Han  lever

Alla inlägg under april 2019

Av Anji - 21 april 2019 13:27

 
 
 

Vittnesbörd av Elaine Vidén

 

Jag har ganska länge gått och tänkt på Guds nåd. Att han har frälst oss. Jag vill läsa ett ord:

-Men Gud som är rik på barmhärtighet har älskat oss med så stor kärlek, också när vi ännu var döda genom våra överträdelser, att han har gjort oss levande tillsammans med Kristus. Av nåd är ni frälsta.  Ja, han har uppväckt oss med honom och satt oss med honom i den himmelska världen, i Kristus Jesus, för att i kommande tider visa sin överväldigande rika nåd genom godhet mot oss i Kristus Jesus. Ty av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det (Ef 2:4-8). 

Jag är jättetacksam för att Gud är med mig varje dag och han har denna otroliga kärlek till oss och alla människor. Det är bara en stor nåd.
Tack Jesus att vi får samlas i ditt namn, tack att du är med oss varje dag och aldrig lämnar oss ensamma. Tack att du kommer snart och hämtar oss hem till dig, så att vi alltid får vara tillsammans med dig. Amen

__________________
 
Anji:  -Jesus är verkligen med den troende varje dag och stund, d  v s HELA TIDEN!  Skulle jag väl ängslas då? Nej, det skulle jag  /vi/de   INTE. Men sådan är människan så frälst hon är så bär även hon på ängslan över olika saker, men Gud sade  ’GÖR ER INGET BEKYMMER’, och det får vi ta till oss, eller hur!
 
Därför säger jag er: Gör er inte bekymmer för ert liv, vad ni skall äta eller dricka, inte heller för er kropp, vad ni skall klä er med. Är inte livet mer än maten och kroppen mer än kläderna?
14
Vem av er kan med sitt bekymmer lägga en enda aln till sin livslängd?
15
Och varför gör ni er bekymmer för kläder? Se på ängens liljor, hur de växer. De arbetar inte och spinner inte.
16
Gör er därför inte bekymmer och fråga inte: Vad skall vi äta? eller: Vad skall vi dricka? eller: Vad skall vi klä oss med?
17
Gör er alltså inte bekymmer för morgondagen. Den skall själv bära sitt bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga.
 
/Anji

Av Anji - 21 april 2019 00:10

 

Älskade Jesus Judas?

 

Jesus älskade inte Judas som förådde honom (han kallade honom för en vän) och det är något som Satans kristna använder sig av idag när det gäller att älska hela världen och allt och alla.

Satans kristna av idag kan inte förstå att Judas var en lärjunge till Jesus/GUD (han var inte vilken ofrälst människa som helst) och som hade en uppgift att förråda Herren Jesus och sedan efter att han hade gjort det gick och hängde sig.

 

Han försökte att lämna tillbaka de pengar han hade fått för att förråda Jesus men de, de skriftlärda och fariseerna ville inte ta emot pengarna som han hade fått för att förråda Jesus och då såg han ingen annan utväg än att begå självmord. Han mådde så dåligt så att han tog livet av sig vilket vittnar om att han hade ett samvete.

 

Jesus kallar inte vem som helst för sina vänner. Om vi har gjort oss skyldiga till de mest grova synder/brott (de flesta av oss har inte ens kommit i närheten när det gäller att förråda Jesus) så säger Jesus till oss att kom till mig, se det ljus jag vill ge och jag vill inte att ni skall sluta som min vän Judas gjorde och som förrådde mig trots att han var min vän.

Jag älskade inte honom (han var bara en vän) men dig kan jag älska och jag älskar dig om du står upp för sanningen. Jag är vägen, sanningen och livet säger Herren Jesus Kristus/Gud.

 

Dina forna synder skall jag förlåta om du erkänner dina synder och allt du har gjort. Vi alla människor har begått diverse synder sedan vi tog vårt första andetag. Efter det så har vi fortsatt att begå synder (små synder eller grova synder) för att vi kommer från Adam.

 

Vi kommer alla från en människa som Gud skapade till sin avbild men som valde att inte följa Gud/Jesus och därför härstammar vi alla från honom. När Jesus/Gud kom till jorden (han försökte först med sitt utvalda folk, judarna, i det gamla testamentet men de ville inte lyssna till honom utan gick sina egna vägar och blev avklippta från förbundet) så gavs oss en möjlighet att ta emot Jesus/Gud och den möjligheten har vi nu.

 

Och vi behöver inte sluta som rövaren på korset vilket också är något som Satans kristna tar upp hela tiden i syfte att försvara den ogudaktighet och den laglöshet de står upp för. Tänk på rövaren på korset säger de. Tycker du inte synd om honom?

 

Rövaren på korset var inte vilken rövare som helst och han pratade med Jesus och sa att jag ångrar mig och för allt ont jag har gjort. Han sa inte att han ville komma in i himmelriket utan snarare tvärtom att han hör hemma där han hör hemma, i helvetet eller på någon liknande plats, men då säger Jesus att du kommer att vara med mig i himmelriket idag.

 

Kommentar från huvudsidan /artikelsidan: För de som inte Kan läsa Bibeln och förstå i vilket sammanhang man använder ordet älska. Det är detsamma som bergspredikans ”älska din fiende”, det det innebär att en lärjunge övervinner ondska med gott. De ogudaktiga kan inte göra det, de är onda.

 

Vi är över dem. Det har inte med innebörden av ordet älska att göra.
Vad det gäller Judas så finns där en stor skillnad. Jesus förlät Petrus, Matt 16:23, men inte Judas. En klargörande framställning. 

 

FRÅNhttp://experimentlandet.blogg.se/2018/august/alskade-jesus-judas.html

 

 

/Anji

Av Anji - 20 april 2019 00:42

let there be light

 

Många människor tycks inte se vilken ondska det verkligen finns här på jorden, och hur demoner påverkar och styr människor.

 

Så  kallade ’vanliga människor’ vet inte vad bibeln säger eller hur den berättar om det eviga livet och den eviga ron. Jesus finns, Jesus lever och i bibeln berättas det om just honom som dog för ALLA människor, för att de ska ha evigt liv!

 

Ondskan är mycket stor och DEN ONDSKAN vill JESUS RÄDDA ALLA IFRÅN!

Bibeln jämför ofta godhet med ljus och ondska med mörker. Andra ställen där Gud beskrivs som ljus är till exempel

 

Psalm 27:1; Jesaja 60:19-22, Joh 1:1-14

Jakobs brev 1:17

17
Allt det goda vi får och varje fullkomlig gåva är från ovan och kommer ner från ljusens Fader, hos vilken ingen förändring sker och ingen växling mellan ljus och mörker. 


“Every good gift and every perfect gift is from above, and cometh down from the Father of lights, with whom is no variableness, neither shadow of turning.”
James 1:17 (KJV)

De famlar i mörker utan ljus, han får dem att ragla som druckna.
 
Sannerligen, den ogudaktiges ljus skall slockna och lågan av hans eld inte ge något sken.

 

pinterest: @ashleeylovee7 

/Anji

 

Av Anji - 18 april 2019 20:40

   

 

MER om PÅSK

Vad är påsk för en högtid?

 

Påsk/passover är/var en judisk högtid som hålls för att minnas uttåget ur Egypten. Det firas i sju dagar och äts lamm, bittra kryddor och osyrat bröd. Notera att Jesus kom tilll Jerusalem under den judiska påsken och kallar sig själv/kallas av Johannes döparen för lammet som ska slaktas; Guds Lamm.

http://www.myjewishlearning.com/hot_topics/ht/passover-2011.shtml


http://www.when-is.com/passover.asp

Easter/Ishtar (vår påsk) är en hednisk högtid som hålls första fullmånen efter vårsolståndet (spring equinox). Högtiden tillägnas fertilitetsgudinnor och rituella mord är/var traditionella.



http://www.almanac.com/content/first-day-seasons

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Equinox

 

Vinter och vår och sommarsolståndet är gamla hedniska högtidsdagar. Vi firar  jul, påsk och midsommar i anslutning till solståndet. Inga av högtiderna är  speciellt kristna, från början. De har lagts (av kyrkan) under gamla hedniska  kultdagar.


Notera att Libyenkriget startade den 19/3 på kvällen, precis en dag innan vårsolståndet (20/3, kl 23.21) och att missilbeskjutningarna mot  Tripoli startade den 20/3(vårsolståndet/Mohammeds födelsedag).

 

http://www.seiyaku.com/customs/easter.html Ishtar/

Easter:

 http://www.retakingamerica.com/easter_and_ishtar.html

 (Var kommer påskharen in i bilden?)

http://www.thinknot.net/easter.htm

Reutersartikel 19/3:

http://articles.cnn.com/2011-03-19/world/libya.civil.war_1_misrata-missiles-fighter-jets?_s=PM:WORLD

 Missilattacker 20/3:
http://warnewsupdates.blogspot.com/2011/03/libya-war-news-updates-march-20-2011.html



/Mycket intressant tycker jag. Jag hoppas man läser ovanstående och ser på länkarna som säger otroligt mycket.  JA det är förvillande kombinationer som jag hoppas man ser det, och nu kan man ju undra om man bara ska acceptera vad man säger åt oss att olika ”högtider” är för något. 

 

/Anji

 

 

 

 

Av Anji - 17 april 2019 19:30


God ’s loyal love couldn’t have run out, his merciful love couldn’t have dried up. They’re created new every morning. How great your faithfulness! I’m sticking with God (I say it over and over). He’s all I’ve got left. (Lamentations 3:22-24 MSG)



Så älskade Gud världen att han utgav sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv*. – Johannes kapitel 3 vers 16.   Resten, de som inte tror, de får inget evigt liv i himmelen med Jesus. De hamnar på ett annat ställe efter döden och Jesus säger själv att det stället heter helvetet, och det finns alltså olika val man kan göra i livet. Till exempel kan man ta till sig och undersöka om Jesus verkligen finns. Hur gör man det då? Man frågar honom och man får svar, och man kan läsa i bibeln där det står att han finns nu och kommer tillbaka.Denna smutsiga, fula världen håller på att förinta sig själv redan nu och värre blir det, det ser man tydligt.

 

Jesus lever

Ja det är verkligen så att man fått ”lära sig” felaktigheter. Varför har det varit så svårt för människor att berätta sanningen om det viktigaste i livet? Här nedan kommer en repetition av våra ”helgdagar”, som många tycker man MÅSTE fira…och på vilket sätt firar man? och till vems ära? och varför blir man lurad av dem som skulle vetat bättre? och Skall man verkligen fira så? Nej.

 

Firande av helgdagar

 

De stora helgdagarna, Jul, Påsk och Pingst firas inte i enlighet med Bibelns ord.

 

Det står ingenting om julfirande i Bibeln. Ingen vet varken vilken dag eller månad Jesus blev född. Och inget bibelord ger någon antydan om att de första kristna firade Jesu födelsedag som en helgdag.

Det mesta av julfirandet är sådant som inte alls har något med Jesu födelsedag att göra. Som julgran, julgris, Lucia, julbord, julskinka, tomten och en massa löjliga julsånger.


***

Påsken firar man som en högtid, men den har blivit förvrängd till oigenkännlighet.

 

Att Jesus blev korsfäst på en fredag, det är en kyrklig lögn. Jesus blev korsfäst på Påskdagen, och den var på en onsdag. Det var på kvällen som Jesu kropp blev lagd i graven. ”Det var nu tillredelsedag (det är dagen före sabbaten), och det hade blivit afton.” Mark. 15:42. Torsdagen var sabbat. Det var nämligen en stor sabbatsdag. Joh. 19:31.

 

Jesu kropp låg i graven i tre dagar och tre nätter, 72 timmar. Matt. 12:40. Torsdag, fredag och lördag. Lördagen var alltså den tredje dagen som Jesu kropp låg i graven. Och Jesus sa själv att han skulle uppstå på tredje dagen. Matt. 16:21, 17:23, 20:19. Jesus måste alltså ha uppstått på lördagskvällen. Om vi räknar från onsdagens kväll och 72 timmar framåt, så kommer vi till lördagens kväll.

 

Vad har påskägg, påskris och påsk-kärringar med påsken att göra?

 

***

Pingstdagen har man gjort till en helgdag, till minne av att Jesu första lärjungar blev döpta i den helige Ande. Men det som skedde på Pingstdagen är inte bara en engångsföreteelse som hände för länge sen, utan den har fortsatt hela tiden från apostlarnas tid. När människor omvänder sig till Jesus och tror på honom, då döper han dem i den helige Ande. Och Anden ger dem det nya livet i Kristus så att de blir födda på nytt.

 

Inget bibelord ger någon antydan om att de första kristna firade Pingstdagen som en helgdag, till minne av att de första lärjungarna blev döpta i den helige Ande. Sådant firande är onödigt och meningslöst.

 

Men dopet i den helige Ande är livsviktigt. Anden ger oss det nya livet i Kristus och gör oss till nya skapelser i Kristus. 2 Kor. 5:17. På detta sätt kommer vi in i Guds församling. I Guds församling är vi ALLA döpta i den helige Ande, inte bara de som talar tungomål. 1 Kor. 12:12-31.

 

 

Att vara med i Guds församling har ingenting att göra med kyrkor eller samfund. När en människa blir född på nytt så är det både Fadern, Sonen och den helige Ande som medverkar. Fadern drar syndaren till Jesus. Joh. 6:44. Jesus döper i den helige Ande. Joh.1:33 Anden ger det nya livet i Kristus så att människan blir född på nytt. Joh. 3:6-8.

 

Medverkan av någon kyrka eller något samfund behövs inte. Kyrkor och samfund har ingen del i Jesus försoningsoffer på korset, och de kan aldrig bli frälsta. Endast människor kan bli frälsta.

 

Kyrkorna tjänar Satan och hindrar människor att förstå Guds ord. Samtidigt uppträder de såsom Guds representanter, och vill att människor ska tro att kyrkorna är från Gud.

 

Genom att fira Pingstdagen som en helgdag och göra den till bara en tom ceremoni, så avleder kyrkan människors uppmärksamhet, så att de inte förstår eller tänker på att dopet i den helige Ande är något som de själva kan få uppleva om de omvänder sig till Jesus och vill tro på honom.

Kyrkorna vill hellre att människor firar Pingstdagen som en helgdag, än att de upplever dopet i den helige Ande.

 

http://www.algonet.se/~allan-sv/FIRANDE.HTM   

 

Denna länk fungerar inte längre, jag tror att Allan fått hembud  .  artikel från sidan Jesus lever.

 

/Anji

 

 

Av Anji - 16 april 2019 20:39

 

 

 

JESUS SÄGER:

 

Joh 14:27 Frid lämnar jag efter mig åt er. Min frid ger jag er. Inte ger jag er en sådan frid som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och var inte modlösa.

*
I människors inre kan det vara fullt krig mellan synd, fruktan, osäkerhet, tvivel och en mängd andra negativa krafter.

 

Guds frid flyttar in i vårt inre för att stå emot alla dessa fientliga krafter och ta plats där så att vårt inre tillstånd är vila i stället för konflikt.

 

Guds frid är aktiv, tar makten och sätter sig över oro, konflikt och bekymmer.
Det är detta Jesus erbjuder. Allt vi behöver göra är att ta emot gåvan.

F R I D. …..finns inte i världen.

 

/Anji

 

 

Av Anji - 15 april 2019 19:16

∙∘✧ @ashlynwilkes26 ✧∘•

Den andliga vapenrustningen, (Ta på den för satan är vred)!

Efesierbrevet kap 6:10 
 
Till sist, bli starka i Herren och i hans väldiga kraft. 11 Ta på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp12 Vi kämpar inte mot kött och blod, utan mot furstarna, mot makterna, mot världshärskarna här i mörkret och mot ondskans andemakter i himlarymderna. 13 Ta därför på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot på den onda dagen och stå upprätt när ni fullgjort allt.
14 Stå alltså fasta, med sanningen som bälte runt höfterna och klädda i rättfärdighetens pansar. 15 Bär som skor på era fötter den beredskap som fridens evangelium ger. 16 Ta dessutom trons sköld, med den kan ni släcka den ondes alla brinnande pilar. 17 Ta emot frälsningens hjälm och Andens svärd, som är Guds ord. 18 Gör detta under ständig bön och åkallan och be alltid i Anden.
Var därför vakna och håll ut i bön för alla de heliga. 19 Be också för mig, att ordet ges mig när jag öppnar min mun, så att jag frimodigt förkunnar evangeliets hemlighet 20 för vilket jag är en ambassadör i bojor. Be att jag talar så öppet och fritt som jag bör.
 
-Den senaste tiden har jag råkat ut för satan och hans angrepp på väldigt otäcka vis.
Att stirra satan i ögonen då det är en vanlig människa som visar sig ha satans ande, det är INTE Bra!!!
Det är oerhört äckligt att vara med om att man känner sig hotad och får slåss i anden men att man ser att personen, (satan)  blir rädd. Det var vad som skedde idag och man höll också på att ge sig på personen som var äldre och sjuk som jag hade med mig.Mycket hotfullt.
 
SATAN!  STICK och BRINN!   JESUS HAR REDAN VUNNIT STRIDEN PÅ KORSET!
 
/Anji
 
 

Av Anji - 14 april 2019 23:26

 

VAD SÄGER GUDS TIO BUD TILL MÄNNISKAN? Se nedan

 


De tio Guds bud säger att man inte ska vare sig mörda, stjäla, eller ljuga och mycket mer står det i buden:


1. Jag är Herren, din Gud, som har fört dig ut ur Egyptens land, ur träldomshuset. Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig. Du skall inte göra dig någon bildstod eller någon avbild av det som är uppe i himmelen eller nere på jorden eller av det som är i vattnet under jorden. Du skall inte tillbe dem eller tjäna dem.


2. Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn.

 

3. Tänk på sabbatsdagen, så att du helgar den. Sex dagar skall du arbeta och uträtta alla dina sysslor. Men den sjunde dagen är Herrens, din Guds, sabbat. Då skall du inte utföra något arbete.

 

4. Hedra din far och din mor.

 

5. Du skall inte mörda.

 

6. Du skall inte begå äktenskapsbrott.

 

7. Du skall inte stjäla.

 

8. Du skall inte bära falskt vittnesbörd mot din nästa.

 

9. Du skall inte ha begär till din nästas hus.

 

10. Du skall inte ha begär till din nästas hustru, inte heller till hans tjänare eller tjänarinna, hans oxe eller hans åsna eller något annat som tillhör din nästa.

 

*

Följer du buden?

 

/Anji

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22 23 24 25
26
27 28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards