Han  lever

Direktlänk till inlägg 23 juni 2020

NORDKOREA, människor i fängelse för sin tros skull. /Midnattsropet

Av Anji - 23 juni 2020 20:07

“50 000 KRISTNA TORTERAS I NORDKOREA”


Nordkorea, klassificerat av Open Doors som världens farligaste land för kristna, placerar människor i fängelseläger när de följer Jesus.

 

En före detta fånge berättade för tidningen Impacto Evangelístico om hur hon torterades när hon var inlåst i ett av dessa läger.

 

Fångar tvingas att arbeta under brutala och omänskliga förhållanden, med syftet att “söndersmula” dem. Den tidigare fången, som numera bor i Sydkorea, säger att svält, hårt arbete och misshandel sker dagligen.

“Alla fångarna svälter. Varje person får en handfull rutten majs och smutsigt vatten att dricka. Vi hade det som mat hela året. Inget mer. Människor tvingas arbeta hårdare än djur och människor dör av undernäring och olyckor medan de arbetar”, tillade hon.

 

 

Om någon säger emot låses de in i ett litet rum där människor vare sig kan ligga eller stå upp. Hennes man dog i detta fängelseläger. “Nästan varje dag hämtade vakterna oss för att fråga ut oss. De slog oss väldigt hårt. När det inte ställdes några frågor, tvingades vi att stå på knä i våra celler, från fem på morgonen till midnatt, utan att tillåtas tala.”

 

Enligt en rapport från Open Doors finns det för närvarande cirka 50 000 troende i nordkoreanska fångläger. Samtidigt är det fler och fler koreaner som tar emot Jesus. Uppskattningsvis finns det runt 300 000 troende som möts i underjordiska församlingar i Nordkorea.

 

“Jag ber att människor ska omvända sig. Jag ber att koncentrationslägren ska elimineras, och jag ber att kristna runt om i världen fortsätter att be för oss,” säger den före detta fången som för att skydda sig och sina anhöriga förblir anonym.

 

Om kristna upptäcks i Nordkorea så deporteras de till arbetsläger eller dödas på fläcken. Även deras anhöriga straffas på samma sätt oavsett om de är kristna eller inte. Att träffa andra kristna är i stort sett omöjligt och måste då det går ske i absolut hemlighet. Hela systemet bygger på att grannar och familjemedlemmar förväntas ange varandra. Framför allt påverkas barnen av indoktrineringen och uppmanas att ange sina egna föräldrar om de ser något misstänkt, i tron att de gör vad som är rätt. Därför avstår många föräldrar att berätta för sina barn om sin kristna tro.

I världen finns det idag ett femtiotal länder som förföljer kristna. Av dem klassas elva som länder med extrem förföljelse. Efter Nordkorea kommer Afghanistan där kristna landsmän antingen måste fly landet eller dödas. Det hör till familjens ”heder” att göra sig av med den kristne.

 

 

Övriga länder med extrem förföljelse mot kristna är Somalia, Libyen, Pakistan, Eritrea, Sudan, Jemen, Iran, Indien och Syrien. Open Doors sammanställer varje år World Watch List, vilket är den enda årliga undersökning av religionsfrihetens villkor bland kristna som görs.

Vår uppmaning är att allvarligt be för våra lidande syskon.
I flera av dessa länder har vi kontakt med syskon som trots hårt motstånd och förtryck brinner för att nå ut med evangelium till sina folk.

 

”De som sår med tårar ska skörda med jubel. Gråtande går de och bär sitt utsäde, jublande kommer de och bär sina kärvar” (Ps 126:5-6).

PUBLICERAT I INNEHÅLLMIDNATTSROPETRAPPORTREDAKTIONELLTMÄRKT MED ETIKETTERNA 

 

/Anji

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anji - Onsdag 27 mars 21:35

    Detta är den första delen i en serie på fyra delar om vem Jesus är. I den här delen så går jag djupare in på vad Jesus gjorde när han vandrade på jorden. Om du vill veta mer om hur du kan börja följa Jesus, om du behöver bli döpt eller vil...

Av Anji - Tisdag 26 mars 23:49

                Det första Jesus sa till Petrus var: “Följ mig.” (Mark 1:17) Det sista han sa var samma ord, men med lite annan betoning: “Följ du mig!” (Joh 21:22)     Petrus gick i Jesu fotspår varje steg...

Av Anji - Tisdag 26 mars 00:09

  Efter att ha stängt ner tusentals gårdar varnar europeiska regeringar om en framtida livsmedelskris när livsmedelstryggheten förvärras 2024-03-24   EU-tjänstemän samlades nyligen med experter på livsmedelstrygghet för att u...

Av Anji - Söndag 24 mars 23:02


       Foto  Anji       1 Petr 1:3-5 Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Far! I sin stora barmhärtighet har han genom Jesu Kristi uppståndelse från de döda fött oss på nytt till ett levande hopp, 4 till ett arv som aldrig kan förstör...

Av Anji - Lördag 23 mars 21:20


        PETER KRABBE SKRIVER OM FÖLJANDE:   Årets upplaga av Folk och Försvar har medfört en stor fördel för oss som har en alternativ syn på NATO:s image. Det svenska folket börjar nämligen förstå att det finns en avvikande agenda hos...

Presentation

Omröstning

Firar du jul? Jesus är inte född på jul.
 Nej Jesus är inte född på jul
 Julen är katolsk och felaktig
 Finns det mer info att få?

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Prövningar


Skapa flashcards