Han  lever

Direktlänk till inlägg 15 maj 2020

Att ge eller att ta! Bloggartikel /Experimentlandet

Av Anji - 15 maj 2020 22:39

Att ge eller att ta!

Publicerad 2020-05-07 18:10:27 i Jesus,

 https://experimentlandet.blogg.se/2020/may/att-ge-eller-att-ta.html

 

 Guds/Jesus rike handlar om att ge och inte om att ta. Dessvärre så är många som kallar sig för ”kristna” bara ute efter att ta utan att ge.

De tror att om de ”ger” mycket i form av tionde och till kollekten varje söndag eller andra dagar i veckan till den kyrka/det samfund de tillhör (ibland så testamenterar de sina pengar eller ägodelar till kyrkan eller samfundet) så skall det gå dem väl.

Men är det ett givande som behagar Jesus/Gud i den nytestamentliga eran?

 

Handlar inte detta om att de vill TA och TAR?

 

Att de tror sig ge något av värde (materiella ting) som enligt dem själva har det största värdet som de världens människor de är? De ger bort sitt allra käraste som är deras pengar och/eller andra materiella ting när de i själva verket tar och snyltar på dem som är sant troende på JESUS/GUD och på Jesus/Gud själv?

De vandrar inte med Jesus/Gud och har därför inget att ge till honom och till hans rikes utbredande men tror att de kan köpa sig fria genom att ge pengar eller annat till Jesus/Guds rike för de vill ju så gärna ha en plats i himmelen den dagen de dör. Tanken på att de kanske hamnar i helvetet på grund av ren girighet eller annat klarar de inte av.

 

De tror tragiskt nog att de kan få en biljett till himmelen genom att ge pengar och annat till någon kyrka/till något samfund och dessa kyrkor och samfund tar förstås tacksamt emot och fortsätter att uppmuntra dem till att ge till kyrkorna och till samfunden men talar inte om sanningen att de istället TAR och rövar/plundrar Jesus/Gud och de som har blivit SANT frälsta genom sitt givande på fel sätt och på ett egoistiskt sätt.

Kyrkorna och samfunden lär sig tids nog vad dessa människor vill höra och anpassar sig efter det. De börjar att predika ett annat evangelium och en annan Jesus för att behaga dem/de som föder dem och deras kyrkor och samfund.

 

Av den anledningen så ser det ut som det gör inom dagens kyrkor där det finns få sant frälsta om ens någon/några kvar.

Att tro sig kunna köpa sig en plats i himmelriket är något som inte Jesus/Gud, apostlarna och bibeln stödjer men kyrkorna stödjer detta av någon anledning samt mycket annat som det inte finns något stöd i bibeln för.

Jesus/Gud, apostlarna och bibeln lär att när man kommer samman som troende så har alla något att ge (på lika villkor) och att alla är grenar av trädet samt att vi alla som tror på honom är lemmar i Kristi kropp där Jesus/Gud är denna kropps huvud.

 

 

Kristi kropp kan inte fungera utan alla lemmar (utan de troende) men det är inget som kyrkorna och samfunden bryr sig om för de vill av någon anledning endast ha åhörare som lugnt och stilla sitter på sina platser och TAR och tar emot vad de, deras präster och pastorer säger.

De, kyrkorna och samfunden, fungerar ypperligt bra utan att de som samlas (de som säger sig vara sant frälsta till Jesus/Gud) GER något.

Det handlar om att TA och om att TA emot det som sägs av människor som har studerat teologi och som därför anses vara kunniga eller förmer än de andra men det är inte vad Jesus/Gud vill med sin församling (Guds församling).

 

Han vill att de skall GE och GE på ett rätt sätt. Han vill inte att hans barn (som har Jesus/Guds Ande) skall gå till en kyrka för att TA och ta emot en predikan (sitta och svälja allt som någon pastor eller prästen som har anpassat sig till världen vill att de skall svälja) utan att ge något tillbaka.

 

Då (om detta sker) är det något som är väldigt FEL även om kyrkan eller samfundet har flera tusen eller miljoner anhängare

 

 

/Anji

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anji - Onsdag 24 april 18:15

        /Anji  

Av Anji - Tisdag 23 april 20:35

  SVERIGE mår inte bra och inte Världen heller, eller ?? Våldsdåden är många!     FAITH, GRACE, LIFE, LIVE     I bibeln står det om allt och om HUR man skall leva.   /Anji ...

Av Anji - Måndag 22 april 21:34


                               VÅR!    bild Anji     Kapitel 12 Den andliga gudstjänsten 1 Därför uppmanar jag er, bröder, vid Guds barmhärtighet, att frambära era kroppar som ett levande och heligt offer som behagar Gud – er...

Av Anji - Söndag 21 april 23:48


  https://www.vaken.se/dr-joseph-mercola-fagelinfluensa-kan-inte-doda-manniskor-om-den-inte-ar-modifierad-i-laboratorium/   Alla påståenden om rädsla för möjligheten av en dödlig fågelinfluensa har visat sig vara falska.   Detta enligt D...

Av Anji - Lördag 20 april 14:30

             Se artikel:   Kärlek. Kärlek. Kärlek. Många söker den. Men vet man att kärleken är ljusets källa?   Bibelorden i 1 Kor 13 berättar för oss om Kärleken och att den är störst av allt, och det är sant. Kärlek är inte lust och kärl...

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Ovido - Quiz & Flashcards