Han  lever

Direktlänk till inlägg 17 maj 2010

Kristen, Ja - motgångar, japp

Av Anji - 17 maj 2010 16:33

Hur lever en Kristen,en Jesus älskare, En Jesu efterföljare, en som följer Gud, som litar fullt ut på honom. Som inte viker sig för människors lagar. Vi går efter Guds lagar och följer dom även om vi ibland misslyckas.

I en Kristens liv är det inte guld och gröna skogar, en Kristen är inte alltid glad, och skrattar jämt. Kristna slipper inte ångest och förtvivlan eller desperation. Kristna slipper inte förföljelse på många sätt, Kristna slipper inte undan motgångar och raka vägen fram.

I en Troendes liv som lever med Gud och för Gud som följer honom är det fullt med motgångar och besvikelser från människor. Livet ger oss "Satan" oftast en rak höger i ansiktet och sparkar på oss medans vi ligger ner, tills vi bryts ner i sånna små bitar.

Jag har haft motgångar och elände i många många år nu och skiten slutar inte än. Det är motgångar och ledsamheter varje dag. När jag säger till människor att man mår dåligt får man oftast höra " Du är ju Kristen, du har väl inga problem" eller att " du är inte tillräckligt nära Gud".

Jo problem har man när man tror på en stor Gud, och när man är nära Gud, det är då slagen från Satan kommer för att bryta ner oss. Jag har klarat av det mesta och skall nog klara av lite till. Stampa på Satan, den idioten skall inte vinna.

Motgångarna känns som dom blir fler och fler och desperat försöker jag hålla uppe min fasad " Kristen, inga problem". Lever jag för Jesus, och älskar honom och är nära honom så klart man får käftsmällar. Jag kommer inte vika av, jag ger mig inte i kampen. Jag vet vem jag tror på och han är både min försörjare, min tröstare, mitt ständiga hopp och längtan, min FRÄLSARE

En Troendes liv är oftast, kan vara tuffare än dom som är ofrälsta eller tror dom är frälsta.

Jag är trött på detta tjat om hur en Troende Kristen skall vara.

Jag vet att allt kommer komma som vi har fått förklarat för Gud, det är bara denna ständiga långa väntan i desperata böner och tacksägelse. Människors makt är inte större än Guds.

Gud kommer alltid ha sista ordet sagt, men han kommer också alltid i sista minuten, så bäst att hålla kvar oss, slänga oss på honom, hålla fast i honom med alla ben och armar, klänga sig fast vid korset.



Kram från en Frustrerad Anji.

 
 
Maria

Maria

17 maj 2010 18:21

Hello!! Mycket mycket bra inlägg! Så säger faktiskt en som är troende som drabbats av elände, och så säger en som har en BRINNANDE tro och som inte viker sig för djävulen.
Så säger du för du VET att Gud hjälper! Ja vi kastar oss på Jesus dagligen och stundligen. FÖR: den som VILL gå med Gud och bara har honom att gå till, (inte till rika fina vänner som inte funnit Jesu kors, de har mycket att lära.) nej JESUS är den som är närmast och som leder oss till fullständig upprättelse i allt.
Tack för att du är ärlig, för det är som du säger.
Och den som är icketroende fattar oftast inte vad vi säger.
Tack ANJI.
/Maria

http://www.jesuslever.eu/gospel

 
Ingen bild

Lena T

17 maj 2010 22:14

Hej
Jisses så bra skrivit...hörs att
det kom direkt från ditt hjärta.
Mycket bra skrivit,Halleluja
För visst är det
så att även en kristen drabbas varje
dag av olika sorters bekymmer...
Men genom att vi har vår Tro på
Jesus så hjälper ju han oss igenom
alla våra problem...han älskar oss ju
så mycket o vi honom..*det* ger oss
kraft att ta oss igenom allt.

 
Ariph

Ariph

18 maj 2010 14:58

Sant Anji! Jag har också märkt det. Att ju mer vi vill leva för Jesus och hänger oss till Gud, desto svårare blir det, inte alltid men ofta får man möta motstånd. Motståndet kan vara från människor och omständigheter, men den verkliga bakgrunden är det krig som vi står i. Om människors liv för evigt med Gud eller för evigt utan honom.
Satan gör allt han kan för att förleda människor bort från Gud och in i synden. Och att få kristna att leva med en fot i världen och en fot i Guds rike är nog det effektivaste sättet att dra okristna bort från Gud. För ljumnheten och dubbelheten lockar inte människor till Jesus, utan snarare skrämmer iväg dem.
Alla har vi levt och lever delvis på detta sättet. Därför måste vi varje dag korsfästa vårt kött och ta vårt kors och gå tillsammans med Jesus. Hårdaste och svåraste vägen, men samtidigt den härligaste och mest välsignade.

Du skriver alltid så öppet, med kärlek, ärligt och underbart bra, Anji.
Tack för att jag får vara din vän.
Kramar

http://theariph.wordpress.com

 
Anji

Anji

18 maj 2010 17:23

Hej Lena.

Ja vi får allt kämpa men det är det värt.
Litet frustrerande inlägg, men det var skönt och skriva ner det. Ja, med hans kärlek kan vi gå igenom allt :)

Kram Anji

http://hanlever.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lena T

18 maj 2010 18:55

Anji

Jag har blivit nertryckt i hela mitt
liv o nästan aldrig vågat säga min mening.
Sedan jag blivit frälst så är det
*absolut viktigaste* i mitt liv nu att
jag *vet* att jesus älskar mig som
den jag är. Jesus hjälper mig varje
dag att möta svårigheter med hans Kärlek
o ett lugn i mitt hjärta.
Ja, vi får ju hela tiden kämpa mot något
här på jorden...men jag tycker det känns
så tryckt att veta att Jesus står på vår sida.
Anji bra att du bestämde dig för att
fortsätta skriva, för du skriver så *enkelt*
och bra o vågar skriva direkt från ditt hjärta,

Kramiz Lena

 
Anji

Anji

23 maj 2010 20:16

Till Lena.

Ja, han ger oss lugn och frid i våra hjärtan och han älskar verkligen oss och det är så skönt att veta. Tack för din uppmuntran, den värmer så mycket

KRAM ANJI

http://hanlever.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anji - Onsdag 24 april 18:15

        /Anji  

Av Anji - Tisdag 23 april 20:35

  SVERIGE mår inte bra och inte Världen heller, eller ?? Våldsdåden är många!     FAITH, GRACE, LIFE, LIVE     I bibeln står det om allt och om HUR man skall leva.   /Anji ...

Av Anji - Måndag 22 april 21:34


                               VÅR!    bild Anji     Kapitel 12 Den andliga gudstjänsten 1 Därför uppmanar jag er, bröder, vid Guds barmhärtighet, att frambära era kroppar som ett levande och heligt offer som behagar Gud – er...

Av Anji - Söndag 21 april 23:48


  https://www.vaken.se/dr-joseph-mercola-fagelinfluensa-kan-inte-doda-manniskor-om-den-inte-ar-modifierad-i-laboratorium/   Alla påståenden om rädsla för möjligheten av en dödlig fågelinfluensa har visat sig vara falska.   Detta enligt D...

Av Anji - Lördag 20 april 14:30

             Se artikel:   Kärlek. Kärlek. Kärlek. Många söker den. Men vet man att kärleken är ljusets källa?   Bibelorden i 1 Kor 13 berättar för oss om Kärleken och att den är störst av allt, och det är sant. Kärlek är inte lust och kärl...

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards