Han  lever

Alla inlägg under mars 2019

Av Anji - 23 mars 2019 17:30

 

 

Andens verk vid omvändelsen

 

Och när han kommer, skall han överbevisa världen om synd och rättfärdighet och dom: om synd, ty de tror inte på mig, om rättfärdighet, ty jag går till Fadern och ni ser mig inte längre, om dom, ty denna världens furste är dömd. Jag har ännu mycket att säga er, men ni kan inte bära det nu. Men när han kommer, sanningens Ande, då skall han föra er in i hela sanningen. Ty han skall inte tala av sig själv, utan allt det han hör skall han tala, och han skall förkunna för er vad som kommer att ske. Han skall förhärliga mig, ty av det som är mitt skall han ta och förkunna för er.
(Joh 16:8-14)

 

Därför skall ni också veta att ingen som talar genom Guds Ande säger: ”Förbannad är Jesus”, och att ingen kan säga ”Jesus är Herren”* annat än i kraft av den helige Ande.
(1 Kor 12:3)

Och Anden och bruden säger: ”Kom!” Och den som hör det må säga: ”Kom!” Och den som törstar må komma. Ja, den som vill, må ta emot livets vatten för intet.
(Upp 22:17)

 

Anden vid pånyttfödelsen

Jag skall stänka rent vatten på er, så att ni blir rena. Jag skall rena er från all er orenhet och från alla era avgudar. Jag skall ge er ett nytt hjärta och låta en ny ande komma in i er. Jag skall ta bort stenhjärtat ur er kropp och ge er ett hjärta av kött. Jag skall låta min Ande komma in i er och göra så att ni vandrar efter mina stadgar och håller mina lagar och följer dem.
(Hes 36:25-27)

Jesus svarade: ”Amen, amen säger jag dig: Den som inte blir född av vatten och Ande kan inte komma in i Guds rike. Det som är fött av köttet är kött, och det som är fött av Anden är ande. Var inte förvånad över att jag sade att ni måste födas på nytt. Vinden blåser vart den vill, och du hör dess sus, men du vet inte varifrån den kommer eller vart den far. Så är det med var och en som är född av Anden.”
(Joh 3:5-8)

 

Men när Guds, vår Frälsares, godhet och kärlek till människorna uppenbarades, frälste han oss, inte för rättfärdiga gärningar som vi hade gjort, utan på grund av sin barmhärtighet, genom ett bad till ny födelse och förnyelse i den helige Ande, som han rikligt utgöt över oss genom Jesus Kristus, vår Frälsare.
(Tit 3:4-6)

 

Anden i den troende

Jag skall låta min Ande komma in i er och göra så att ni vandrar efter mina stadgar och håller mina lagar och följer dem.
(Hes 36:27)

På den sista dagen, den största i högtiden, stod Jesus och ropade: ”Om någon törstar, så kom till mig och drick! Den som tror på mig, ur hans innersta skall strömmar av levande vatten flyta fram, som Skriften säger.” Detta sade han om Anden, som de skulle få som trodde på honom. Ty Anden hade ännu inte blivit utgjuten, eftersom Jesus ännu inte hade blivit förhärligad.
(Joh 7:37-39)

 

Och jag skall be Fadern, och han skall ge er en annan Hjälpare, som alltid skall vara hos er, sanningens Ande, som världen inte kan ta emot. Ty världen ser honom inte och känner honom inte. Ni känner honom, eftersom han förblir hos er och skall vara i er.
(Joh 14:16-17)

 

Men när den helige Ande kommer över er, skall ni få kraft och bli mina vittnen i Jerusalem och i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns.
(Apg 1:8)

 

När de hade slutat att be, skakades platsen där de var samlade, och de uppfylldes alla av den helige Ande och predikade frimodigt Guds ord.
(Apg 4:31)

Ty livets Andes lag har i Kristus Jesus gjort mig fri från syndens och dödens lag.
(Rom 8:2)

 

Ni däremot lever inte efter köttet utan efter Anden, eftersom Guds Ande bor i er. Den som inte har Kristi Ande tillhör inte honom. Men om Kristus bor i er, är visserligen kroppen död för syndens skull men Anden är liv för rättfärdighetens skull. Och om hans Ande som uppväckte Jesus från de döda bor i er, då skall han som uppväckte Kristus från de döda göra också era dödliga kroppar levande genom sin Ande som bor i er.
(Rom 8:9-11)

 

Så hjälper också Anden oss i vår svaghet. Ty vi vet inte vad vi bör be om, men Anden själv ber för oss med suckar utan ord, och han som utforskar hjärtan vet vad Anden menar, eftersom Anden ber för de heliga så som Gud vill.
(Rom 8:26-27)

 

Vet ni inte att ni är ett Guds tempel och att Guds Ande bor i er?
(1 Kor 3:16)

Det finns olika slags nådegåvor, men Anden är densamme. Det finns olika slags tjänster, men Herren är densamme. Det finns olika slags kraftgärningar, men Gud är densamme, han som verkar allt i alla. Men hos var och en uppenbarar sig Anden så att det blir till nytta. Den ene får av Anden ord av vishet, den andre ord av kunskap genom samme Ande. En får tro genom samme Ande, en får gåvor att bota sjuka genom samme Ande, en annan att utföra kraftgärningar. En får gåvan att profetera, en annan att skilja mellan andar. En får gåvan att tala olika slags tungomål, en annan att uttyda tungomål. Men allt detta verkar en och samme Ande, som efter sin vilja fördelar sina gåvor åt var och en.
(1 Kor 12:4-11)

 

Herren är Anden, och där Herrens Ande är, där är frihet. Och vi alla som med avtäckt ansikte skådar Herrens härlighet som i en spegel, vi förvandlas till en och samma bild, från härlighet till härlighet. Det sker genom Herren, Anden
(2 Kor 3:17-18)

 

Andens frukt däremot är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trohet, mildhet och självbehärskning. Sådant är lagen inte emot. De som tillhör Kristus Jesus har korsfäst sitt kött med dess lidelser och begär. Om vi har liv genom Anden, låt oss då även följa Anden.
(Gal 5:22-25)

 

Andens inre vittnesbörd

Ty alla som drivs av Guds Ande är Guds söner. Ni har inte fått slaveriets ande, så att ni på nytt skulle leva i fruktan. Nej, ni har fått barnaskapets Ande, i vilken vi ropar: ”Abba!* Fader!” Anden själv vittnar med vår ande att vi är Guds barn.
(Rom 8:16)

Och eftersom ni är söner, har Gud sänt i våra hjärtan sin Sons Ande som ropar: ”Abba! Fader!”
(Gal 4:6)

 

…i honom har också ni, sedan ni kommit till tro, tagit emot den utlovade helige Ande som ett sigill. Anden är en handpenning på vårt arv, att hans eget folk skall förlossas, för att hans härlighet skall prisas
(Ef 1:14)

Och att Gud förblir i oss, det vet vi av Anden som han gav oss.
(1 Joh 3:24)

 

/Anji

 

Av Anji - 23 mars 2019 00:21

Andens dop och utgjutelse

 

Vänd er till mig när jag varnar er. Se, jag skall låta min Ande flöda över er,
jag skall låta er lära känna mina ord.
(Ords 1:23)

 

Ty jag skall utgjuta vatten över det som törstar
och strömmar över det torra. Jag skall utgjuta min Ande över dina barn,
min välsignelse över dina avkomlingar,
så att de växer upp mitt ibland det gröna gräset, som pilträd vid vattenbäckar.
(Jes 44:3-4)

 

Och det skall ske därefter att jag skall utgjuta min Ande över allt kött.
Era söner och era döttrar skall profetera,
era gamla män skall ha drömmar, era unga män skall se syner.
Också över tjänare och tjänarinnor
skall jag i de dagarna utgjuta min Ande.
(Joel 2:28-29)

 

Jag döper er i vatten till omvändelse, men den som kommer efter mig är starkare än jag. Jag är inte ens värd att ta av honom hans sandaler. Han skall döpa er i den helige Ande och i eld.
(Matt 3:11)

 

Om ni som är onda förstår att ge era barn goda gåvor, hur mycket mer skall då inte er Fader i himlen ge den helige Ande åt dem som ber honom?
(Luk 11:13)

 

När pingstdagen hade kommit var de alla samlade. Då kom plötsligt från himlen ett dån, som när en våldsam storm drar fram, och det fyllde hela huset där de satt. Tungor som av eld visade sig för dem och fördelade sig och satte sig på var och en av dem. Och de uppfylldes alla av den helige Ande och började tala främmande språk, allteftersom Anden ingav dem att tala
(Apg 2:1-4)

 

 

Då apostlarna i Jerusalem fick höra att Samarien hade tagit emot Guds ord, sände de dit Petrus och Johannes. Dessa kom ner och bad för dem att de skulle få den helige Ande, eftersom Anden ännu inte hade fallit på någon av dem. De var endast döpta i Herren Jesu namn. Apostlarna lade då händerna på dem, och de tog emot den helige Ande.
(Apg 8:14-17)

 

Medan Petrus ännu talade föll den helige Ande över alla som hörde ordet. Alla troende judar som hade följt med Petrus häpnade över att den helige Andes gåva blev utgjuten också över hedningarna. Ty de hörde dem tala med tungor och prisa Gud. Då frågade Petrus: ”Inte kan väl någon hindra att dessa blir döpta med vatten, när de liksom vi har tagit emot den helige Ande?”
(Apg 10:44-47)

 

I en Ande har vi alla blivit döpta för att höra till en kropp, vare sig vi är judar eller greker, slavar eller fria, och alla har vi fått en och samme Ande utgjuten över oss.
(1 Kor 12:13)

 

Foto Maria Låt elden brinna i dig

/Anji

 

 

Av Anji - 21 mars 2019 23:30

 MEN det vill man ju inte.

 

Vill du tro på Guds ord?  Det är det sanna ordet, men de sanna orden finns inte i alla människor för de föredrar att ljuga och att korrumpera andra.


Det sanna ordet och det som Gud vill, det finns i bibeln och hos Jesus som är Gud. Men samhället i dag håller på att falla samman, ja världen lider mot sitt slut.

Om det kan du läsa i  Johannes Uppenbarelsebok och det är sant det som står där och det borde alla veta. Jag skrev om den boken igår och att det ska komma en ny himmel och en ny jord.

 

Det är Gud som frälser människor från världens (Satans) rike till Guds rike. En enskild människa/en grupp människor eller en kyrka (med mängder av människor) kan inte frälsa en enda människa.

 

Det är dock det som många kyrko och samfundskristna tror (vill tro) och därför gör de allt för att få in icke troende (Satans barn) i sina kyrkor och samfund för att de där skall kunna bli frälsta.

 

Ju fler de får in desto bättre då det ger större inkomster till deras sociala och humanistiska verksamhet samt till pastorerna och prästerna vilka drivs av världens ande (Antikrists ande).

 


Upp 21:1Och jag såg en ny himmel och en ny jord. Den första himlen och den första jorden var borta, och havet fanns inte mer.

 

 

Den som inte vet vad Guds ord säger och varna för och berättar om kommer inte att klara de tider som kommer!  Ta emot Jesus och bli räddad från det onda.

 

/Anji


Av Anji - 20 mars 2019 21:19

 

 

 


 Uppenbarelseboken  kan vi läsa om att det kommer en ny himmel och en ny jord. Den troende vet det. Om detta kan du läsa på fler ställen, t ex Rom 8 kan du läsa om detta underbar som kommer en dag.

 

Paulus säger: *För vi vet att hela naturen med bådedjur och växter, ja allt skapat, väntar på denna stora händelse. Även om vi kristna ber om att bli befriade från vår nuvarande kropp, trots att vi har den helige Ande inom oss som en försmak av den kommande härligheten. Vi väntar ivrigt på den dag när Gud ska ge oss våra fulla rättigheter som hans barn, och dit hör de nya kroppar som han har lovat oss- kroppar som aldrig ska bli sjuka igen och aldrig ska dö.*

 

En kristen betraktar världen med öppna ögon och ser tt den fysikst håller på att falla samman och andligt sett är infekterad av synd.  Men som kristen behöver vi inte bli pessimister- det finns faktiskt hopp!

Gud har lovat en ny himmel och en ny jord- en nyordning som ska befria hela världen ur syndens grepp, ur sjukdom och ondska.

 

I väntan på detta får den troende gå med Kristus ut i världen, bota sjuka, och på allt sätt bekämpa syndens konsekvenser. Ett spännande liv!

Ser du i texten, det står att det kommer en nyordning- detta ska vi inte förväxla med det som världen talar om nu: en ny världsordning: NWO. Guds text handlar om den nyordning HAN vill ha. Vårt hopp finns i Herren!

 

 

 

Av Anji - 19 mars 2019 19:14

 

 

Vem var Maria?            /Folkbibeln

 

Att vara Maria, Jesu moder, ja det måste varit något så oerhört speciellt; att försöka skriva ner rader om henne och hennes liv, det tänker jag göra här.

Vad tror du Maria kände inom sig? Att vara en fattig flicka på den tiden, som nu skulle föda ett barn innan hon var gift, jämnåriga som skulle håna henne, hennes fästman som kanske skulle gå ifån henne? Många frågor rusar igenom hennes innersta….

 

Att som tonåring få veta av en ängel att man skall bli havande och få ett barn, det är så stort. Att detta barn skall bli människornas Frälsare, måste varit en ofattbar underbar nyhet. Maria var en mycket ödmjuk människa, och hon visste vad Herren Gud ville göra. Redan från början visste hon vad som skulle komma att ske.

 

Maria var förlovad med Josef, snickaren, och såg fram emot att bli hans hustru. Men, omständigheterna skulle förändras dramatiskt.

Änglar brukar inte förannonsera sina besök. Det gjorde inte heller Gabriel, denne ängel som Gud sänt, till Maria för att berätta något hon hade svårt att förstå.


Han hälsade Maria och sade: ”Jag hälsar dig, du utvalda kvinna! Herren är med dig!” Maria blev överraskad och rädd och förstod inte vad ängeln menade.

 

”Var inte rädd, Maria, sade ängeln. Du ska snart bli havande och föda en son som ska få namnet Jesus. Han kommer att bli en mycket stor man och ska kallas Guds Son. Och Herren Gud kommer att ge honom hans förfader Davids tron. Han ska härska över Israel för evigt, och det ska aldrig bli något slut på hans rike.”

 

 

Detta var vad ängeln Gabriel sade till Maria. Maria undrade hur detta skulle kunna bli möjligt, men svarar bara: ”Jag är Herrens tjänarinna, jag vill göra som han önskar.”

Maria var en en kvinna med andligt djup. Hon var mor till Jesus, Messias. Hon var den enda människa som följde Jesus under hela hans jordeliv. Maria var villig att låta sig användas av Gud. Hon kände till och tillämpade Guds ord.

 

Vi kan lära av hennes liv: Guds bästa tjänare är ofta enkla människor som ställer sig helhjärtat till hans förfogande. Guds planer kan medföra ovanliga händelser i vanliga människors liv. En människas karaktär avslöjas när hon ställs inför det oväntade.

 

Bakgrundsfakta: Maria, bodde i Nasaret. Yrke: Hemmafru. Släkt: Josef (make) Sakarias och Elisabeth (nära släktingar), Jesus, Jakob, Josef, Judas och Simon (söner),några döttrar.

Nyckelvers: ”Jag vill göra som han önskar, så att hans plan kan bli verklighet.” /Luk 1:38

Maria nämns på fler ställen i bibeln. (Apg 1:14)

 

/Anji

 

Av Anji - 18 mars 2019 21:27

 

 

Det tar tid att bli Jesuslik

När Jesus valde ut sina lärjungar, de tolv, så var knappast någon av dem särskilt lik Jesus/Gud men han valde ut dem ändå (just dem) av någon anledning trots att det fanns en massa människor att välja och vraka mellan.

Det var alltså inte de som valde Jesus/Gud utan Jesus/Gud som valde dem (med alla deras fel och brister) FÖRST.

Och så fortsätter det även i vår tid.

 

Bibeln lär att de vandrade sida vid sida med Herren Jesus (Gud) i cirka tre års tid och även om de kände att Jesus var Gud (att det var något speciellt med honom) redan när han kallade dem så tog det tid för dem att förstå vem Jesus (Gud) verkligen var och varför han hade kommit till jorden som människa.

När de var tillsammans med Jesus (som var deras lärare) så fick de (likt elever i världens rike) allt efter som tiden gick mer och mer kunskaper, kunskaper om honom och om hans rike (riket som inte är av denna världen) och hur det fungerar samt vishet (den vishet som kommer från Jesus/Gud).

De blev mer och mer Jesuslika efter att från början ha varit som vi människor i allmänhet är, det vill säga fullspäckade med fel och brister av alla de slag.

 

Men de trodde och ville tro på Jesus!!

Utan denna tro på Jesus/Gud (på vad han lärde dem och sa till dem) så hade de inte kunnat vara och förbli Jesus lärjungar och de hade definitivt aldrig efter hand (successivt) kunnat bli Jesuslika.

Det är genom att stå fast vid Jesus och i tron på honom och på HANS lära som det går att bli Jesuslik.

Jesus/Guds ställföreträdare här på jorden idag och fram tills att Jesus kommer tillbaka är inte Påven (någon annan människa eller någon organisation som Sveriges kristna råd eller kyrkornas världsråd) utan den Helige Ande.

 

Det är Jesus/Guds Ande (den Helige Ande) som idag är vår (vi som vill följa Jesus/Gud) lärare. Vi har ytterst sett inga andra lärare även om det finns mängder av människor (människor av kött och blod) som gärna vill vara lärare och som kallar sig pastorer och präster (diverse olika fina titlar) och som för att kunna fylla sina egna bukar (för att nå framgång i världen), stödjer eller skapar den ena villoläran efter den andra i syfte att förleda de sant troende på Jesus/Gud bort från honom och in till Satans läger.

Om dessa (så kallade präster och pastorer) inte är ledda och styrda av den Helige Ande (av Jesus/Guds ställföreträdare här på jorden) så skall vi som tror på och som vill följa Jesus/Gud, inte lyssna på dem. Om vi gör det så förlorar vi tids nog vår tro precis som de själva har gjort genom att stå upp för eller skapa människoverk och människoläror.

 

 

Resultatet blir att många avfaller och bibeln talar om ett stort AVFALL bland dem som en gång har tagit emot Jesus/Gud.

Andra (vilka människor som helst) som inte har haft eller tagit del av Jesus/Gud (som inte har lärt känna honom) kan inte avfalla från något de aldrig har haft eller tagit del av.

Om vi som SANT troende på Jesus/Gud vet bättre men trivs i avfallet och även försöker att lura in andra i det så säger Hebreerbrevet detta:

Ty dem till vilka ljuset en gång har kommit, och som hava smakat den himmelska gåvan och blivit delaktiga av helig ande, och som hava fått smaka det goda gudsordet och den tillkommande tidsålderns krafter, men som ändå hava avfallit -- dem är det omöjligt att återföra till ny bättring, eftersom de på nytt korsfästa Guds Son åt sig och utsätta honom för bespottelse”. (Heb. 6:4-6)

 

 

En ”syndare” som har blivit frälst till Jesus/Gud, kan om den vill, omvända sig och få förlåtelse för sin synd/sina synder men någon som har avfallit (från Jesus och från hans evangelium/lära efter att ha blivit frälst till Jesus/Gud) och som sagt trivs med det (kanske förträffligt bra), är det enligt Paulus omöjligt att föra till omvändelse (bättring).

Den/de har gjort sitt val som är ett val som den/de trivs med!

Den/de får ut/har fått ut av ”världens goda” under sitt jordeliv och det kan handla om status, framgång, att tjäna mycket pengar, ja på hela taget om att ha varit någon i världen. I en värld som har ÄLSKAT den/dem (tvärtemot vad Jesus och bibeln lär, se citat nedan) och som de har kunnat livnära sig av på det ena eller det andra sättet eller på många olika sätt.

Detta är tyvärr något som kyrkorna och samfunden (dess medlemmar) talar tyst om och istället så väljer de att lägga skuld och skam - oket på dem som brottas med personliga synder.

 

 

De vägrar att se vad de själva gör sig skyldiga till i form av SYNDoch att de sprider SYND men tror sig vara HELIGA, RÄTTFÄRDIGA, FELFRIA, KÄRLEKSFULLA, BARMHÄRTIGA med mera!! Det är en Satans taktik!!

Läs här från Johannesevangeliet:

Om världen hatar eder, så betänken att hon har hatat mig förr än eder. Voren I av världen, så älskade ju världen vad henne tillhörde; men eftersom I icke ären av världen, utan av mig haven blivit utvalda och tagna ut ur världen, därför hatar världen eder.Kommen ihåg det ord som jag sade till eder: 'Tjänaren är icke förmer än sin herre.' Hava de förföljt mig, så skola de ock förfölja eder; hava de hållit mitt ord, så skola de ock hålla edert.

 

 

Men allt detta skola de göra mot eder för mitt namns skull, eftersom de icke känna honom som har sänt mig. Hade jag icke kommit och talat till dem, så skulle de icke hava haft synd; men nu hava de ingen ursäkt för sin synd. Den som hatar mig, han hatar ock min Fader. Hade jag icke bland dem gjort sådana gärningar, som ingen annan har gjort, så skulle de icke hava haft synd; men nu hava de sett dem, och hava likväl hatat både mig och min Fader. Men det ordet skulle ju fullbordas, som är skrivet i deras lag: 'De hava hatat mig utan sak.' (Joh. 15: 18-25).

Fundera på varför världen (världens människor) ÄLSKAR kyrkorna och samfunden och varför kyrkorna och samfunden i sin tur ÄLSKAR världen och världens människor när Jesus/Gud (apostlarna) talar om på så många olika ställen i bibeln att det är omöjligt:

 

Älsken icke världen, ej heller vad som är i världen. Om någon älskar världen, så är Faderns kärlek icke i honom“ (1. Joh.2:15)

Ni trolösa avfällingar, veten I då icke att världens vänskap är Guds ovänskap? Den som vill vara världens vän, han bliver alltså Guds ovän”.(Jak. 4:4)

 

Och fundera om det är sant att många så kallade ”kristna” en dag kommer att stå med skägget i brevlådan (om de nu har något sådant) och undra vad de har gjort för fel när Jesus/Gud visar bort dem:

Inte alla som säger Herre, herre till mig skall komma in i himmelriket, utan bara de som gör min himmelske faders vilja. På den dagen skall många säga till mig: Herre, herre, har vi inte profeterat i ditt namn och drivit ut demoner i ditt namn och gjort många underverk i ditt namn? Då skall jag säga dem som det är: Jag känner er inte. Försvinn här- ifrån, ni ondskans hantlangare! (Matt. 7:21-23).

 

 

/Anji

Av Anji - 17 mars 2019 22:16

Maria   Vit

 

 

Ditt liv-  Överlevnad. Guds barn

 

En kameleont ändrar färg efter omgivningen. Mot gräset är den grön, men om den kommer ut på öppen jord tar den upp dess färg för att inte synas. Många av de varelser som Gud har skapat har en gudagiven förmåga att smälta in i omgivningen.
För dem är det en fråga om överlevnad.


På sätt och vis är det naturligt för vem som helst att anpassa sig till givna förutsättningar.

MEN Kristi efterföljare är NYA skapelser, födda från ovan och förändrade INIFRÅN, med Värderingar och Livsstil som ofta går TVÄRT EMOT VÄRLDENS UPPFATTNING om vad som är lämpligt och moraliskt acceptabelt.

En uppriktig troende smälter ALDRIG in i omgivningen!

 

*
*
Bibelord: 1 Kor 1:18-2:16 Korsets betydelse:

Världens visdom och korsets dårskap
18 Ty detta budskap om korset är en dårskap för dem som blir förtappade, men för oss som blir frälsta är det en Guds kraft. 19 Det står ju skrivet: Jag skall göra de visas visdom om intet, och de förståndigas förstånd skall jag slå ner. * 20 Var är de visa? Var är de skriftlärda? Var är den här världens ordvrängare?* Har inte Gud gjort den här världens visdom till dårskap? 21 Jo, eftersom världen i sin visdom inte lärde känna Gud i hans vishet, beslöt Gud att genom den dårskap som vi predikar frälsa dem som tror. 22 Ty judarna begär tecken* och grekerna söker visdom. 23 Men vi predikar Kristus som korsfäst, för judarna en stötesten* och för hedningarna en dårskap. 24 Men för de kallade, både judar och greker, predikar vi Kristus som Guds kraft och Guds vishet. 25 Ty Guds dårskap är visare än människor, och Guds svaghet är starkare än människor.

26 Bröder, se på er egen kallelse. Inte många av er var visa om man ser till det yttre, inte många var mäktiga, inte många av förnäm släkt. 27 Nej, det som för världen var dåraktigt har Gud utvalt för att låta de visa stå där med skam, och det som för världen var svagt har Gud utvalt för att låta det starka stå där med skam, 28 och det som för världen var oansenligt och föraktat, ja, det som inte var till, har Gud utvalt för att göra till intet det som var till, 29 för att ingen människa skall berömma sig inför Gud. 30 Honom har ni att tacka för att ni är i Kristus Jesus, som Gud för oss har gjort till vishet, rättfärdighet, helgelse och återlösning, 31 för att det skall ske som står skrivet: Den som berömmer sig skall berömma sig av Herren.*

 

/Anji

 

 

 

Av Anji - 17 mars 2019 11:26

Allt förmår den som tror.” Mark 9: 23.

SÄLLAN ha vi hört en bättre definition på tro än den som i ett av våra möten gavs oss av en kär, gammal svart kvinna. Hon tillspordes av en ung man, huru det går till att av Herren mottaga hjälp för våra påkommande behov.

På sitt karaktäristiska vis, pekande på honom med fingret, svarade hon med stort eftertryck: 

 

”Du behöver blott tro, att Han har gjort det, och det är gjort.” Den stora faran med de flesta av oss är, att sedan vi bett Herren göra det, tro vi inte, att han gjort det utan fortsätta själva med att hjälpa honom och söka förmå även andra härtill. Sedan vänta vi att få se vad Han ämnar göra.

Tron säger sitt ”amen” till Guds ”ja” och tager därefter bort fingrarna för att låta Gud fullborda sitt verk. Trons språk lyder: ”Befall din väg åt Herren och förtrösta på honom, han skall göra det.”

 

O, så var tröst, mitt hjärta, och bida och hoppas,
Gud håller sina löften — ja vida därvid!
Han dröjer att oss pröva — all egen kraft förgår oss,
Han hjälper i sin egen behagliga tid.
Vi veta icke sättet, vi veta icke stunden,
men Herrens hjälp skall komma, och den kommer med frid!


-Anna Ölander


 

/Anji

 

 

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards