Han  lever

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2011

Gud förändrar

Av Anji - 19 oktober 2011 14:14

Guds förmåga att återskapa liv kan vi aldrig förstå. Skogar brinner och växer upp på nytt. Brutna ben läker, inte ens sorgen behöver bestå. Våra tårar kan vara som ett frö som kommer att tillslut skörda glädje, eftersom Gud har makt att göra något gott även det som är djupt olyckligt. Han återskapa ett brustet hjärta, han kan återskapa en trasig och ensam själ. Han kan göra allt, bara vi ber om det. Kom ihåg, när du drabbas av sorg, kom ihåg då att den kommer gå över, den kan verka bestående men det kommer det inte att vara. Sorgen och smärtan kommer försvinna och Gud kommer göra dig hel igen. Glädjen kommer komma tillbaka och du kommer känna dig levande igen. Men visa tålamod i din väntan. Gud vill låta dig skörda mycket glädje som består.


I djupaste förtvivlan ropade psalmförfattaren till Gud. I en sådan situation känner man sig isolerad och skild från Gud, men det är då man behöver honom som bäst. Förtvivlan över synd får inte leda till självömkan, så att vi tänker mer på oss själva och mindre på Gud. Problemet får inte verka större än kärleken till Gud.

Om vi är överhopade av problem och börjar tycka synd om oss själva så förstärks också hopplösheten och problemen blir större för att den får slå rot i våran själ och bara växer tills man till slut har glömt av att det inte behöver vara så. Om vi ropar till Gud vänds vår uppmärksamhet mot den enda som verkligen kan hjälpa oss. Gud håller ingenting emot dig. Inget från hans sida kan störa kommunikationen mellan er. Man kan tro ibland när man är överrumplad av problem att Gud har släppt din hand, han låter dig gå vidare, han har glömt dig och att han inte älskar dig eller vill hjälpa dig med.

Frågan är, om du har släppt hans hand, om du har gått fel väg, om du har glömt honom, och om din kärlek till Herren har kallnat i ditt hjärta, eller om du glömt av att han faktiskt kan lösa dina problem och att han faktiskt kan återskapa den relationen igen mellan er. Höj din röst och lyft dina ögon emot Herren och öppna ditt hjärta för Gud.


Visst är det underbart att ha någon som alltid är på ens sida, som alltid vakar över en, som aldrig blir trött på en, en som alltid älskar oss och som aldrig viker av vägen och släpper våran hand. Människor kan göra det, men inte Gud. Gud vill skydda oss från att falla men om vi faller så är han där och är beredd att ta emot oss och hjälpa oss upp igen. Om han nu tänker på oss hela tiden borde då inte vi alltid ha honom i våra tankar dagligen och inte bara på söndagar då många går i kyrkan för att vara med Gud? Gud skall finnas med överallt, hela tiden, och gå hand i hand med honom och inte bara på söndagar.


Gud är så mycket större än oss själva, vi är så små människor, som myror i denna världen men inför honom alla vi hans älskade barn och han har all tid i världen för oss.


Låt Gud förändra dig så kommer du känna glädjen i att göra hans vilja, fullt ut.

Låt han bli din förebild i allt.


Ha en underbar välsignad dag i Herren.  

/Anji


 
 
Zizzi

Zizzi

19 oktober 2011 15:58

Hej! Du har en superbra blogg!! ;D

http://cissan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anji - Måndag 15 april 00:45

      Trots att rekordmånga drabbats av allvarliga och bestående hälsoproblem efter vaccinet mot covid-19 är detta alltjämt en icke-fråga i Sverige. Ansvariga ministrar och myndighetschefer verkar låtsas om att problemet inte finns och ännu r...

Av Anji - Fredag 12 april 17:36


              /Anji

Av Anji - Torsdag 11 april 20:15

  VÄLKOMMEN HIT!   https://nyadagbladet.se/kultur/hon-sade-upp-sig-for-att-leva-som-hemmafru-i-50-talsanda/   Katrina sa upp sig för att leva som hemmafru i 50-talsanda   PUBLICERAD IDAG 20:05  - AV SOFIE PERSSON Foto: PA REAL LIFE...

Av Anji - Torsdag 11 april 00:05

  VÄLKOMMEN HIT!      LÄS ARTIKELN!   VÄRLDEN FN:s “Our Common Agenda” presenterar en teknokratisk världsordning och digital identitet för alla   PUBLICERAD 9 APRIL 2024 Bilder av Tadek, CC-BY-2.0, Flickr.com och Pixa...

Av Anji - Tisdag 9 april 23:41

  VÄLKOMMEN !   https://newsvoice.se/2024/04/covid-agenda-for-befolkningskontroll-batcherna/   VETENSKAP Covid – En agenda för befolkningskontroll och transhumanism? – Del 1: Variationer i batchernas giftighetsgrad Analy...

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards