Han  lever

Direktlänk till inlägg 14 juni 2010

Vatikanen- Påven- FN- Malteserorden. /Världen

Av Anji - 14 juni 2010 22:21

 

Vad är Malteserorden? Det får du svar på här nedan och det är förskräckliga saker.Läs om Vatikanen och FN och meeer !  /Anji

 

Skriven av Hans Gaarder, 10.05.2010

http://www.nyhetsspeilet.no/2010/03/malteserordenen-monstermakt-i-fordums-drakt/
Översatt till svenska av Yrsa Häggström



Malteserorden – monstermakt i åldrig dräkt


Vatikanen, kommandocentralen för den romerk-katolska kyrkan, har i många århundraden varit världens viktigaste centrum för utövandet av materiell-, militär- och politisk makt. Idag tronar Vatikanen på toppen av världens maktpyramid, något som de flesta inte kan förstå betydelsen av.


Malteserorden etablerades på 1000-talet

År 1050 etablerades organisationen som betalare av bistånd till fattiga och sjuka pilgrimmer i Jerusalem och fick namnet The Knigths Hospitaller.

Efter det att Jerusalem hade erövrats år 1099 under det första korståget blev orden omgjord till en militärorden under Påven, med uppgift att beskydda och försvara pilgrimmer på väg till Det Heliga Landet. Efter att korsfararna hade mist kontrollen över Det Heliga Landet drog orden sig tillbaka till Rhodos och senare till Malta varfrån dess stolta soldater fortsatte med sina operationer under namnet Sovereign Military Hospitaller Order of St. John of Jerusalem of Rhodes and of Malta. Idag kallas den för Malteserorden eller The Sovereign Military Order of Malta (förkortat SMOM), The Order of Malta eller Knights of Malta.



Malteserorden är en organisation med traditioner. I våra dagar
är 900 år en imponerande ålder för en förening

[I texten härefter betyder "Orden" och "SMOM" Malteserorden]

En höjdpunkt i Malteserordens krigshistoria var året 1565, då djärva malteserkrigare lyckades med att besegra den till antalet överlägsna flottan till den ottomanske sultanen. Sultanens soldater misslyckades med att inta det maltesiska fortet tack vare en heroisk insats från Malteserordens soldater och de kapitulerade den 8 september 1565. Det blev den största bragden i Malteserordens stolta krigshistoria. Därför håller nationen Malta sin nationaldag den 8 september.



Malteserorden fortsatte som en militärorganisation under Vatikanen efter att de hade blivit utkastade från Malta av Napoleon år 1798. Sedan 1834 har Malteserorden haft sin fasta bas i Rom, i närheten av Vatikanen.

Malteserordens symbol är ett åttkantigt kors med lika långa ben. Det kallas för ett malteserkors.
Malteserordens symbol: Malteserkorset

 


Irak-invasionen och Vietnam-krigen blev anförda av Malteserorden-medlemmar

i samband med Irak-ockupationen år 2003 använde sig president George W. Bush av begreppet ”crusade” (korståg) om operationen. Det har man försökt bortförklara som ett förtal vilket det knappast var frågan om. Den brittiske armén, anförd av Malteserorden-medlemman Tony Blair deltog som känt är också i invasionen. Internt inom Tony Blairs regering blev det myteri då planerna om Irak-angreppet blev känt. Blair fick inget stöd i sitt kabinett, men Storbritannien gick likväl till angreppskrig mot den moderne diktatorn.


Som känt var påståenden om att ”Irak var i besittning av massförstörelsevapen” och därigenom fanns det en förevändning för att angripa Irak. Efter att ockupanterna hade slagit fast att Irak inte hade sådana vapen fanns det ingen återvändo, såsom det mest logiska hade varit.


Istället för nationella soldater ersattes de av privata legosoldater, huvudsakligen från det SMOM-ledda Blackwater. En fördel med detta ur ockpanternas synsett räknat, är att Blackwater kan skjuta och mörda civila utan att först komma med en varning, eftersom ordinarie praxis inte existerar inom Blackwater. Över en miljon irakier, huvudsakligen obeväpnade civila, mördads av Irakiska ockupander under den sju år långa invasionen.

Eric Prince, grundläggaren av Blackwater, är medlem av Malteserorden. En Blackwater-anställd som var på beväpnat uppdrag i Irak har under ed vid en rättslig process i delstaten Virginia, berättat om sin egen upprattning om Blackwaters mission i Irak och Afganistan: ”Han ansåg sig vara en kristen riddare med uppgift att eliminera muslimer och den islamistiska tron från världen”.


