Han  lever

Direktlänk till inlägg 22 november 2010

Förlåtelse.

Av Anji - 22 november 2010 23:14

När vi lägger skulden på andra för hur vi mår, ger vi dem makt att styra våra känslor. Inser du vad du gör när du presenterar ursäkter för att inte förlåta? Du avsäger dig rätten till ditt liv. När du lägger ansvaret för vad som hänt dig på dina föräldrar, samhället, ödet, skolan, arbetsplatsen eller chefen, omyndigförklarar du dig själv och blir ett offer för omständigheterna. Men Bibeln har lovat att du kan vara huvud och inte svans, över och inte under ( 5 Mos 28:13 ).

I sitt ord har Herren gett dig instruktioneer för hur du kan vara en övervinnare i varje situation.


När Jesus blivit till fånga och stod blodig och slagen framför Pilatus framstod han för det yttre ögat som ett ofeer för en orättvis behandling. Pilatus trodde sig vara i överläga och menade att han hade makten över Jesus. Jesus såg hjälplös ut. men det visade sig att inte ens i denna situationen var Jesus i underläge. Han hade efter moget övervägande valt att gå lidandets väg. Och han tog Pilatus ut ur hans missuppfattning :


Pilatus sade till honom : " Svarar du mig inte? Vet du inte att jag har makten att frige dig och makt att korsfästa dig?"


Jesus svarade :" Du skulle inte ha någon makt över mig, om du inte hade fått den ovanifrån. Därför har den som utlämnat mig åt dig, större skuld."


Om du fortfarande grubblar över vad som hänt dig, om du fortfarande tänker ut planer på att ge igen om än i en aldrig subtil form-har du då verkligen förlåtit?


Valet är ditt. Ingen annan kan välja att förlåta i ditt ställe.


Så länge man lägger skulden på någon annan förblir man bunden. Man har alltså valt själv att stanna kvar i fångenskap.


"Och i sin vrede överlämnade hans herre honom till fångvaktarna, tills han hade betalat allt var han var skyldig.

Så skall också min himmelske Fader göra med er, om ni inte var och en av hjärtat förlåter sin broder "

Matt 18:33-34


Sen menar jag inte att ALLT är just ditt fel, på hur ditt liv varit men man behöver inte leva kvar i det gamla,( det förflutna ) utan att kunna gå vidare, alltså Förlåta andra som gjort en illa, men också sig själv. Det är då man kan gå vidare, sen kanske det tar en stund så allt faller på plats. Allt är en process. Livet går både upp och ner.


/Kram Anji

 
ANNONS
 
Ingen bild

Andreas T.

22 november 2010 23:35

Okej då förstår jag, att judarna dödades i andra världskriget var alltså deras fel...eller så ska de glömma och bara gå vidare...

Anji

23 november 2010 22:23

Vad menar du? Deras fel? det var det ju inte, och hur skulle de kunna glömma. Detta handlar ju om folkmord i stor skala, jag pratar om en annan sorts beteende. Jag tycker att det som hände i krigen och fortfarande händer är avskyvärt, det är ren ONDSKA, och människan är ofta ond, och Jesus hjälper på vägen til förlåtelse, sådant som jag gjort fel mot någon annan t ex, och man får leva med Jesus och låta honom lära oss vägen.Till förlåtelse och gå vidare i kärlek. /Hälsn Anji

 
Maria

Maria

23 november 2010 09:59

Att vara i fångenskap, så hemskt. Jesus gör människan fri, och detta är ett faktum som alla borde få veta.
Tack för att du skriver, Anji!
/Maria

http://www.jesuslever.eu/gospel

 
Ingen bild

Karin

23 november 2010 16:26

Vilken bra text du skrivit och så sann, hämden är ljuv sägs det ju, men sådana känslor måste man kämpa emot om man följer Jesus och han lär ju oss den rätta vägen, den som ger frid. Man får be Jesus om hjälp bort från dessa känslor och hjälp till att förlåta, det är inte lätt alla gånger, men med Jesus vid sin sida klarar man det. Man blir ju, precis som du säger, fången i detta till slut och det är inte bra.
Kramar

Anji

23 november 2010 22:18

Ja man kan ju hämnas om man vill, men känner man Jesus så går det inte. Han lär ju oss hur vi sk vara. Nä det är inte lätt med förlåtelse, så känner nog de flesta, det är en övning kan man säga, Jesus får tala till våra hjärtan . Jesus kom ju för at sätta oss fria, och då är vi fria, med hans hjälp.
Kram! /Anji

 
amanda

amanda

23 november 2010 21:10

Vad fin blogg du har tjejen! God bless på dig!
Hur gammal är du?:)

http://itsmenotyou.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anji - Tisdag 23 okt 18:58

  Fråga dig själv:   Talar du ALLTID sanning?   “Kärleken har sin glädje i sanningen” (1 Korintierbrevet 13:6)   2 Tim 3:16 Hela Skriften är ut-andad av Gud och nyttig till undervisning, tillrättavisning, upprättelse och fost...

Av Anji - Lördag 20 okt 00:10

  Videon berättar att vi inte håller med om, eller gillar det som sker nu. Det sjuka samhället är bara för mycket! I Avsaknad av Jesus och hans kärlek och fostran så går det rakt  till helvetet för människorna.     /Anji     ...

Av Anji - Tisdag 16 okt 22:43

bild Pinterest När du lägger hela omsorgen om ditt liv i Guds händer så lägger han Ro och Frid i Ditt Hjärta!   Människor som inte är troende eller sådana om inte vet så mycket om Guds frid frågar om man verkligen kan ha frid i hjärtat och k...

Av Anji - Tisdag 9 okt 22:36

  Gud talade med Mose ansikte mot ansikte som vänner talar med varandra. Det var Mose djupa hängivenhet och tilltro till Guds vishet och ledning som ledde till detta nära samarbete. Detta nära förhållande till Gud var en oerhörd förmån som Mose had...

Av Anji - Fredag 5 okt 22:16

  Vet du vad Halloween är???  Svar får du här!   Popular Pastor Exposed - Child Satanic Ritual Abuse, Halloween, Voodoo Donuts - Must Watch En av de poulära människorna i detta hemska var bl a påven och den kände och populäre Billy Graham, so...

Presentation


Anji red här. 30 år och skriver om Jesus Kristus. Låt min blogg uppmuntra dig!

Vet en del om livet. Sorg och smärta. Ångest, depression, missbruk, ensamhet ,tårar, ätstörningar och självskadebeteende. Eftersom jag levt med det själv i många många år.

Omröstning

Känner du Jesus? Är du frälst eller vill bli det?
 Nej, jag vill veta mer om honom
 Ja jag är frälst
 Ja jag känner Jesus
 Nej vem är Jesus?
 Jag lär mig här på bloggen
 Vad är frälsning?

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

http://www.iring.nu/webbringar/Fraelsaren.php

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Följ bloggen

Följ Han  lever med Blogkeen
Följ Han  lever med Bloglovin'

Prövningar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se