Han  lever

Direktlänk till inlägg 16 juli 2012

God Is Big

Av Anji - 16 juli 2012 18:23

Vi är omgivna av oerhörda bevis på att Guds förmåga att skapa. Han ger oss dramatiska bevis på sin existens, sin makt och sin kärlek och omsorg. Det är minst sagt oeralistiskt att påstå att universum har tillkommit av en slump eller att jorden kom till av big bang. Dess systemastiska uppbyggnad måste vara ett bevis på att det finns en tanke och skapare bakom allt. Betrakta Guds skaparkraft i naturen och i rymden och tacka honom för den stroslagna skönheten vi befinner oss i och för att den avslöjar att det finns en skapare.

Sätt din tillit till Gud, som kan ge dig segrar för evigheten. Bara Gud kan bevara en nation lika väl som en en enksild människa. Lita på honom och inte på din egna kraft.

Guds kärleksfulla omsorg börjar inte den dagen vi föds för att ta slut när vi dör. Den gåt tillbaka långt innan vi föddes och sträcker sig framåt i evigheten. Det enda att verkligen lita på i tillvaron är den Gud som bryr sig om oss som evighetsvarleser.

Hans kärlek slutar aldrig att upphöra för oss. Han skapade oss och hans kärlek är större än vi någonsin kan förstå.

Det vi behöver ha med oss under vandringen genom livet så är det godhet och ärlighet.

Gud sviker aldrig den som tror på honom. Att svika är desamma som att överge. Guds löften till oss innebär inte stt vi slipper att uppleva saknad och lidande, utan det betyder att Gud själv aldrig kommer att lämna oss.

Alla vill vi ha hjälp av Gud när vi ställs inför problem, men skälen kan variera. Vissa vill ha hans hjälp för att bli framgångsrika och omtyckta, andra för att få leva ett behagligt liv. David, Han ville Guds hjälp för att återupprätta rätt och rättvisa i Israel så att Guds makt skulle bli uppenbarad. Tänk efter vad du har för motiv när du ber Gud om hjälp. Är det i första hand för att bespara dig själv från lidande och besvär eller är det för att upphöja och ära Gud.?

Gud har omsorg om varje människa, dem är inte bortglömda även om man kan känna så när man inte får hjälp direkt när man ber.

Men han vet varje tanke du tänker och han vet vad ditt hjärta längtar efter och vad du vill ha för hjälp.

Han vet om varje behov och han känner till våran förtvivlan och han har gett sitt löfte att han själv skall ta hand om oss.

Männiksor kan komma att glömma bort oss men aldrig Gud.

För David verkar Gud vara långt borta ”varför gömmer du dig när jag behöver dig som bäst”? Visst kan man känna så, de känns som ibland att Gud glömt en, men det har han inte, han är alltid nära oss.

David klagar inte, utan ber Gud skynda till hans hjälp. Det är vid de tillfällen vi känner oss som mest ensamma och betryckta som vi måste fortsätta be och låta Gud få del av våra problem.

Gud ser och hör oss, han hör våra rop och tröstar oss, ibland kan våra frågor bli obesvarade men han är alltid oss nära.
Gud står på våran sida.   

 
ANNONS
 
Ingen bild

S

17 juli 2012 14:15

Amen! <3

Anji

17 juli 2012 16:52

JA!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anji - Onsdag 12 dec 17:22

Bild King James Bible online Mat-beroende. Sex-beroende. Spel-beroende.Lögn-beroende. Penga-beroende.Nöjes-beroende.Sprit-beroende. Tv-beroende. Godis-beroende. Läkemedel-beroende.BehovBehovBehov   ”The LORD is good, a strong hold in the ...

Av Anji - Tisdag 11 dec 00:45

  Paulus beskriver helvetet som evig skilsmässa från Gud. Där finns inte längre något hopp om frälsning. Dömd till helvetet blir var och en som inte vill lära känna Gud och vägrar ta emot hans frälsning.Man får som man vill och skiljs från Gud f...

Av Anji - Söndag 9 dec 23:33

    ATT VARA FRÄLST betyder att vi ska ha och leva i det NYA LIVET och arbeta på vår frälsning!! VARJE dag kan vara EN KAMP att kunna FÖLJA JESUS, inte någon dans på rosor! Genom hans sår och hans död har vi helbrägdagörelse och det kan vara...

Av Anji - Söndag 9 dec 00:13

  Gud och hans bevis på sin kärlek till oss… Att tro?  ja eller nej..inte bara liite…   Om vi kan lära känna Gud genom naturen och skapelsen behövs väl inga missionärer? 1)Även om kunskapen om Gud finns låter man den inte k...

Av Anji - Fredag 7 dec 00:43


      Man måste ju äta, eller hur? Eftersom jag är Vegan så intresserar jag mig mycket för recept.  Här har jag med ett recept på Squash-plättar, ajg har inte prövat dem men jag ska göra det.  Gud tycker om att vi inte plågar djuren och han g...

Presentation


Anji red här. 30 år och skriver om Jesus Kristus. Låt min blogg uppmuntra dig!

Vet en del om livet. Sorg och smärta. Ångest, depression, missbruk, ensamhet ,tårar, ätstörningar och självskadebeteende. Eftersom jag levt med det själv i många många år.

Omröstning

Känner du Jesus? Är du frälst eller vill bli det?
 Nej, jag vill veta mer om honom
 Ja jag är frälst
 Ja jag känner Jesus
 Nej vem är Jesus?
 Jag lär mig här på bloggen
 Vad är frälsning?

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

http://www.iring.nu/webbringar/Fraelsaren.php

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Följ bloggen

Följ Han  lever med Blogkeen
Följ Han  lever med Bloglovin'

Prövningar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se