Åklagaren, var endast känd som John Doe i domstolsförhandlingarna, eftersom han påstår att han har mordhotats av sin uppdragsgivares sällskap. Enligt Prince satte man avsiktligen in i Irak män, som delade hans vision av kristen överhöghet, och som ville ta alla möjliga tillfällen i akt för att mörda irakier. Många av dessa män använde sig av anropssignaler som användes av, Knights of The Templar, krigarna som kämpade i korstågen”.

Se: The Knights Templar, Knights of Malta and Blackwater’s Erik Prince


The claims were made in sworn statements filed in a court in Virginia earlier this week (2009) as part of a civil lawsuit by families of several Iraqis allegedly killed by Blackwater guards.


For mer info om Blackwater, se t.ex Blackwater Watch eller Blackwater – Knights of Malta in Iraq.


Viktiga aktörer i Vietnam-krigen var SMOM-medlemmen general William C. Westmorelandsom var chef för USAs Vietnam-styrkorna under de blodiga åren 1964-1968, och Francis ”Spelly” Spellman, ärkebiskopen av New York, som personligen avlade flere besök i krigszonen i Vietnam, se  eller klicka här.


 Inre och yttre organisering
Malteserordens territorium består av två byggnader i Rom (Palazzo Malta vid Via dei Condotti 68 och Villa Malta på Aventine) och en fästning på Malta.

 
St. Angelo – Fortet på Malta


Sett ur det perspektivet är det ganska så speciellt att Malteseroden i många hänseenden har status av en självständig nation:


- SMOM har en ordinarie plats i FN (tillägg till Vatikanen/Holy See, som fick detta år 2004)

- SMOM-medlemmar (Knights and Dames) har diplomatpass

- SMOM har diplomatisk representation i omkring 100 länder (inte i Norge)

- SMOM-medlemmarna har diplomatisk immunitet

- SMOM har egna bilskyltar, frimärken och egen valuta


Malteserordens ekonomi är ett stort mysterium. Ingen information om räkenskaper eller intäkter finns tillgängliga.

Malteserorden leds av en Stormästare som väljs på livstid. I mars 2008 blev brittiske Matthew Festing vald till Malteserordens nya Stormästare som efterföljare till Andrew Willoughby Ninian Bertie som dog den 7 februari 2008 under oklara omständigheter. Någon officiell dödsorsak för Stormästare Bertie uppgavs varken från Orden eller från annat katolskt håll.



Här kunde ni läsa om vilka som bestämmer i världen och vilka anhängare de har, och vad Vatikanen och dess påve är...... Läs mer här och läs nästa inlägg om: The Black Pope.   /Bless U    Anji

 /Artikel från www.nyapolitiken.se  

 
 
JANNE

JANNE

20 juni 2010 10:08

Ok! mer Illuminati än så här blir det inte!
Malteserorden är påvens kurirer, i kontakt med alla världsledare och med permanent plats i FN. Det här är den katolska armén- riddarorden precis som på medeltiden. Som i en roman av Jan Guillou.

Var är Kristi kärlek? I hemliga ordnar med oinsynlig ekonomi?

http://jannesnackar.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anji - Fredag 19 april 00:13


    GLAD ÄNDA IN SJUNGA JAG VILL Glad ända insjunga jag vill,Jesus är min,allt hör mej till.Gud har mej kär,nåden är fri,lycklig jag är,mer ska jag bli. Borta jag var,fjärran från Gud,gav inget svarnär jag fick bud,hörde ej på,lyssnade ej...

Av Anji - Onsdag 17 april 21:38

  Läkargrupp: Inte EN ENDA människa borde tagit ”vaccinet” ”Vi kommer tala om detta i hundra år” – så stor är vaccinskandalenStor studie: HÖGRE risk att smittas ju fler vaccindoser man fått”En stor skandal&rdqu...

Av Anji - Måndag 15 april 00:45

      Trots att rekordmånga drabbats av allvarliga och bestående hälsoproblem efter vaccinet mot covid-19 är detta alltjämt en icke-fråga i Sverige. Ansvariga ministrar och myndighetschefer verkar låtsas om att problemet inte finns och ännu r...

Av Anji - Fredag 12 april 17:36


              /Anji

Av Anji - Torsdag 11 april 20:15

  VÄLKOMMEN HIT!   https://nyadagbladet.se/kultur/hon-sade-upp-sig-for-att-leva-som-hemmafru-i-50-talsanda/   Katrina sa upp sig för att leva som hemmafru i 50-talsanda   PUBLICERAD IDAG 20:05  - AV SOFIE PERSSON Foto: PA REAL LIFE...

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards