara med och kunna hjälpa de fattiga med mina pengar. Det var min manager som föreslog det fyndiga namnet.

   Hur kom du på att du ville göra något sådant här för dina pengar? Det är nog inte det första som folk förväntar sig av dig?

   - Ha,ha nej det är det nog inte. Men när man ger sitt liv till Gud och han ger en ett nytt hjärta tillbaka så blir det nog att man bryr sig om saker som man normalt sett inte skulle ha brytt sig om. Jag var så otroligt självisk hela mitt liv och det var dags för mig att betala tillbaka. Alla borde egentligen göra vad man kan, oavsett hur lite eller stort det är.

   Kommer du att göra fler sådana här grejer i framtiden?

   - Ja det kommer jag att göra, men jag vet inte hur eller på vilket sätt men jag kommer definitivt att hjälpa de fattiga så fort jag får chans!!!
Bless Anji

 
ANNONS
 
Maria

Maria

17 november 2009 19:12

HEJ ANJI Den boken vill jag också läsa, tänk vad Gud gör i människors liv! Fantastiskt att få läsa detta du skrivit om Brian.
Gud är stor och mäktig och kan förvandla allas liv.
Kram och Blessings
/Maria

http://livet.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Kyllikki

18 november 2009 09:23

Hej Anji!
Underbar läsning och den boken vill jag med läsa.
Var köpte du den?
Kram Kyllikki

 
Ingen bild

Andreas T.

18 november 2009 17:31

Ville tipsa om en affär som säljer böcker, "Kulturbutik" (http://www.kulturbutik.se/), de verkar vara lite billigare. Jag har använt mig av dem en gång och den bok jag då beställde kom fram så inte verkar de vara sämre än nån annan. Brian Welch finns där också 112 kr men med frakt 131 kr och då är det samma som Bokus i och för sig men tycker ändå att man ska kolla med "Kulturbutik" först när man ska köpa böcker.

(Detta var ett tips även till dig Kyllikki här ovan).

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anji - Tisdag 23 okt 18:58

  Fråga dig själv:   Talar du ALLTID sanning?   “Kärleken har sin glädje i sanningen” (1 Korintierbrevet 13:6)   2 Tim 3:16 Hela Skriften är ut-andad av Gud och nyttig till undervisning, tillrättavisning, upprättelse och fost...

Av Anji - Lördag 20 okt 00:10

  Videon berättar att vi inte håller med om, eller gillar det som sker nu. Det sjuka samhället är bara för mycket! I Avsaknad av Jesus och hans kärlek och fostran så går det rakt  till helvetet för människorna.     /Anji     ...

Av Anji - Tisdag 16 okt 22:43

bild Pinterest När du lägger hela omsorgen om ditt liv i Guds händer så lägger han Ro och Frid i Ditt Hjärta!   Människor som inte är troende eller sådana om inte vet så mycket om Guds frid frågar om man verkligen kan ha frid i hjärtat och k...

Av Anji - Tisdag 9 okt 22:36

  Gud talade med Mose ansikte mot ansikte som vänner talar med varandra. Det var Mose djupa hängivenhet och tilltro till Guds vishet och ledning som ledde till detta nära samarbete. Detta nära förhållande till Gud var en oerhörd förmån som Mose had...

Av Anji - Fredag 5 okt 22:16

  Vet du vad Halloween är???  Svar får du här!   Popular Pastor Exposed - Child Satanic Ritual Abuse, Halloween, Voodoo Donuts - Must Watch En av de poulära människorna i detta hemska var bl a påven och den kände och populäre Billy Graham, so...

Presentation


Anji red här. 30 år och skriver om Jesus Kristus. Låt min blogg uppmuntra dig!

Vet en del om livet. Sorg och smärta. Ångest, depression, missbruk, ensamhet ,tårar, ätstörningar och självskadebeteende. Eftersom jag levt med det själv i många många år.

Omröstning

Känner du Jesus? Är du frälst eller vill bli det?
 Nej, jag vill veta mer om honom
 Ja jag är frälst
 Ja jag känner Jesus
 Nej vem är Jesus?
 Jag lär mig här på bloggen
 Vad är frälsning?

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

http://www.iring.nu/webbringar/Fraelsaren.php

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Följ bloggen

Följ Han  lever med Blogkeen
Följ Han  lever med Bloglovin'

Prövningar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se