Han  lever

Alla inlägg under april 2010

Av Anji - 8 april 2010 15:40

 

   

Du skall älska dig själv. 

 


Att älska sig själv är kanske det de flesta har svårast för.  Man känner ju sig själv bäst och har kanske blivit besviken på sig själv gång efter gång. Då finns det ofta inga positiva känslor kvar när man ser på sig själv. Men även här har Bibeln krav. Du skall älska dig själv!

Om kärlek då är att göra gott, offra sig, för den man älskar; Vad har då Bibeln för krav på att hur jag handlar mot mig själv?

 

Gud kräver inte känslor.

Gud kräver inte att jag skall ha översvallande känslor när jag tänker på mig själv. Men han kräver att jag handlar med mig själv som jag handlar med andra.  Därför skall jag:

 

1.       Lära mig förlåta mig själv. Enligt principerna vi läst sluta anklaga mig själv för gamla misslyckanden. Har jag gjort vad jag kan för att klara upp ett misstag så måste jag sluta anklaga mig själv för det.

 

2.       Tala väl om mig själv. Sluta tala om hur dålig jag är och hur mycket bättre alla andra är.  Inte ”gräva ner mitt pund” (Luk 19:11) utan använda det jag fått av Gud och tro att det jag gör är värdefullt. Allt annat är självförakt och ett brott mot kärleksbudet!

 

3.       Handla kärleksfullt med dig själv. Vårda dig både andligt, kroppsligt och själsligt. Följ de goda råd du ger andra. Ha samma omsorg om dig själv.

 

4.       Sluta jämföra dig med andra! Som människa är Du unik i skapelsen. Som människa är Du unik bland människor. Är det sant att vi är så unika så blir alla jämförelser falska! -1 Kor 12:21-22

 

 

Det går inte att jämföra ett öga med en hand. Det går inte att jämföra en medlem med en annan. Ändå sitter en massa kristna och önskar att de vore annorlunda!

Sluta också jämföra Ditt utseende med andras. Gud har skapat Dig. Låt Dig inte lurar av falska tankar om vad som är vackert.

 

5.       Upptäck storheten i att vara människa!  Gud skapade universum för att han ville det. (Upp 4:11) Redan innan skapelsen fanns människan i hans tanke. (Ef 1:4)

MÄNNISKAN ÄR INGET MISSTAG.

-          Endast människan är skapad av jord och himmel.  Skapade till Guds avbild.

-          Endast människan är skapad att vara en evighetsvarelse. Gud vill ha dig som människa hela evigheten! T.o.m kroppsligt skall vi fortsätta vara människor (1Kor15:36-)

-          När den helige Ande kom till jorden valde han människan att bo i.

-          Att vara människa är att vara det finaste som finns, t.o.m högre än att vara en ängel.

(Hebr 1:14)

 

Det är inte hur Du är som

 människa som gör Dig älskvärd i

Guds ögon. Det är det faktum att

Du är människa som tilltalar

honom!

predikan av Kjell Waern

Av Anji - 5 april 2010 16:43

Ps 121


" Jag ser upp mot bergen. Kan jag vänta mig någon hjälp därifrån? Min hjälp kommer från Herren, som skapat himmel och jord. han kommer aldrig att tillåta att du snavar eller faller, för han vakar alltid över dig, Ja han som bevarar Israel sover aldrig. Herren bryr sig om dig. Han står vid din sida för att försvara dig. Solen ska inte skada dig om dagen, inte heller månen om natten. han bevarar dig från allt ont och räddar ditt liv. Han vakar över dig när du kommer och när du går. Ja, han skall bevara dig för evigt."



Denna bön är som ett barns bön. Den uttrycker tillit och hopp till Gud om hans beskydd både dag och natt. Vi växer aldrig ifrån behovet av Guds vakande öga över vårt liv. Verklig fred och verklig sinnesfrid kommer bara av tro på Gud. Bara hos honom finns alla de nödvändiga förutsättningarna för frid. För att finna den måste du först finna Gud.

Har du upplevt känslan av att allt är förlorat därför ditt läga verkar hopplöst? David jämför sin situation med en fågel som blivit överlistad och fastnat i jägarens snara. Men Gud har en väg ur allting- han är ju alltings skapare. Det finns inget problem som är för svårt för honom, inga omständigheter som är omöjliga. Vi kan tryggt vända oss mot Skaparen med en bön om hjälp när vi är i nöd, för han står på våran sida. Gud har alltid en utväg. Men vi måste lita på honom och vara uppmärksamma på att finna den.


Visa tålamod i din längtan. Gud vill låta dig skörda mycket glädje.


Frid/Anji


  

Av Anji - 3 april 2010 16:53

 

HE PAID IT ALL!

 

http://www.youtube.com/watch?v=zBsgWKMxdmE&feature=related


Jesus dog och uppstod för oss ALLA!

Blessings/Anji

  

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards