Han  lever

Direktlänk till inlägg 1 september 2014

Led oss Herre

Av Anji - 1 september 2014 14:40

Be Gud att du får använda de förmågor han har gett dig så att det verkligen blir till styrka och glädje för de alla troende.
Gud står över oss alla - han övergripande omsorg om oss visar detta. Han är i oss alla, det bevisas av hans aktiva narvaro i världen och i de troende.


Kristus är sanningen ( Joh 14:6 ) och Guds Ande är sanningens Ande ( Joh 16:13 ). Satan däremot är lögnens far ( Joh 8:44 . Som efterföljare till Kristus måste vi hålla oss till sanningen.


Likt ett skepp, som kastas omkring av havets vågor, sliter och river livet i oss, och vi frestas att göra vad som helst för att kunna överleva.


Om du tycker och känner att det är tungt vissa dagar och ibland känns det obegripligt svårt att leva, vänd ditt ansikte upp mot Gud och be om hjälp, att han skall stilla ditt sinne, att han hjälper dig med dina känslor och torkar dina tårar, för han är den ende man kan lita på, han är den enda som kan hjälpa när allting känns meningslöst. Livet är tufft, livet har motgångar, men Gud ger inga motgångar som man inte klarar av. Han har en plan med allting och han har en plan med ditt liv.

Be Gud om vägledning, för han är ljuset på din stig.


En vandring genom natten i en mörk skog visar att det behöhvs ljus för att man skall ungå att snubbla över rötter eller falla ner i gropar. Livet är som en vandring genom ondskans skog i en värld som har vänt Gud ryggen. Bibeln är det ljus som kan visa oss vägen, så vi slipper snava när vi går framåt. I Bibelns ljus ser du alltid klart nog för att hålla dig på rätt väg.


Den moderna människan längtar efter sinnesfrid.


Psalm 121. Den bönen är som ett barns bön, den uttrycker tillit och hopp till Gud om hans beskydd både dag och natt. Vi växer aldrig ifrån behovet av Guds vakande öga över vårat liv.


Gud finns överallt samtidigt, därför kan vi aldrig komma undan. Det är goda nyheter, för var och en som älskar Gud. Vad vi än gör och befinner oss är han alltid med oss med hans trygga närvaro.


Många av oss har säkert kännt hur det är när ingen bryr sig som dig, eller vad som händer med dig. Ibland kan det känna att vi förlorar oss själva och förlora hoppet i en djup depression och ångest, förlamad av fruktan. Det finns tider då vi kan drabbas av det och det känns omöjligt att komma ur det med egen kraft.


Men vi kan som David gå till Gud och uttrycka vår ångest då kommer han påminna oss om sina under och vi kommer att sträcka oss till honom, lita på honom, älska honom, följa honom, och bestämma oss för att leva för honom.


Ibland kan det vara svårt att tro att man kan komma ut ur svårigheter men det finns bara en som kan hjälpa och det är Herren. Att kasta sina bördor på honom och få nytt liv, ny kraft.


Bless/ Anji Red

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anji - Söndag 17 mars 22:15

  ÄR INSEKTER MAT?  FÅR MAN LURA ELEVER?     Det har gått för långt nu!     /Anji ...

Av Anji - Lördag 16 mars 14:15

  Deepfake-psykosen närmar sig 2024-03-15 En lavin av fejkat material sveper över nätet. Andelen filmer, foton och annat som genererats av AI blir allt större, samtidigt som de fejkade kopiorna blir alltmer verklighetstrogna. De används för bedrä...

Av Anji - Fredag 15 mars 21:42

  https://www.vaken.se/florida-lagforslaget-som-forbjuder-labbodlat-kott-vantar-pa-guvernor-desantis-underskrift/   Florida-lagförslaget som förbjuder labbodlat kött väntar på guvernör DeSantis underskrift 2024-03-15   Fl...

Av Anji - Torsdag 14 mars 20:38


  Groddar: Ditt perfekta val av mat för beredskapssituationer 2024-03-14   För en nybörjare inom beredskap kan det vara överväldigande att bestämma vilka livsmedel man ska lagra upp. Om du inte är säker på var du ska börja, f...

Av Anji - Torsdag 14 mars 12:22

  Varför förstör EU sin egen ekonomi? 2024-03-14   Det är dystert i Europa i dag. Europeiska ledare är fångade i en ”kamp eller flykt”-reaktion och bestämmer sig för om de ska springa och gömma sig eller skicka tr...

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Skapa flashcards