Han  lever

Alla inlägg under november 2009

Av Anji - 19 november 2009 16:40

 

Tror man på att Jesus lever.

Min blogg heter Han lever för att:

Just det: HAN LEVER

 

Det står i Lukas 24:51:

 

Och medan Gud tog honom (Jesus) till sig upp till himlen

föll lärjungarna ner och hyllade honom...

 

Det står också:  Att Jesus ÅTERVÄNDE till himlen, varifrån han en gång kommit.

Detta kan du läsa i Apg 1:9

 

Nu sitter Jesus vid Guds högra sida, och han har makt över både himmel och jord.

 

Jesus kommer en dag tillbaka hit, ÄR DU redo att möta honom?

 

Bless!  /Anji

 

Jesusblind053.jpg image by Fridsfurste

Av Anji - 17 november 2009 14:53

Håller på och läsa denna boken.


 



HEAD – Brian Welch


   I början av 2005 briserade bomben inom numetal – gitarristen Brian ”Head” Welch lämnar KORN (vilka redan då sålt över 40 miljoner album) och får dessutom en stor religiös uppenbarelse, enligt många verkar han helt ha flippat ur. Sen blev det tyst och i 2007 kom hans självbiografi ut. I december 2008 kom dock det stora musikaliska livstecknet i form av solodebuten ”Save Me From Myself” (Driven Music Group). En platta som går inom samma genre han en gång var med och startade. Brian (som fyller trettionio år i sommar) ringer upp från Arizona, en delstat som varit hans hem sedan tre år tillbaka, och berättar för Slave To Metal om plattan, sitt forna drogberoende, när han mötte Gud och hur han skänkte pengar till fattiga barn i Indien.



BLEV FRÄLST

   Jag vet att du numera är ren men du har ju varit drogberoende. Var drogerna något du hade problem med innan du kom med i KORN eller var det något som gick hand i hand med att ni blev större som band och upplevde en otrolig succé runt om i världen?

   - Jag hade provat droger innan jag var med i KORN. Men när det började gå bra med bandet så blev allting värre både med droger och alkohol, plötsligt hade jag hur mycket pengar som helst och kunde köpa vad jag ville i drogväg. Det var livsfarligt!

   Enda sedan dag ett som han lämnade KORN så har Brian inte rört vare sig en drog eller alkohol. Starkt jobbat.

   - Jag känner inte för det längre. Inte ens när jag hamnar i sällskap som t.ex tar alkohol så lockas jag, det känns inget kul för mig längre så det är lätt att avstå.

   Var det svårt att komma loss från beroendet?

   - Ja det var det verkligen. Bara en sån sak som att göra sig av med det som fanns hemma. Jag ville göra mig av med det men en stor del av mig ville ha det kvar, jag trodde jag skulle bli galen om jag inte fick det. Men efter några veckor så gick det över och jag lyckades ta mig ur det.

   Slutade du på egen hand eller lade du in dig på rehab?

   - Jag slutade faktiskt på egen hand. Jag bad till Gud varje dag och bad om att han skulle hjälpa mig. Jag föll tillbaka en gång strax efter men då kände jag att det inte gav mig något alls, jag blev inte hög fick ingen skön känsla och då kände jag verkligen att detta skall jag kunna ta mig ur.

   För mig som sitter i andra änden av luren är det svårt att ta till sig det här med att du mötte Gud och blev frälst och allt det. Kan du inte förklara lite mer kring detta åt mig?

   - Jag var i kyrkan med min kompis och min dotter och ville mest dit för att hänga med lite folk som var bra för mig. Då pratade jag med en präst och han sade att allt jag behövde göra var att öppna upp mig och prata med Gud och be. När du väl gör detta så kommer du att märka att det bitvis kommer att bli bättre. Och jag gjorde detta, jag gick hem började be, kasta drogerna och märkte att det faktiskt kommer att funka. Det var en skön känsla. Jag var den första att skratta åt det, men se nu – det hjälpte mig faktiskt! Och jag var verkligen illa däran innan, jag hade gått under om inte detta skett.

   Var det före eller efter att du lämnade bandet?

