Han  lever

Direktlänk till inlägg 22 december 2009

Jul, Jul, Strålande Jul.

Av Anji - 22 december 2009 01:07

  



http://www.youtube.com/watch?v=nwVRyWtuCEs




Jul, Jul Strålande Jul.

Då var det dags igen för Julen, god mat, familj och dyra och många Julklappar för miljarder är det dags att fira, sitta inne i värmen men överdrivet mycket mat som kommer mätta din jungriga mage efter att du kollat på Kalle Anka och Anna Ankas Jul, sitta inne i värmen och gotta dig.

Det jag vill komma fram till är att det är dags igen år efter år att vara SNÄLL och skänka lite pengar och en liten tanke till dom som firar jul på tom mage och en halvfrusen kropp och ett brustet hjärta.


År efter år skall det vara en konser för det hemlösa, ett folk för sig i detta samhälle. Dom som igentligen inte existerar,förutom en gång om året.

Artister skall promotá sina nya skivor och ge det som blir över för att vara snäll till de som inte har det lika fett ställt. Får dom hemlösa ens komma in ?? Sen går dom hem och tänker "Hopp, då har jag gjort mitt för iår" GRATTIS vill jag säga till dig som kan återvända till ditt mysiga hus med mat i ditt kylskåp. Men vad hände de resterande 364 dagarna??

Min tanke är, skall man bara vara snäll en dag om året. Tänka på dom barn, familjer, ungdomar och hemlösa en gång om året, och till dom som far illa?

Mina tankar går till dom varje dag, varför går vi alltid förbi dom som samhället gett kalla handen? Dom är inte mer männiksor än vad du och jag är, till skillnad att vi har pengar i plånboken. Ger dom neråt blickar, går förbi,går över dom, helst så fort så man slipper se dom, innan du är påväg hem från Julklappsköpet som kostat dig mer än vad du igentligen vill ge?

När man går förbi dom brister hjärtan men när man får hjälpa och vara där brister hjärtat av glädje för att få finnas där. Det vet jag när jag och min kompis vandrade runt på stan för att få kontakt med dom "där" männiksorna, oj vad tacksamma dom var och vi gjorde inte ens något,och då var det inte ens Jul.


Och min andra fråga är, vad gör politikerna, hög uppsatta rövhål åt denna saken? Deras pengar kommer in på kontot varje månad, feta kostymer och brett leende.

Dom har det bra, dom tänker på sig själva, men vad gör dom för att få männiksor må bra, ge värme och kärlek,? och då kommer det en tanke, Kronprinsessan skall gifta sig, och vad KOSTAR det ? 40 - 60 Miljoner och vi skattebetalare skall vara med och betala, jag säger NEJTACK. 60 miljoner kan gå till så mycket, hjälp och stöd, förbättra sjukvården och psykvården,mat och kläder? Det har jag inte sett röken av. Samhället är bara för de rika, som klarar av och leva med fin kaviar på bordet.

""Två män passerar varandra utan att ge varann en blick, den ene är smutsig, luktar illa, den andre är klädd i slips, den ene står längst ner, den andre är högt upp i vårt samhälle. Den ene är hemlös, den andre har fyra landställen. Sökte jobb och anställdes på grund av klass och efternamn. Den ene får tigga, samla burkar, klara sig bäst han kan för att få mat, medans den andre alltid äter på restaurang""


Jag blir så trött. Jag hatar samhället, jag hatar denna världen.

Vart tog hjärtat och empati på människor vägen, förlorade vi det på samma gång som egot växte? Vi är så duktiga på att inte öppna ögonen.

Jag blir ledsen, trött och besviken.


Själv tänker jag inte fira någon Jul iår.

Överskattat och bara meningslöst, vi som inte bara har julklapparoch käk i tankarna, vet varför vi firar jul.


Hur blir din Jul ?


/Blessings Anji


( Ps, Dett var MINA tankar )


All Love To Jesus, The Savior.




 
 
Maria

Maria

22 december 2009 14:13

Hej Anji
Du slår huvudet på spiken här. Ja jag vill säga att det är ett skevt samhälle, ett inte så lyckat samhälle, för det är för mycket mammon, för mycket av det goda för många och för lite av det goda för de fattiga.
Jag är lika ledsen som du och inte har vi några klappar i vår familj, inga ryggdunkningar och självhävdelser.
Vi ser på Jesus och vi ber om ett förändrat samhälle! Där ALLA får sin del.
Vi ser också på Jesus och räddning för världen! Det kan bara ske genom frälsningen och vi väntar på att folk ska vakna, INNAN Jesus kommer tillbaka. Stor varm Kram och Blessings! Måtte du få komma ut till folket.../Maria

http://bibelord.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Andreas T

22 december 2009 20:26

Ja, men lite kan man väl fira julen, men det är lätt att det blir för mycket. Och sedan all stress överallt under juletiderna -- heter det inte att julen ska vara stillsam?

