Han  lever

Direktlänk till inlägg 12 augusti 2012

Choice

Av Anji - 12 augusti 2012 15:01

Jag har ett val att gå vidare trots det som varit, jag har alltid ett val att stanna i det förflutna och gräva ner mig och deppa ihop. Vi har val att gå framåt, att förlåta det som varit och förlåta oss själva. Vi har val som ibland kanske inte är det roligaste men det valet kanske finns där som vi måste ta för att gå vidare. Vi kan välja raka vägen, den krokiga vägen eller återvändsgränden för att komma dit vi än gång började. Livet tar oss på olika vägar, kanske vi tog dom medvetet för att det var det enklaste valet. Kanske vi borde stanna upp innan vi väljer väg?
Vi har val att förändra oss själva, kanske till det bättre eller bara finslipa oss själva. Vi har val att stiga upp tidigt eller sova bort hela dagen och absolut inte göra någonting på hela dagen. Vi kan förändra oss kroppsligt för att må bättre. Vi har val att strunta i det som är viktigt.

Ja, ni ser, livet består av många val, alla kanske någon gång har dessa val som är ganska lika många andra av oss.
Det absoluta nödvändigaste valet i våra liv är om vi vill följa Jesus eller inte.
Kanske är att följa Jesus så många "krav", att man skall vara si och så eller ingenting alls.
När vi väl inser att Jesus dog för oss och uppstod och lever idag och hjälper oss och verkligen finns där som en pappa som man kanske inte har. Vi känner hans närvaro, han lyssnar alltid på oss när ingen annan kan eller han lyssnar på det som ingen annan vet om oss.
Men kom ihåg, valet är vårat, ditt.
Det valet kommer förändra ditt liv, men det kommer inte av sig själv, man får alltid jobba på sitt Kristna liv. Men att ha gett sitt hjärta till honom och sitt liv det är det viktigaste valet.
Vi behöver honom i denna tiden som är och kommer. Om vi ser hur världen och samhällerna ser ut idag så ser det gaaanska mörkt ut. Men med Jesus är det ljust, eftersom vi vandrar i hans ljus.
Mitt val, och framför allt mitt LIV.

Vad vill vi göra med våra liv? Vad vill du göra med ditt liv? Den frågan kanske inte många kan svara på just nu. Den frågan är ganska stor och jobbig ibland, och man kan bli deppad över det.
Men vi får fråga Herren om ledning och svar i det eftersom han har en plan med allas liv, han har en plan med ditt och mitt liv. Frågan är, vad väljer man ?

Skall man bli kändis? Tjäna massor med pengar och få status? men leva ett tomt och innehållslöst liv, iallafall inombords. Alla är inte lyckliga pågrund av det. Jag själv har inte mcket, jag har inga pengar, ingen status i samhället, eller känd. Iallafall inte i världen. Men det är stor skillnad att leva AV denna världen och leva i världen.
Men jag har en god nyhet.
Jesus älskar dig, för honom är du känd, och vi får våran belöning i himlen, och kanske på jorden.
Som kändis glöms du bort efter ett tag. Men för Jesus kommer du alltid vara en kändis eftersom han aldrig glömmer bort dig. Han ger oss vad vi behöver och ber om.

Men nu kommer vi till frågan igen.
Vilket val vill du göra?

 
 
Maria

Maria

13 augusti 2012 09:00

Ett härligt inlägg som ställer frågan på sin spets,...Jesus eller ej /Kram Maria

http://www.jesuslever.eu/gospel

 
Ingen bild

S

15 augusti 2012 13:32

Så himla bra skrivet! Skulle du inte i ett inlägg skiva om vad det innebär att ge sitt liv och hjärta till Jesus? Det tror jag inte många förstår, för många tror att man måste vara perfekt och felfri för att vara kristen och gömmer sig därför från honom när saker går fel, men att ge sitt hjärta och liv till Jesus är väl att lita på honom i alla lägen, och alltid våga be om hjälp!

Anji

15 augusti 2012 19:45

Tack så mycket. Ja jag kan skriva ett inlägg om det. Ingen är felfri och ingen är utan synd. Tack. Bless you!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anji - Onsdag 27 mars 21:35

    Detta är den första delen i en serie på fyra delar om vem Jesus är. I den här delen så går jag djupare in på vad Jesus gjorde när han vandrade på jorden. Om du vill veta mer om hur du kan börja följa Jesus, om du behöver bli döpt eller vil...

Av Anji - Tisdag 26 mars 23:49

                Det första Jesus sa till Petrus var: “Följ mig.” (Mark 1:17) Det sista han sa var samma ord, men med lite annan betoning: “Följ du mig!” (Joh 21:22)     Petrus gick i Jesu fotspår varje steg...

Av Anji - Tisdag 26 mars 00:09

  Efter att ha stängt ner tusentals gårdar varnar europeiska regeringar om en framtida livsmedelskris när livsmedelstryggheten förvärras 2024-03-24   EU-tjänstemän samlades nyligen med experter på livsmedelstrygghet för att u...

Av Anji - Söndag 24 mars 23:02


       Foto  Anji       1 Petr 1:3-5 Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Far! I sin stora barmhärtighet har han genom Jesu Kristi uppståndelse från de döda fött oss på nytt till ett levande hopp, 4 till ett arv som aldrig kan förstör...

Av Anji - Lördag 23 mars 21:20


        PETER KRABBE SKRIVER OM FÖLJANDE:   Årets upplaga av Folk och Försvar har medfört en stor fördel för oss som har en alternativ syn på NATO:s image. Det svenska folket börjar nämligen förstå att det finns en avvikande agenda hos...

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Skapa flashcards