   - Det var strax efter att jag lämnat bandet och som sagt nu flera år senare har jag fortfarande en nära relation med Gud.

   Vad var det första du gjorde efter att du lämnat bandet?

   - Två veckor efter att jag lämnat KORN så åkte jag till Jerusalem i Israel och blev döpt i Jordanfloden. Det var en så häftig upplevelse. Jesus blev döpt där enligt bibeln och det var stort för mig. Det var samtidigt en välbehövlig semester för mig.


HEAD HOME

   Som om inte allt kring musiken vore nog så har han dessutom startat upp ett barnhem i Indien under namnet ”Head Home” – ett hem för 200 fattiga barn som nu fått sig tak över huvudet, utbildning och mat på bordet varje dag. Ett ämne han brinner för numera och definitivt kommer att stötta mer i framtiden. 

   - Jag var där egentligen bara en gång och donerade pengar till att starta upp ett nytt barnhem och jag vill verkligen vara med och kunna hjälpa de fattiga med mina pengar. Det var min manager som föreslog det fyndiga namnet.

   Hur kom du på att du ville göra något sådant här för dina pengar? Det är nog inte det första som folk förväntar sig av dig?

   - Ha,ha nej det är det nog inte. Men när man ger sitt liv till Gud och han ger en ett nytt hjärta tillbaka så blir det nog att man bryr sig om saker som man normalt sett inte skulle ha brytt sig om. Jag var så otroligt självisk hela mitt liv och det var dags för mig att betala tillbaka. Alla borde egentligen göra vad man kan, oavsett hur lite eller stort det är.

   Kommer du att göra fler sådana här grejer i framtiden?

   - Ja det kommer jag att göra, men jag vet inte hur eller på vilket sätt men jag kommer definitivt att hjälpa de fattiga så fort jag får chans!!!




Bless Anji

Av Anji - 16 november 2009 13:59


Jag vill ge all min ära till Gud.

Varit tufft i några dagar men det finns bara en som kan hjälpa och få upp ögonen på en. Att se sanningen och visa vad man kämpar för.


Stort tack till Fadern att du bjöd in mig i ditt hjärta och visade mig att ditt paradis är verklighet, och tack för din trofasta och villkorslösa kärlek. Tack för du sände din som Jesus Kristus för att dö i mitt ställe. Tack Herre för att du räddade mig från mig själv. Tack för du vänder allt ont till gott och svårigheter till stor seger i ditt namn.

Tack för att du använder mig.


" Han gjorde det för mig, och han kommer göra det för alla som kommer till honom" Matteus 11:28.


Bibeln är tydlig med att kristna är kallade att vara välsignade av Gud men vi är också kallade till att ta upp våra kors och lida för vår tro ibland. Det häftigaste är att när vi i lydnad har utstått perioderna av lidande lovar Gud att mer av Kristi Kraft kommer vila över oss ( 2 Kor 12:9-10)


Jag kan inte sitta här och säga att mitt liv är perfekt efter att jag vände mig till Gud och blev hans barn men jag kan säga aåhär, det är värt allt, allt lidande som hör till för Gud är högst verklig och jag kan ta mig igenom vad jag än möter i detta livet, bra eller dåligt, för jag älskar Gud och han mig.


Jag vill bara vara din, din, din.






Av Anji - 14 november 2009 10:47

Käre far i himlen.


Jag svarar på din inbjudan och kommer till dig i din sons, Jesus Kristi namn.

Jag kommer med alla mina synder, sorger, och dåliga vanor.

Jag vänder mig bort från ondskan och jag vänder mig bara till dig Jesus.


Jag sätter min tro bara till dig. Du är den levande Gudens son.

Jag tror av hela mitt hjärta på det jag nu säger med min mun. Du är min Frälsare, min Herre och min Gud.


Tack för att du tar emot mig som ditt barn.

Jag öppnar mig för den helige Ande och kommer följa dig resten av mitt liv.

Jag tror på dig och tar emot dig.

Jag ber i Jesu namn.


Amen!


Jesus är våran styrka och trygghet och vi är och kommer alltid vara beroende av honom.

Han erbjuder oss den allra bästa vägen i livet.


Bless / Anji

Av Anji - 12 november 2009 12:38

Har varit förkyld så har ej haft ork att skriva men idag är jag lite piggare.


Livet är kort. David påminner om att det far förbi som en vindfläkt, och att våra dagar är som ogripbara skuggor.

"Vår livslängd är lika osäker som morgondimman-ena ögonblicket ser vi den, i nästa är den borta"säger Jakob ( Jak 4:14). Låt oss leva för Gud medan tid är. Kasta inte bort livet på något som inte har ett varaktigt värde. Lev för Gud. Bara han kan ge livet en mening.


Ibland känns bördorna tyngre än vad vi orkar bära, och vi undrar hur fortsättningen ska bli. David står vid en dyster korsväg i livet och riktar blicken mot Gud, till den som villigt bär våra bördor. Gud kan lyfta av tunga bördor därför att:

Hans storhet är ofattbar.

Han visar medlidande med alla.

Han är rättfärdig.

Han regerar i evigt rike.

Han hör våra rop om hjälp och beskyddar oss.


Guds planer är obegripliga för världen. Jesus vände upp och ner på sin tids samhällsuppfattning när han sa att " Många som är de första skall bli de sista" ( Matt 19:30) ". Den som förlorar sitt liv för min skull ska finna det ( Matt 16:25) och "många som är de minsta här skall bli de största där".


Bibeln uppmanar oss att prisa Gud, men många upplever att de inte riktigt vet hur de skall gå till.

Du kan använda din röst, olika instrument, eller din kropp, Gud älskar sina barn. Det borde vara naturligt för oss att glädja honom med lovprisning.

Kom ihåg att ge Gud din tillbedjan varje dag.


Bless Anji

Av Anji - 10 november 2009 13:41



"Herren, din Gud bor i dig, en hjälte som frälser.


Han gläder sig över dig med lust, han tiger stilla i sin kärlek,


han fröjdas över dig med jubel." Sefanja 3:17



Av Anji - 6 november 2009 03:41



Jesus är Herren, vår frälsare, vår räddning, vår kung, vår fader vår tröstare, våran frid och sanning.


Gud välsigne eran helg och var glad för JESUS LEVER.


<3

Av Anji - 5 november 2009 15:37

Gud har lagt ner förmågor i varje människa som är unika. Använd den utrustningen han har gett dig att tjäna honom.


Om vi låter oss ledas av den gode hedern kommer vi att må bra. Men om vi väljer att synda går vi vår egna väg, vi kan inte ge Gud skulden för de omständigheterna vi hamnar i. Herden vet var de gröna ängarna och det friska vattnet finns, det som vi behöver för att vila ut och hämta ny kraft.

Bara genom i lydnad att följa honom hittar vi dit. Att motsätta sig herdens ledning är att avvisa de bästa tänkbara framtidsutsikterna för ens personliga del. Tänk på det nästa gång du frestas att gå din egna väg istället för att följa herden. Gud är den goda herden och vi är hans får.

Följ den goda herden när du har funnit honom.


Döden skrämmer oss mer än allt annat. Ingen vill väl dö. Men vi är helt hjälplösa inför den.

Vi kan kämpa emot mycket, lidande, sjukdom, orättvisa med mera men mot döden förmår vi inget. Den har sista ordet.

Det finns bara en som kan gå vid vår sida och föra oss säkert genom dödens mörka dal till andra sidan, nämligen livets Gud. Därför bör vi alltid hålla oss nära hereden.


Gud erbjuder en nära och varaktig vänskap med dom som tillber honom och ärar honom. Tänk att få ha hela skapelsens Herre som personlig bästa vän, och denna vänskap kommer att fördjupas allt eftersom du hedrar honom är ärar honom.


Han är vårt enda hopp, vår enda räddning och vår enda möjlighet att verkligen få frid genom den förlåtelse för synd han erbjuder oss och äkta ren kärlek.

Om du vill skingra fruktans mörker i ditt liv kom ihåg Psalmens ord "Herren är mitt ljus och min frälsning".


 Fridens// Anji


Ps... Om ni längtar efter att få höra med så kom tillbaka på måndag, bortrest under helgen.



Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards