Han  lever

Alla inlägg under januari 2010

Av Anji - 18 januari 2010 22:46

Gud är alltid verksam för att kalla sitt folk hem, och han är beredd att ge nytt liv till var och en som ber om det.


Gud har lovat att ge sitt folk styrka och beskydd. Om vi håller oss nära Gud kommer hans Ande att göra det möjligt för oss att utföra hans vilja, vilkna än hinder som reser sig mot oss. Men om vi drar oss undan Gud stänger vi av denna kraftkällan.

Sist och slutligen skall alla människor förstå att den Jesus som blev korsfäst och dödad, hånad, bespottad och hatad verkligen är Messias. Det blir ett uppvaknade, "en väckelse" då man upptäcker sanningen, om den korsfäste som kom för att rädda världen. ( Fil 2:10 ) ( Upp 5:13 ).


Vissa människor kommer aldrig att ta emot Jesus, om ingen vittnar för dom och talar om sanningen.

Tro inte i första hand att du måste vittna för populära, och betydelsefulla männiksor i samhället, Jesus kom för att rädda dom förlorade. Visst skall vi vittna för idrottsmän, kändisar, berömda och politiker som ser framgång och pengar som deras Gud. Men kanske i första hand för våra närmaste och dom utslagna i samhället. De som motarbetar Guds folk kommer inte att bestå för evigt.

All ondska, allt lidande och allt förtryck kommer i en framtid att utrotas en gång för alla.


Bless/ Anji

Av Anji - 17 januari 2010 18:32

Hur kan någons vrede medföra att Gud blir förhärligad ? Fientlig mot Gud och hans folk ger Gud orsak att göra storverk. När Farao i Egypten vägrade släppa de hebreiska slavarna ( 2 Mos 5:1-2) fick Gud tillfälle att genom mäktiga under visa sitt folk vem han var, ( 2 Mos 11:19) Gud låter de ondas ondska vända tillbaka över dom själva, och hans härlighet blir bara starkare synlig på grund av dårskapen hos dom som förnekar honom eller gör uppror mot honom ( Ps 14:1 ).

Därför att Gud är stor och mäktig ska han tillbes och fruktas. De som inte tar honom på allvar kommer att få sitt straff på domens dag. Men de som ärar honom idag kommer att bli belönad.


Asaf ropar till Gud om livsmod under en tid av djupaste nöd, Han ropar " Jag behöver hjälp" men senare i psalmen förekommer inte ordet "jag" längre (77:14-21).

Medan Asaf uttryckte sina behov inför Gud förändrades han. Istället för att tänka på sig själv började han tillbe Gud."Du är en Gud som gör under"(77:15). När vi ber till Gud så förändrar han oss så att vi ser honom och inte bara oss själva.


Minnena av Guds godhet och trofasthet höll Israels folk uppe under svåra tider. De visste att Gud hade makt och gick att lita på. Om du i motgångens stund tänker på allt det goda Gud har gjort i ditt liv, kommer du att bli styrkt i din tro.



Frid/Anji

Av Anji - 14 januari 2010 13:58

   
Det är inget mysterium
Vad hände med en passion vi kunde leva för. 


Passionen fick mig att älska dig
Fick mig att hitta dig
Jag blev bara för dig
Gjord för att tillbe dig
Fick mig att älska
Och bli älskad av dig

Mitt liv tillhör dig
Du var här före mig
Du väntade på mig
Och du sa att du skulle hålla mig
Aldrig skulle du lämna mig, du fick mig att älska
och bli älskad av dig

Drömmen lever med mina ögon öppnade stort
Jag känner en bris täcka mig kallas Jehova
Och pappa jag är på väg

Något jag skulle ge upp för dig
Allt, skulle jag ge bort allt

Allt, skulle jag ge det, skulle jag ge bort allting,

Ja jag är älskad av dig, vi är älskade av dig.

/Anji


Av Anji - 13 januari 2010 13:47

Om en kristen talar om vad som ska ske i den yttersta tiden och varnar för Guds straffdomar, då finns det sådana som tycker det är opassande att tala om sådant. Tänk på barnen, de kan ju bli skrämda! Men när ogudaktiga människor pratar om djävulen och helvetet många gånger om dan, då säger de ingenting om att det är opassande. Eller att det kan vara skadligt för barnen att i sina hem få höra detta ständiga prat om djävulen och helvetet. Om det inte finns något helvete, varför pratar man då så mycket om det? Men om någon kristen varnar dem för det eviga straffet och uppmanar dem att söka Gud och bli frälsta, då vill de inte höra på.

 

  Som världsläget är nu så kan man väl förstå att det dröjer inte länge förrän en fruktansvärd katastrof kommer att drabba hela jorden. Precis som det står i Bibeln. Och om du inte vill tro på Jesus och den frälsning han erbjuder, till vem ska du då vända dig? Vad har du att sätta istället för Bibeln? Tror du att Darwins utvecklingslära kan hjälpa dig? Eller har du någon som du kan lita på och som kan hjälpa dig?

 

  Vår enda möjlighet att undkomma den katastrof som kommer, är att ta emot den frälsning som Jesus erbjuder oss. Och då är det ju märkligt att människor ska behöva trugas till att ta emot denna frälsning. Det borde ju ligga så helt i deras eget intresse att överleva, så att de borde studera Bibeln för att se hur man får denna frälsning. Men de vill inte ens tro att det är sant.

  De kan läsa i tidningarna om krig och krigsrustningar och se TV-program om detta. Men när Jesus erbjuder dem den enda hjälpen som finns, då bli de rädda och vill helst inte tro att han finns till. De är mer rädda för hjälpen än för den verkliga faran. Detta visar hur synden och djävulen har förmörkat och förvrängt deras förstånd. De förstår inte sitt eget bästa. Ef. 4:18. Jesus är den ende som har evigt liv att ge, och därför är det livsfarligt att smita undan när han kallar på en. 1 Joh. 5:10-13.

  Kungarna på jorden och stormännen och krigsöverstarna och andra ogudaktiga människor, kommer att bli så uppskrämda när Jesus kommer, så de skulle önska att klipporna föll över dem och krossade dem, hellre än att få se Jesus. Så rädda är de för Jesus. Upp. 6:15-17. Luk. 23:30. Jesaja 2:17-30. Men de ska få se honom. Alla ska böja knä för Jesus en gång, hur styvbenta och tjuriga de än är. Jesaja 45:23-25. Fil. 2:9-11.

 

/Anji

 

http://www.youtube.com/watch?v=Cv2e-OTb4eQ&NR=1

Av Anji - 11 januari 2010 19:18

26.gif picture by Fridsfurste


Undervisning om Frälsning och varför man behöver det, och

varför så många Avfaller från tron kan du se här i en  härlig

Video:


                              Ray Comfort vill säga:

                              http://www.vimeo.com/8388417


Varför faller 80-90% av de som beslutar sig för Kristus ifrån tron? Vilka principer använde väckelsepredikanter genom tiderna för att nå till de förlorade? Varför har kyrkan försummat det? Låt inget hindra dig från att lyssna på denna fantastiska undervisning.


Budskapet har blivit väl godkänt och rekommenderat av bl a David Wilkerson.

Får man rätt förklarat för sig vad tro är och vad man bör göra med sitt liv: Omvända sig och varför det…Se videon!

Tack Daniel, på sidan:

http://job25-masken.blogspot.com


Man predikar och predikar, och denna film säger oss att många avfaller från tron om de får ett lyckoevangelium predikat för sig. Varför predikar man så? För att dra folk till sig, som sedan kanske i bitterhet går bort från Jesus. ….de förstod aldrig att de måste ändra på sig och veta varför de skulle bli frälsta..se videon, och det kommer fler sådana.


Bless/Anji

Av Anji - 10 januari 2010 14:07

Jesus fick fem bröd och två fiskar att räcka till mer än fem tusen personer. Det han började med verkade minst sagt otillräckligt, men i hans händer blev det mer än nog. Vi kan ofta tycka att vår insats för Jesus är klen, men han kan använda och mångfaldiga vad vi än ger honom, vare sig det är våra talanger, vår tid eller våra pengar. I Jesus händer mångfaldigas våra resurser, men vi måste överlämna dom till honom.


Att gå undan i ensamhet var viktigt för Jesus. Han såg till att det fanns utrumme i de pressade dagsprogrammet att vara ensam med fadern. Tid med Gud i bön stärker vårt förhållande till honom och utrustar oss för livets utmaningar och strider.

Gör det till en vana att vara ensam med Gud. Det hjälper dig att växa till andlingen och bli mer och mer lik Jesus.


Vi anstränger oss för att vårt yttre skall vara tilldragande, men vår hjärtas inställning är det viktigaste. Människor kan inte alltid se vårat inre men det kan Gud och för honom är det viktigt vilka vi är innerst inne. När vi blir troende förändrar Gud oss och gör oss annorlunda invärtes. Han fortsätter att forma oss, om vi ber honom.


En mängd människor fördes fram till Jesus för att bli botade, och han helade ALLA. Jesus kan fortfarande hela trasiga liv, sorgsna hjärtan.



Bless You / Anji



Av Anji - 8 januari 2010 15:59

jesus_right_hand.jpg image by Fridsfurste

 

Denna tidsålders avslutning:


 

I Daniels 2:a kapitel kan vi läsa om konung Nebukadnessars dröm och den bildstod han såg. "I versarna 34 och 35 står det: Medan du nu betraktade den, blev en sten lösriven, dock inte genom människohänder, och den träffade bildstoden på fötterna, som var av järn och lera, och krossade dem. 35. Då blev på en gång alltsammans krossat, järnet, leran, kopparen, silvret och guldet, och det blev såsom agnar på en tröskloge om sommaren, och vinden förde bort det, så att man inte mer kunde finna något spår därav. Men av stenen som hade träffat bildstoden blev ett stort berg, som uppfyllde hela jorden."

  I vers 44 står det: "Men i de konungarnas dagar skall himmelens Gud upprätta ett rike som aldrig i evighet skall förstöras och vars makt inte skall bli överlämnad åt något annat folk. Det skall krossa och göra en ände på alla dessa andra riken, men självt skall det bestå evinnerligen;"

 

  Det är där vi är nu. Herren ska upprätta sitt rike här på jorden. Och de riken som nu finns kommer att få ett hastigt slut. Jesu tillkommelse och upprättandet av Guds rike på jorden, är något så oerhört stort och revolutionerande, så att något sådant har aldrig tidigare inträffat i världshistorien. Detta har vi nu alldeles inpå oss. Snart kommer denna tidsålder att avslutas.

 

Hur mycket vet det TV-tittande folket om detta? De sitter och ser på en censurerad TV, och menar sig vara upplysta och att de är med sin tid. Med underhållning, lekar, idrott och filmer håller man TV-tittarna nedsövda och invaggade i en fantasivärld. De drömmer om, och planerar för en framtid som de inte vet någonting om.  Det pratas och skrivs mycket om fred. Men man undviker att tala om den egentliga orsaken till krigshotet. Och därför så kommer alla fredsförhandlingar till slut att misslyckas. Fredsarbetet kommer att stupa på det faktum att människorna vill inte bättra sig och omvända sig till Herren.

 

Om Gud finns och har all makt, varför kan han då inte se till så det blir fred på jorden? Det kan han. Varför vill han inte göra det då? Det vill han. Varför gör han inte det då? Därför att människorna själva vill inte. Jesus kom till sitt eget, och hans egna tog inte emot honom. Joh. 1:10-11. Så är det än idag. Världen vill inte tro på Gud och har lämnat hans makt helt ur räkningen. Människor vill inte ha med Jesus att göra. De vill inte komma till ljuset därför att de vill inte få sina onda gärningar avslöjade.

 

 Men åt alla dem som tog emot Jesus gav han makt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. Så är det än idag. De som tar emot Jesus som sin Frälsare, de får makt att leva i seger över synden och djävulen och världen. Ty allt som är fött av Gud, det övervinner världen; och detta är den seger som har övervunnit världen: vår tro. Vilken annan kan övervinna världen än den som tror att Jesus är Guds Son?
1 Joh. 5:4-5.

 

Varför gör inte Gud slut på djävulens makt och låter det bli fred på jorden? Det är just detta som Gud har erbjudit sig att göra. Ty inte sände Gud sin Son i världen för att döma världen, utan för att världen skulle bli frälst genom honom. Joh. 3:17. Jesus är försoningen för våra synder, ja, inte endast för våra, utan också för hela världens. 1 Joh. 2:1-2. Jesu försoningsverk på korset hade varit tillräckligt för att frälsa hela världen, men den ogudaktiga världen tror inte på Jesus.

 

Världen vill inte ta emot den hjälp som Gud vill ge. Världen vill inte omvända sig till Herren, utan den vill hellre tjäna djävulen och tro på hans lögner. Därför säger Guds ord: Älska inte världen, ej heller vad som är i världen. 1 Joh. 2:15. Världens vänskap är Guds ovänskap och den som vill vara världens vän, han blir alltså Guds ovän. Jak. 4:4.

 

Eftersom världen inte vill ödmjuka sig inför Gud och inte vill ta emot Guds nåd till frälsning, så måste Gud först döma världen innan han kan skapa fred på jorden. Det som sker i världen nu, och vad som kommer att ske, det är vad de kristna i alla tider har längtat efter. Att denna ondskans tidsålder avslutas och världen får sin dom, och att Jesus kommer och upprättar sitt rike på jorden.

Men redan innan den ogudaktiga världen får sin dom, så är det möjligt för varje kristen att leva i en personlig seger över världen, synden och djävulen, därför att Jesus är med oss alla dagar intill tidens ände. Matt. 28:20.

 

Hur mycket man än försöker åstadkomma avspänning och nedrustning och pratar om fred, så kommer denna tidsålder att avslutas i enlighet med Guds ord. Ty dom skall Herren hålla på jorden, en slutdom som avgör saken med hast. Rom. 9:28. Sedan blir det fred på jorden i tusen år. Upp. 20:4-10.

/Anji   fr Allan Svenssons hemsida  se föregående inlägg





Av Anji - 6 januari 2010 19:45

op40_small.jpg image by Fridsfurste

Medan Herrens tempel är söndersprucket och förfallet, så bygger man fina och dyra kyrkor och tänker att detta är Herrens tempel.  (Läs Jeremia 7:4. )   Men hur fina och dyra kyrkorna än är, så är de inte Herrens tempel. De är bara efterapningar och förfalskningar av det gamla förbundets tempel.


Guds församling är Guds tempel, och det är inte byggt av trä eller sten. Det är ett andligt tempel, byggt av levande stenar. Ef. 2:20-22.    1 Petr. 2:5. (LEVANDE BYGGSTENAR)  Rom. 12:1. (Levande och heligt offer)


1 Kor. 3:16. GUDS HUS/ Den troende/  2 Kor. 6:16.NI är Guds tempel...  Guds församling beskrives också i Bibeln som Kristi kropp. Rom. 12:4-5. 1 Kor. 12:12-27. Ef. 1:22-23. 4:16, 25.


Guds församling är född. Inte bildad på organisatoriskt sätt. Församlingen föddes på pingstdagen när Jesu första lärjungar blev födda på nytt genom att Jesus döpte dem i den helige Ande. Anden gav dem det nya livet i Kristus så att de blev födda på nytt. Sedan har Guds församling levt här på jorden generation efter generation.


Deras huvudsakliga uppgift som predikanter och församlingsföreståndare är att ha omsorg om Guds församling. Men det har de inte ens tänkt på. Varför det? Jo, de har haft fullt upp med att ha omsorg om sina frikyrkoförsamlingar och sina fina kyrkor. Och så har de haft ekumeniska möten med andra kyrkor och samfund. Men vad är då dessa kyrkor och samfund för någonting? De tillhör det stora Babylon, som Herren befaller sitt folk att lämna.  Läs Upp. 18:4.



Guds församling är ingen kyrka. Ordet "kyrka" finns ingenstans i Bibeln. Bibelns benämning på kyrkan är "den stora skökan" och "det stora Babylon".

Guds församling på en ort utgöres av alla frälsta på den orten. På en ort där det finns frälsta människor, där finns det alltså en Guds församling. Jesus vet vilka som tillhör honom och han vet var gränsen går mellan Guds församling och världen. Någon ny Guds församling behöver alltså inte bildas, utan det gäller att upprätta och ena den församling som redan finns. Men detta skedde inte när man bildade "baptistförsamlingar", "missionsförsamlingar", "pingstförsamlingar" o.s.v Då bildade man någonting vid sidan om de partibildningar som redan fanns, och så blev de kristna ännu mera splittrade.


 Guds församling är Kristi kropp, och vi som tror på Jesus och är födda på nytt, vi är lemmar i denna kropp. Man behöver inte ansöka om medlemskap i någon frikyrkoförsamling för att bli medlem i Guds församling.


Och det behövs ingen pastor eller någon frikyrkoförsamling för att fatta beslut om medlemskap i Guds församling. Gud har själv fattat det beslutet för länge sen, redan innan han skapade världen.     Ef. 1:3-14.


Gud har aldrig grundat någon kyrka. Av frukten känner man trädet. Av kyrkornas frukt (gärningar) ska vi känna kyrkorna, och förstå att djävulen är den verklige kyrkofadern. Matt. 7:16-20.   Vad har kyrkorna och samfunden åstadkommit? Vad har de uträttat?


De som är så förmätna så de tror att de kan utesluta människor från Guds församling, de har inte makt att utesluta någon annan än sig själva från Guds församling. "Ty jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller andefurstar, varken något som nu är eller något som skall komma, varken någon makt i höjden eller någon makt i djupet, ej heller något annat skapat skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre."  /INGEN kan få oss att bli utesluten från Guds kärlek/Rom. 8:38-39. PÅ apostlarnas tid- efter pingsten-samlads man i hemmen och bad om ledning i allt, man bad för sjuka, man sålde sina tillhörogheter för att hjälpa stadens folk, och man var enade i bön, m m. men dagens kyrkor har grovt m issuppfattat vad som gäller.


I FRIkyrkorna förekommer ingen undervisning om Guds församling. En sådan undervisning skulle bli förödande för hela frikyrkorörelsen..


(FRIKYRKOR kallas de för att de var fria från staten, men nu är det inte så, för nu tar de emot pengar från staten för att överleva!!)Den skulle riva upp själva grunden för församlingarna och avslöja dem som religiösa svartbyggen.


Varför är Guds folk uppsplittrat i många olika kyrkor och samfund? Det är för att sanningen om Guds församling inte har blivit förkunnad. Pingstpredikanter har hållit på i 100 år med att predika och praktisera en falsk lära om Guds församling, och baptistpredikanterna ännu längre.


  Det kan inte finnas mer än en Guds församling på samma plats. Ty i en och samme Ande är vi alla döpta till att utgöra en och samma kropp. 1 Kor. 12:12-13. Rom. 12:4-5.


Herren Jesus är fullkomlig och hans namn behöver inte kompletteras med någon partietikett. I politiken använder man partinamn som man röstar på. Men för oss kristna finns det bara ett parti att rösta på. Det är Nasaréens parti. Rösta på den store juden från Nasaret. JESUS heter han. Hans parti mötes allestädes med gensägelse, Apg. 28:22, Luk. 2:34. Men det är det enda kristna partiet. Rösten lägger du i bönevrån, då hörs den ända till himlen. Och du kan rösta på honom varje dag. !!!! Jesus sade: Gå till din BÖNEKAMMARE och be,"   inte till kyrkan.


Denna falska lära är allmänt godkänd och trodd överallt i kyrkor och samfund, från den katolska kyrkan och genom hela raden av kyrkor, ända till  frikyrkorna. Dessa kyrkor och frikyrkoförsamlingar är alla grundade och uppbyggda på denna falska lära om Guds församling. Och det är dessa som utgör det stora Babylon, som Herren befaller sitt folk att komma ut ifrån.  !


  I Upp. 18:4 befaller Herren sitt folk att draga ut ifrån det stora Babylon, den stora skökan. Därför är det mycket lätt att förstå vad det stora Babylon är, och var det finns. Det stora Babylon är just där Guds folk befinner sig. Hur ska Guds folk kunna draga ut ifrån det stora Babylon om de inte redan befinner sig där? Var är de kristna? Var håller de hus? Jo, i alla kyrkor och samfund! Det stora Babylon är den katolska kyrkan tillsammans med alla andra kyrkor och samfund, också frikyrkorna.


   Det är nu hög tid på att gå från ord till handling, och åtlyda Herrens befallning. Har du varit lydig Herrens befallning och lämnat det stora Babylon?

**************************************************
****************************Ja jag har lämnat, för jag kan inte växa där, och jag möter inte den sanna Kristi-kärleken. Förmodligen har mitt inlägg  kanske upprört dig, men titta på bibelorden och titta in i ditt hjärta.

 INGEN  kan heller  säga till mig att jag MÅSTE tillhöra en församling, jag tillhör GUD. Inlägget innehåller material från denna sida som jag lärt mycket utav:http://www.algonet.se/~allan-sv/INNEH.HTM#X


aJLordalways.gif image by Fridsfurste

/Anji

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Skapa flashcards