Folk firar ju i alla fall ingen Jesus utan bara att de ska ha paket och äta ett överflöd av mat.

Det sägs ju att man ska vara snäll under julen också -- men det borde man väl alltid vara?

 
Ingen bild

Kyllikki

24 december 2009 11:19

Hej!
Att hata är INTE bra för någon människa,varken troende eller icke troende och jag tycker att troende skall inte ta ordet hata i sin mun och inte heller i tankarna!!!
Vi behöver ÄLSKA våra medmänniskor ALLA av dessa,även de som slösar med sina pengar och det är dessa som behöver sann kärlek,eftersom de kanske har missat vad äkta kärlek är!?

Vi behöver alltid lyfta upp det goda i världen och inte endast det som är mindre gott,utan att samtidigt glömma bort de medmänniskor som har det svårt i sina liv.

Dessutom tillåter Gud det som är ont i våran värld för att pröva oss,glöm inte det!
Utan allt det svåra i mitt liv hade jag aldrig någonsin blivit den människan jag är idag!

Som troende skall vi acceptera våra liv och vara tacksamma för detta och inte titta snett på de som har det bättre,vi vet inte vad som finns bakom den "vackra" fasaden!
Varför tala om vad vi inte ha!?
Varför tala om vad vi själva gör för gott i samhället,där "luktar" det skryt för mig och du kan vara säker på att Jesus INTE gillar sådant!!!!
Att ens komma på tanken att man själv är god och de andra "rövhål" är dåliga gör mig faktiskt ledsen:(((

Du kan ändra världen endast om du gör som Jesus gjorde med kärlek och absolut INTE med hat!!! Det är INTE "snällt" att hata!!!
Kram Kyllikki som firar en God Jul med sin son och vovvarna och jag önskar dig också en God och härlig Jul!

 
Anji

Anji

24 december 2009 16:54

Hej Kyllikki! Vill önska dig en God Jul.
Ang det jag sagt i bloggen, så menar jag att det är bedrövligt i denna världen när det gäller hur de svaga och sjuka och fattiga har det. Gud har sagt att vi ska hata det han hatar och älska det som han älskar.Gud hatar onda handlingar och det gör jag med. Gud älskar människor o det gör jag med, men ordet r-hål, det var i affekt, dvs jag är så ledsen över vad de som har allt gör mot andra, det är inte att älska.
För övrigt ville jag inte nämna att just jag är sååå god, ochh jag skryter inte, men ville nämna att man kan t ex vara ute på stan och se fattiga o hemlösa och man kan åtminstone SE dem.
Jag kan inte ändra världen, men jag kan o vill älska Jesus.
Kram f Anji

http://hanlever.bloggagratis.se

 
Anji

Anji

24 december 2009 16:57

Hej Andreas, julen är mest klappar och mat, ganska mycket överflöd, onödigt, jag vill se på Jesus och vara nära honom, att minnas att han föddes för oss.
Ha en god jul!
/Anji

http://hanlever.bloggagratis.se

 
JANNe

JANNe

30 december 2009 00:15

Det är klart att man ska uppröras av det som är nonchalant och korrupt i vår värld!

Det är ju en skadeglädje och skryt med pengar som är högst osmaklig på många håll.

10% av vad vi matas med i TV är fakta
och kärleken måste skringra lögnerna!

Davids psalmer i Psaltaren utrycker många rop över orättvisor och dubbelspel.

Det är inget att vara stolt över att man blir upprörd,
men om vi inte blev det så vore det ju något snett med oss!


http://jannesnackar.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anji - Fredag 19 april 00:13


    GLAD ÄNDA IN SJUNGA JAG VILL Glad ända insjunga jag vill,Jesus är min,allt hör mej till.Gud har mej kär,nåden är fri,lycklig jag är,mer ska jag bli. Borta jag var,fjärran från Gud,gav inget svarnär jag fick bud,hörde ej på,lyssnade ej...

Av Anji - Onsdag 17 april 21:38

  Läkargrupp: Inte EN ENDA människa borde tagit ”vaccinet” ”Vi kommer tala om detta i hundra år” – så stor är vaccinskandalenStor studie: HÖGRE risk att smittas ju fler vaccindoser man fått”En stor skandal&rdqu...

Av Anji - Måndag 15 april 00:45

      Trots att rekordmånga drabbats av allvarliga och bestående hälsoproblem efter vaccinet mot covid-19 är detta alltjämt en icke-fråga i Sverige. Ansvariga ministrar och myndighetschefer verkar låtsas om att problemet inte finns och ännu r...

Av Anji - Fredag 12 april 17:36


              /Anji

Av Anji - Torsdag 11 april 20:15

  VÄLKOMMEN HIT!   https://nyadagbladet.se/kultur/hon-sade-upp-sig-for-att-leva-som-hemmafru-i-50-talsanda/   Katrina sa upp sig för att leva som hemmafru i 50-talsanda   PUBLICERAD IDAG 20:05  - AV SOFIE PERSSON Foto: PA REAL LIFE...

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards