Han  lever

Alla inlägg under juli 2012

Av Anji - 4 juli 2012 11:00

Dålig uppdatering pågrund av sjukdom och bloggtorka men idag skall vi le emot denna dagen.


Det finns en rad vardagliga orsaker som gör att man betraktar morgondagen som ett skrämmande spöke med gråa tunga orosmoln. Allt har sin egen ofrånkomliga verklighet. Vi lever alla i en förförisk värld, en trasig och sjuk, riktigt sjuk värld. Satan vill inte att vi skall se positivt på våran framtid. Det som skapar förändring och förvandling ger oss förvirring, lyfter oss från depression och svårmod och ångest, och möjligheten att betrakta morgondagen med andra ögon än dom vi såg världen med igår.


Jesus har lärt oss det, när han lärde oss bedja Fader vår. Den bönen lyfter vårt hjärta från jordegruset mot himlaljuset. Den ger oss nya ögon. Och tro med ett barna hjärta " Gud som haver barnen kär, se till mig som liten är", Han gör det!. Och i själens stilla gudsförtröstan skall det mänskliga hjärtat få ro och dessutom få kraft att le mot en okänd morgondag.


Därför att det finns EN som känner våran morgondag, långt innan vi ens hunnit stiga upp från viloläge. Han lär oss att leva vidare, precis som förr fast med nya ögon och nytt hjärta. En positiv livssyn lär oss förstå, att varhe nyfödd dag har en gåva åt oss, en ny välsignelse som väntar på oss. Och mitt i händelsernas centrum finns Allfadern, som lovat att stödja och hjälpa sina barn. Därför behöver vi inte vara oroliga. Vi kan le istället mot den dagen som kommer. Men hur går det, när sjukdom, nöd, ekonomiska bekymmer, ångest och sorg möter oss? Kan man även le mot den dagen som kommer? Hur blir det då när vi en dag skall skiljas från våra nära och kära? Hur går det när våra barn inte går den vägen man velat? Vad händer när alla goda förmaningar och råd trampas under fötterna? Kan man också då le mot morgondagen? Mänskligt sett är det omöjligt.


Vi är allesammans svaga och bräckliga och sköra människor. Men ser vi det hela ur en andlig synpunkt, ter det sig strax annorlunda. Det måste finnas en hemlighet bakom de välsignade orden " hon ler mot den dag som kommer"

Hur resonerar en sådan människa? Hon måste för det första vara starkt medveten om att, utan tro och förtröstan är allting mycket svårare. Vi vet att Gud på alla sätt hjälper dom som älskar honom att nå det goda, dom som han har kallat efter sin plan. " Rom 8:28" Gud kan absolut inte göra några misstag. Det skall vi ha klart för oss. Och kärleken till honom upptäcker förr eller senare att " allt samverkar till det bästa". Vi ser det inte på en gång. En människa som någon tid gått trons skola lär sig att Herren finns där i livets skiftande ting, inne i prövningarnas ugn och ute på okända vatten och på okända vägar så finns Han.



Han finns överallt. I den visheten kan vi le mot dagen som kommer. Kanske ibland leénde bakom tårar.

Och ur evighetens synpunkt ser man att varje dag för en närmare målet.

Du kanske hithills kännt frossa, ängslan, oro, ångest och förtvivlan inför morgondagen. Bävande har du frågat dig själv och andra, hur skall du orka leva vidare i din djupa ovisshet?

Rådet är - Sök den hjälp hos Guds eget ord vill ge dig.



Fråga dig varför de kunde le mot den dagen som skulle komma. Med all säkerhet kommer du finna svar. Svaret kommer hänvisas till Kristus, han som både har och är ett svar på allt. Jesus Kristus, din frälsare, skall gå vid din sida, Han skall ge dig kraft och vila i tron, också du med din speciella livssituation, ska få nåd att le emot den dagen som kommer.

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Skapa flashcards