Han  lever

Alla inlägg under januari 2010

Tro

Av Anji - 5 januari 2010 22:56


Onda andar, eller demoner, är fallna änglar som förenade sig med djävulen i hans uppror mot Gud och nu står under hans kontroll. De hjälper djävulen att fresta männiksor till synd och har starka förstörande krafter. Men alltid när de möter Jesus blir det aväpnade. Onda andar erkände Jesus som Guds son men de trodde inte att de skulle behöva lyda honom.


Du kanske har tro på att Jesus är Guds son, men det räcker inte att "bara tro" se ( Jak 2:19 angående tro och onda andar).

"Tro" betyder att du måste acceptera vad Jesus gjort för dig, ta emot honom som den enda som kan rädda dig från synd och leva ut din tro genom att lyda hans ord och älska honom o följa honom av hela ditt hjärta.


Rom 4:25

Herren Jesus utlämmnades ju till att dö för att ta straffet för våra synder och uppväcktes igen för att vi skulle bli skuldfria inför Gud.


Gud har inte bara förklarat oss "icke skyldia" utan dragit oss närmare sig. Istället för att vara fiender till Gud har vi blivit hans vänner, ja faktiskt hans egna barn.

Joh 15:15 och Gal 4:5.


Bless Anji


Av Anji - 4 januari 2010 20:31



Vi kan aldrig föreställa oss vad Gud har i beredskap för oss, varken i detta livet eller inför evigheten.

Han kommer att skapa en ny himmel och en ny jord ( Jes 65:17 och Upp 21:1) och vi skall leva tillsammans med honom. Tills detta inträffar kommer Guds Ande att hjälpa oss och leda oss framåt. Den framtid som väntar oss borde ge oss hopp och mod att kämpa vidare, att uthärda svårigheterna och ångesten, att undvika att falla för frestelser. Tillvaron i världen är inte allt.


Guds verk i världen omfattar många olika männiksor med en mångfald av förmågor och talanger. Det finn inga superstjänor i Guds nya värld.

Inga supermodeller, plastikopererade skådisar eller finklädda direktörer.


Det är ett lagarbete där var och en har sin särskilda uppgift. Vi blir nyttiga Team-medlemmar först när vi kan göra vårt utan att förvänta oss beröm för vår insats.


Det människor säger om oss är ganska oviktigt med det bifall som kommer från Gud är ovärderligt.

En byggnad blir inte stadigare än den grunden den står på. Stadgan i våra liv är Jesus Kristus, det är honom vi bygger upp våra liv på, och han är skälet på vår existens. Allt vi är och gör måste passa i det mönstret han har lagt för vårt liv.


Bygger du på rätt grund?

Eller litar du på falska grunder som rikedom, trygget,eller framgång?


Vi har våran Grund i Jesus

Vi har våran rikedom i Jesus och vi har våran  trygget och framgång i honom.


Bless Anji

Av Anji - 3 januari 2010 22:20

 


Jesus du är underbar, du ger mig glädje varje dag, du ger mig ett liv med hopp och kraft igen.

Du har gett oss liv igen när du dog på ett kors, du har öppnat en väg från dig till oss.

Min Gud, du har allt som vi behöver.

Ger oss liv som flödar över, du har visat mig din kärlek , du gör livet meningsfullt.

Jag vill tacka dig just nu, att du ger mig kraft just nu att ropa ut att jag älskar dig min Jesus, från nu till evighet.


Fri och förlåten, Älskad, dyrbar,värdefull, dotter, son,


Vet absolut inte om jag skulle sitta här om inte Jesus räddat mig från dödens grepp, evigt tacksam och jag kommer hålla mig trogen och klämma fast mig vid Jesus för det är bara han som gör allt meningsfullt att leva och följa honom i denna världen.


/Anji

Av Anji - 3 januari 2010 00:59

 

Hej! Allt är väl. Ja så önskar jag att alla kan tänka...


Rom 5:5 *Vi kan hålla huvudet högt vad som sedan än händer och veta att allt är väl, för vi vet hur mycket Gud älskar oss. Vi kan känna denna kärlek inom oss, därför att Gud har gett oss den helige Ande, som fyller våra hjärtan med sin kärlek.*


-----


2 Kor 3,4 säger oss: * Vilken stor Gud vi har. Han är vår Herres Jesu Kristi Far. Från honom kommer all omtanke och tröst, och den ger han oss för att vi ska kunna ge samma hjälp och tröst vidare till andra som är i svårigheter och behöver vår sympati och inspiration.*


-----


*Om ditt öga är rent blir det ljust i ditt inre. Men om ditt öga är förmörkat av onda tankar och begär så är du i djupt andligt mörker, och det mörkret är verkligen nattsvart!* /Matteus 6:22-23/    Låt dig bära på ljuset: Kristus


Blessings,

/Anji



Av Anji - 2 januari 2010 15:09

I en värld full av oväsen och förvirring och stress längtar alla efter någon slags frid.

Många ger upp i tron att deras sökande är förgäves att finna ron.

Men den inre friden och ro finns att få genom Jesus.


Guds "visa plan" var att räddningen skulle erbjudas alla människor. Den hade från början varit en hemlighet för männiksosläktet, men när Jesus uppstod från de döda blev den fullt synlig.

Uppståndelsen bevisada att han hade makten över synd och död och nu också kunde erbjuda oss denna kraft.

( 1 Pet 1:10-11  och Rom 16:25-27) angånde Guds plan.

 Guds plan är fortfarande dold för dom som inte tror eftersom de antingen vägrar acceptera den, struntar i den eller helt enkelt inte hört talas om den.

Därför är det viktigt att vi som troende Kristna gör allt vad vi kan för att erbjuda det som Jesus har.

En omusikalisk person kan inte uppskatta god Musik. Den som stött bort Gud kan inte förstå hans underbara budskap.

Den som inte är Kristen förstår inte vem GUd är och kan inte heller förstå tanken att Guds Ande finns i de Troende. Förvänta dig inte att folk i allmänhet skall förstå ditt beslut att följa Kristus, du kommer att bli hatad och spottad på, till och med dödad för att du följer Jesus, men det jag kan säga är, DET ÄR DET VÄRT.


Bless Anji






Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards