Han  lever

Direktlänk till inlägg 16 oktober 2011

Kärlek

Av Anji - 16 oktober 2011 14:43

Johannes säger att "Gud är kärlek" inte att kärleken är Gud. Världens människor, med sin ytliga och själviska syn på kärlek, har vänt på orden och har förvridit förståelsen av ordet kärlek. Världen tror att kärlek bara är en känslomässigt behaglig upplevelse, och man blir villig att offra både moral, rättprinciper och allt annat för att uppleva den. Men detta är inte kärlek, utan raka motsatsen - själviskhet. Vi får inte tillskriva Gud den syn på kärlek som en ond värld har frammanat. Vår uppfattning och beskrivning av kärlek måste komma direkt från Gud, som är helig, rättfärdig och fullkomlig. Vi måste lära oss att älska på samma sätt som Gud.

Kärleken är förklaringen till, 1 - att Gud skapade oss- han ville ha människor att älska. 2) att han bryr sig om oss - även den syndiga människan har han omtanke om. 3) att vi har frihet att välja - Gud vill ha sin kärlek besvarad av oss. 4) att Jesus måste dö - Guds kärlek till oss sökte en lösning på syndens problem och 5) att vi kan få evigt liv - Gud vill kunna uttrycka sin kärlek i evighet.

Han älskar oss men det betyder inte att han släpper kravet för att vi skall leva rätt. Om vi litar på Jesus behöver vi inte avtjäna straffet för vår synd.

Vi kan bli frikända ( Rom 5:18)


Domens dag är den dagen är den dag vi kommer inför Kristus för att stå till svars för våra liv. Om Gud bor i oss genom Kristus har vi ingen anledning att frukta den dagen- vi har ju redan blivit frikända. Vi kan faktiskt se fram emot domens dag, därför att den innebär slutet på all synd och början på en ny tillvaro där vi får se Jesus ansikte mot ansikte.


Om vi någonsin faller offer för fruktan inför evigheten, himlen eller Guds dom, skall vi påminna oss själva om Guds kärlek till oss är fullkomlig, ( Rom 8:38-39 ).

Vår fruktan upplöses fullständigt om vi fäster blicken på hans omätliga kärlek till oss och låter honom älska andra genom oss. Vi kan leva i lugn förvissning om vi i detta livet har lärt oss att bli mer och mer lik Jesus.


Guds kärlek är källan till all mänsklig kärlek, och den sprider sig som eld. När Gud älskar sina barn, tänder han en låga i deras hjärtan. De älskar i sin tur andra, som då får del av Guds värme.


Jesus har aldrig lovat att det skulle bli lätt för dom som lyder honom, men om man sätter värde på resultatet kan också hårt arbete vara stimulerande.


Blessing

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anji - Onsdag 24 april 18:15

        /Anji  

Av Anji - Tisdag 23 april 20:35

  SVERIGE mår inte bra och inte Världen heller, eller ?? Våldsdåden är många!     FAITH, GRACE, LIFE, LIVE     I bibeln står det om allt och om HUR man skall leva.   /Anji ...

Av Anji - Måndag 22 april 21:34


                               VÅR!    bild Anji     Kapitel 12 Den andliga gudstjänsten 1 Därför uppmanar jag er, bröder, vid Guds barmhärtighet, att frambära era kroppar som ett levande och heligt offer som behagar Gud – er...

Av Anji - Söndag 21 april 23:48


  https://www.vaken.se/dr-joseph-mercola-fagelinfluensa-kan-inte-doda-manniskor-om-den-inte-ar-modifierad-i-laboratorium/   Alla påståenden om rädsla för möjligheten av en dödlig fågelinfluensa har visat sig vara falska.   Detta enligt D...

Av Anji - Lördag 20 april 14:30

             Se artikel:   Kärlek. Kärlek. Kärlek. Många söker den. Men vet man att kärleken är ljusets källa?   Bibelorden i 1 Kor 13 berättar för oss om Kärleken och att den är störst av allt, och det är sant. Kärlek är inte lust och kärl...

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards