Han  lever

Alla inlägg under maj 2019

Av Anji - 7 maj 2019 23:55


Rom 13:11-12 Och det skall ni göra, väl medvetna om tiden, att stunden redan är inne för er att vakna upp ur sömnen. Ty frälsningen är oss nu närmare än då vi kom till tro. 12 Natten går mot sitt slut och dagen är nära. Låt oss lägga bort mörkrets gärningar och klä oss i ljusets vapenrustning.

 

Heb 10:31 Det är fruktansvärt att falla i den levande Gudens händer.

Gud vet vem som älskar honom och vem som vill följa honom hela vägen. Han vet också vem som INTE vill följa honom och göra hans vilja och gråta tillsammans med honom.Han vet allt och vet vilka som vill göra tjänst hos honom. 


.


/Anji

Av Anji - 6 maj 2019 23:55


Skuld.


 Det ordet betyder väldigt många olika saker, eller man kan se och känna för ordet på olika vis. Det handlar inte om skulder som gäller pengar utan om:

Romarbrevet 13 säger att vi ska vara goda medborgare, och det är ju sant. I brevet till romarna står det också om det viktigaste budet, och det är vår skyldighet att älska varandra, men det budet har ju många aldrig hört eller läst. Om skuld står det följande:

 

*Rom 13:8 Stå inte i skuld till någon utom i kärlek till varandra. Ty den som älskar sin nästa har uppfyllt lagen. 9 Dessa bud: Du skall inte begå äktenskapsbrott, Du skall inte mörda, Du skall inte stjäla, Du skall inte ha begär, och alla andra bud sammanfattas i detta ord: Du skall älska din nästa som dig själv. 10 Kärleken gör inte något ont mot sin nästa. Alltså är kärleken lagens uppfyllelse.*

 

Varför kallas kärlek till andra för en ”skuld”? Vi står i ständig skuld till Kristus för den otroliga kärlek han har överöst oss med. Enda sättet för oss att återbetala denna skuld är genom att visa kärlek till andra. Eftersom Kristi kärlek alltid kommer att vara oändligt mycket större än vår, behöver vi inte hålla tillbaka. Vi kommer alltid att stå i skuld till vår nästa när det gäller kärlek.

 

 

*Kärlek från vår Gud Flödar till oss ut som en källa, djup och ren. I dess bölja klar, Stilla, underbar, Gömmes livets ädelsten.

 

* J Schörring

 

/Anji

 

Av Anji - 5 maj 2019 23:43


Varning för Eugene Peterson och "The Message" 

Artikel från: https://experimentlandet.blogg.se/2019/february/


Eugene Peterson (1932- 2018) var en man som trodde att han skulle kunna skriva en ny bibel.

Han ville ha en bibel med dagens språk (kanske sitt eget språk vad det än kunde handla om för språk) och därför gjorde han en ny översättning efter eget huvud som professor emeritus i teologi vid Regent College i Vancouver, Kanada.

 

Under många år undervisade han i hebreiska och grekiska, han var också församlingspastor i samma församling i 29 år (i vilken församling är okänt).

The Message” började som ett försök att nå medlemmar i den egna församlingen med bibelordet!!

 

Där måste man börja dra öronen åt sig vilket de falska ”kristna” inte gör men borde göra om de står upp för Jesus och kallar sig för Jesus lärjungar.

 

Att försöka nå medlemmar ”i den egna församlingen”med bibelordet är inte bibliskt.

Medlemmarna i församlingen förväntas kunna bibelordet för annars hade de väl knappast varit medlemmar i församlingen.

Ingen kommer till en kyrka/församling som sant frälst till Jesus/Gud för att lyssna på någon som kan lära den/dem något de inte redan vet och har fått ta del av från Jesus/Gud.

 

 

Läs mer om "The Message här:

http://www.jesusisprecious.org/bible/the_message.htm

och här:

https://www.nowtheendbegins.com/eugene-petersons-message-new-age-perversion-bible/

 

 

 

 

/Anji

Av Anji - 4 maj 2019 20:19

Kommer Jesus snart?      


I många bibelöversättningar står det på sina håll att Jesus säger ”jag kommer snart”. Många sånger finns också på detta tema, och många är de predikningar som handlat om att Jesus snart skall komma tillbaka. Och visst vore det gott om Jesus verkligen kom snart, inte minst med tanke på hur det ser ut i världen på många håll. Kristna är ju den folkgrupp som lider mest under förföljelse av alla folkgrupper idag. Men vad står det egentligen i våra Biblar?

Om vi tittar i Uppenbarelseboken 3:11,  22:7,  22:12  och  22:20 så är det ställen där det står att Jesus säger detta ”jag kommer snart”. Men om vi kikar i den grekiska grundtexten så är det ordet tachu (ταχύ) som översatts till ”snart”. Men det förhåller sig faktiskt så att det ordet inte betyder ”snart” utan istället betyder ”snabbt” eller ”hastigt”. Det skulle även kunna uttolkas som ”utan dröjsmål” – vilket ju är något helt annat än ”snart”. Är det alltså så att Jesus vill säga oss att han kommer hastigt, att han kommer plötsligt? Ja, det är ju vad det grekiska ordet säger oss och det stämmer också med andra bibelord. Låt oss titta på dessa, för text skall tolkas med text och gärna med flera olika bibelord.

Låt oss börja med det Jesus säger till lärjungarna om tiden före hans ankomst:

Matt 24:37-41: ”Så som det var under Noas dagar, så ska det vara när Människosonen kommer. Under dagarna före floden åt de och drack, de gifte sig och blev bortgifta ända till den dag då Noa gick in i arken, och de visste ingenting förrän floden kom och ryckte bort dem alla. Så ska det bli när Människosonen kommer. Då ska två män vara ute på åkern. Den ene ska tas med, den andre lämnas kvar. Två kvinnor ska mala vid kvarnen. Den ena ska tas med, den andra lämnas kvar.”

Luk 17:26-30: ”Så som det var på Noas tid, så ska det vara under Människosonens dagar. Folk åt och drack, gifte sig och blev bortgifta, ända till den dag då Noa gick in i arken. Då kom floden och gjorde slut på dem alla. På samma sätt var det på Lots tid: de åt och drack, köpte och sålde, planterade och byggde, men den dag då Lot lämnade Sodom regnade eld och svavel från himlen och gjorde slut på dem alla. På samma sätt ska det bli den dag då Människosonen uppenbarar sig.”

Den här tolkar många vanligen fel och menar att ”lika syndigt som det var vid Noas och Lots dagar så skall det vara före Jesu återkomst”. Ja, det var fruktansvärt syndigt vid dessa tider och det kommer att vara en förfärlig synd i den yttersta tiden också, men det är inte vad Jesus pekar på här, om vi läser noga och funderar lite. Det han säger är ju att det kommer att vara vardag för alla icketroende, allt rullar på som vanligt. Här står ju att man gifter sig, äter och dricker, köper och säljer, planterar och bygger. När var det syndigt i sig?? Men mitt i denna vanliga vardagsruljangs kommer Jesus plötsligtoväntat och hastigt tillbaka, PRECIS så som det var för människorna när den stora syndafloden bröt fram. Då brydde människorna sig inte om Noas budskap, utan de lät vardagen rulla på, och då kom floden över dem lika plötsligt som när en kvinna får födslovärkar och sedan föder. På samma sätt var det på Lots tid.

Vi kan även läsa ett par andra ställen om att Jesus skall komma oväntat och plötsligt.

1 Tess 5:2-4: ”Ni vet själva mycket väl att Herrens dag kommer som en tjuv om natten. När folk säger: ’Fred och trygghet’, då drabbar undergången dem lika plötsligt som värkarna hos en kvinna som ska föda, och de slipper inte undan. Men ni, bröder, lever inte i mörker så att den dagen kan överraska er som en tjuv.”

Upp 3:3: ”Om du inte håller dig vaken ska jag komma som en tjuv, och du ska inte veta vilken stund jag kommer över dig.”

Här ser vi också att Jesus kommer oväntat och plötsligt för de människor som inte brytt sig om att lyssna till Bibelns undervisning. Och observera också det, att Jesu återkomst INTE kommer som en överraskning för de som lever i ljuset med Jesus.

Om vi alltså lever nära Jesus i bibelläsning, bön och kanske även i en sund kristen gemenskap med trossyskon, då kommer det att göra att vi är vaksamma och att vi inte överraskas av Jesu återkomst. Skall vi då kunna ana när Jesu återkomst närmar sig? Ja, det är ju exakt vad Jesus säger i detta bibelord:

Matt 32:33: ”Lär av en jämförelse med fikonträdet. Redan när kvisten blir mjuk och bladen spricker ut VET NI att sommaren är nära. På samma sätt VET NI, när ni ser allt detta, att han är nära och står för dörren.”

Vi skall alltså kunna VETA när Jesu återkomst närmar sig. Och om vi nu skall kunna veta när Jesu ankomst är nära, då är det ju faktiskt också så, att vi även skall kunna veta när hans ankomst inte är nära. Det är en enkel logik i det. Men dag och timma för hans ankomst skall vi inte kunna veta:

Matt 24: 36, 42: ”Men den dagen eller stunden känner ingen: inte himlens änglar, inte ens Sonen, ingen utom Fadern…. Var därför vakna, för ni vet inte vilken dag er Herre kommer.”

Kommer då Jesus snart? Nja, i Bibeln hittar jag egentligen inget som säger att han kommer just ”snart”. Men vi kan hitta en mängd tidstecken som säger oss att en del tid återstår före hans återkomst. Men vi förstår också att den absolut yttersta tiden närmar sig med stormsteg. I t.ex Matt 24,  Upp 13,  Upp 17 står det om en hel del händelser som skall inträffa före Jesu återkomst, och utifrån dessa kan vi förstå att Jesus inte”står för dörren” men att yttersta tiden nu snart är här. Jesus har ju sagt till oss – som vi såg i Matt 32:33 – att vi skall VETA när hans ankomst är nära förestående. Detta hindrar så klart inte att vi ber om hans snara återkomst (Matt 24:22). Och detta säger oss inte att det nu finns tid att som kristen lägga sig på soffan och vila ifrån både tron och bibelläsningen osv. Kristna skall i alla tider hålla sig vakna för att vara beredda på både förföljelser som nalkas och för att kunna tolka tidens tecken för att se om Jesu står för dörren (vi vet ju inte heller vilken dag vi skall dö!). ”Var därför vakna” och ”se till att ingen bedrar er” är ord från Jesus som gäller för alla kristna i alla tider!

Summa summarum
När Jesu återkomst är nära förestående, då skall vi kunna VETA det och då dröjer han inte. När han väl kommer, då kommer han hastigt och väldigt plötsligt. Även om vi har hållit oss vakna kommer vi att bli smått överraskade, dock inte förvånade. Detta är vad Bibeln säger oss. Låt oss därför hålla ett fast grepp om den tro som apostlarna förmedlat till oss via Bibeln, med bibelläsning, bön och syskongemenskap. Då kan vi se fram mot Jesu återkomst med stor förväntan och glädje!

/Lennart

 

http://bibelfokus.se/kommer_jesus_snart

 

/Anji

 

 


 

Av Anji - 3 maj 2019 20:25

 

Var befinner sig Billy Graham idag?

Den under gårdagen avlidna ”EVANGELISTEN” Billy Graham (1918 – 2018) som påstod sig vara en kristen samtidigt som han älskade världen och gjorde sig känd som andlig rådgivare åt flera krigshetsande presidenter i USA (vilka har haft eller fortfarande har mycket blod på sina händer då vissa av dem lever än idag), bland annat Truman, Dwight D. Eisenhower, Richard Nixon, Lyndon B Johnsson, George H.W Bush, Bill Clinton och George W Bush, sörjs nu av hela den samlade kristenheten i världen.

 

Det är alltid tragiskt när människor avlider men hur kan man som kristen sörja en människa som älskade världen och som livnärde sig på världen under den största delen av sitt liv samtidigt som den påstod sig vara ett Guds barn? Han (Billy Graham) må ha fört tusentals eller miljontals människor till Herren Jesus Kristus men vad betyder det om han själv väljer att gå i maskopi med världen av bekvämlighetsskäl eller av andra skäl och lämnar alla dem som han har fört till tro, på Jesus, bakom sig? Lämnar dem i sticket genom att liera sig med världen och världens makthavare?

 

Är det inte så förrädare gör? Är det inte det största kännetecknet för en förrädare?

 

Att dessutom ha haft ett nära samarbete med påveskökan (den katolska kyrkan) fram till sin död och stått upp för ett samarbete över alla religionsgränser (läror) eller med andra ord för att världskyrkan skall kunna utvecklas och byggas upp, tyder väl ganska uppenbart på att han inte har haft Gud/Jesus som sin följeslagare under största delen av sitt liv även om han, vilket jag tror till hundra procent, hade det när han började som evangelist i sin ungdom.

 

Artikel från: 

 

http://experimentlandet.blogg.se/2018/february/var-befinner-sig-billy-graham.html

 

/Anji

Av Anji - 2 maj 2019 19:58


Läser  4 Moseboken om Israeliternas kamp, och att de inte litade på Gud. Jag har också kamp och den har varat länge, läget är inte bra, MEN: Det finns hopp, det finns glädje, det finns mirakel.

Jag är inte nedräknad. .. Angående israeliterna trodde de att det var omöjligt att segra. Ur sitt eget perspektiv verkade de ha fattat ett klokt beslut. Men de glömde bort att Gud inte alltid handlar inom vårt begränsade synfält. Ett löfte från Gud är bergsäkert, hur otroligt det än verkar.

Guds ord sviker INTE.Gud har alltid rätt, och Gud är till för oss, därför mina vänner, ger jag inte upp fast jag fått mycket nedslående besked angående hälsa och annat. Jag prisar Gud, och för honom är INGENTING OMÖJLIGT. Amen.


*Jag vill prisa dig, min Gud och kung, och för evigt lova ditt namn!* /Ps 145:1

 

LITA PÅ GUD I ALLT!

 

 

/Anji

 

Av Anji - 1 maj 2019 20:19


anti-new_world_order



5 Dark Dirty SECRETS of Catholic Church EXPOSED

300,000 Lost Children


https://en.wikipedia.org/wiki/Lost_ch…

 

 

/Anji

 

 

 

 

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards