Han  lever

Senaste inläggen

Av Anji - 4 september 2014 15:01

Lyckliga är den som fått förlåtelse för sin olydnad och fått sin synd utplånad. Ja, lycklig är den som Herren inte anklagar för synd.
Det är Jesus som räddar, inte våra känslor eller handlingar och han kan rädda oss hur svag vår tro än är. Jesus erbjuder räddning som en gåva därför att han älskar oss, inte för att vi har förtjänat det genom att uppvisa en stark tro.


Men vad har då tron för betydelse? Tro är att lita på och ha förtroende för Jesus och tacksamhet att ta emot hans underbara gåva. Tron fungerar vare sig den är stor eller liten, försiktig eller frimodig, eftersom Gud älskar oss, älskar dig.

Vi kan ha gjort många dumma saker, och sagt mycket dumt men vi är förlåtna, det är glädjen.
Att kunna:
1, Sluta förneka vår skuld ich erkänna för oss själva att vi syndat.
2, Bekänna synden inför Gud och be om hans förlåtelse.

3, Tro att vår synd är utplånad och att Gud har förlåtit oss.


Det kan vara mycket svårt om en synd har slagit rot och bitigt sig fast under många år, lika så om den är särskild allvarlig eller om andra är inblandande. Vi måste hela tiden komma ihåg att Jesus vill och kan förlåta all tänkbar synd. Med tanke på det oerhörda pris han fick betala på korset är det fräckt att ens tänka tanken att någon synd skulle vara så allvarlig att den inte täcks av hans förlåtelse.


Vår tro ska ha sin tyngdpunkt hos Kristus och vad han har gjort för vår räddning och inte vara grundad på våra egna handlingar. Vi blir räddade genom den tro vi har på Kristus och övertygelsen att han förlåter all synd.
Gud har bara inte förklarat oss "icke skyldiga" utan också dragit oss närmare sig. Istället för att vara fiender till Gud har vi blivit hans vänner.


Ja, faktiskt hans barn. ( Joh 15:15 ) ( Gal 4:5)
Vår kontakt med Gud börjar med tro, och det hjälper oss inse att vi har befriats från vårt förflutna genom Jesus död.
Gud gav oss alla en förlåtelse vi inte förtjänar, och denna fria gåva, som Gud i sin godhet gav oss är oändlig mycket större.
Guds kärlek och förlåtelse genom att Jesus Kristus, vår Herre, gör oss skuldfria inför Gud och för oss till evigt liv.
Dett har vi som är barn till Adam.
Undergång
Synd
Död
Skilsmässa från Gud
Olydnad
Dom
LagDetta har vi som är barn till Gud
Räddning
Rättfärdighet
Evigt liv
Gemenskap med Gud
Lydnad
Befrielse
Nåd


Bless/ Anji

ANNONS
Av Anji - 1 september 2014 14:40

Be Gud att du får använda de förmågor han har gett dig så att det verkligen blir till styrka och glädje för de alla troende.
Gud står över oss alla - han övergripande omsorg om oss visar detta. Han är i oss alla, det bevisas av hans aktiva narvaro i världen och i de troende.


Kristus är sanningen ( Joh 14:6 ) och Guds Ande är sanningens Ande ( Joh 16:13 ). Satan däremot är lögnens far ( Joh 8:44 . Som efterföljare till Kristus måste vi hålla oss till sanningen.


Likt ett skepp, som kastas omkring av havets vågor, sliter och river livet i oss, och vi frestas att göra vad som helst för att kunna överleva.


Om du tycker och känner att det är tungt vissa dagar och ibland känns det obegripligt svårt att leva, vänd ditt ansikte upp mot Gud och be om hjälp, att han skall stilla ditt sinne, att han hjälper dig med dina känslor och torkar dina tårar, för han är den ende man kan lita på, han är den enda som kan hjälpa när allting känns meningslöst. Livet är tufft, livet har motgångar, men Gud ger inga motgångar som man inte klarar av. Han har en plan med allting och han har en plan med ditt liv.

Be Gud om vägledning, för han är ljuset på din stig.


En vandring genom natten i en mörk skog visar att det behöhvs ljus för att man skall ungå att snubbla över rötter eller falla ner i gropar. Livet är som en vandring genom ondskans skog i en värld som har vänt Gud ryggen. Bibeln är det ljus som kan visa oss vägen, så vi slipper snava när vi går framåt. I Bibelns ljus ser du alltid klart nog för att hålla dig på rätt väg.


Den moderna människan längtar efter sinnesfrid.


Psalm 121. Den bönen är som ett barns bön, den uttrycker tillit och hopp till Gud om hans beskydd både dag och natt. Vi växer aldrig ifrån behovet av Guds vakande öga över vårat liv.


Gud finns överallt samtidigt, därför kan vi aldrig komma undan. Det är goda nyheter, för var och en som älskar Gud. Vad vi än gör och befinner oss är han alltid med oss med hans trygga närvaro.


Många av oss har säkert kännt hur det är när ingen bryr sig som dig, eller vad som händer med dig. Ibland kan det känna att vi förlorar oss själva och förlora hoppet i en djup depression och ångest, förlamad av fruktan. Det finns tider då vi kan drabbas av det och det känns omöjligt att komma ur det med egen kraft.


Men vi kan som David gå till Gud och uttrycka vår ångest då kommer han påminna oss om sina under och vi kommer att sträcka oss till honom, lita på honom, älska honom, följa honom, och bestämma oss för att leva för honom.


Ibland kan det vara svårt att tro att man kan komma ut ur svårigheter men det finns bara en som kan hjälpa och det är Herren. Att kasta sina bördor på honom och få nytt liv, ny kraft.


Bless/ Anji Red

ANNONS
Av Anji - 13 mars 2014 11:16

Så konverterar då Ulf Ekman till sist till katolicismen! I en predikan på Livets Ord den 9 mars 2014 meddelade så Ulf Ekman till sist det som många misstänkt under en längre tid: han och hans fru Birgitta konverterar till Katolska kyrkan. (Läs artikel i Världen idag) Detta innebär också att paret lämnar församlingen Livets Ord. Det jag personligen nu undrar är vilken roll den Katolska kyrkan kommer att ge Ulf Ekman i Sverige. Jag vill inte vara konspiratorisk, men det vore ju inte konstigt om en sådan maktinstitution som Katolska kyrkan de facto är, av rent strategiska skäl insätter Ulf Ekman i en viktig uppgift i Sverige i syfte att återföra ännu fler av ”de förlorade fåren till lydnad under Petri stol” (dvs påven). Paret Ekman har ett stort inflytande på många i vårt land och ute i världen, och de har ett stort kontaktnät. Det är klart som korvspad att Katolska kyrkan vill utnyttja detta! För Ulf Ekman själv innebär hans konvertering i det närmaste ett obegränsat utrymme att verka, med oändliga resurser bakom sig. Här finns möjligheter att klättra ännu högre! Jag undrar också vart färden bär med Livets Ords nerlagda teologiska seminarium, och därtill flera kristna ledares rop efter en ny ekumenisk teologisk utbildning. Tar Ulf Ekman kanske tag i denna puck? Gör man kanske gemensam sak med jesuiterna och deras teologiska seminarium i Uppsala, Newmaninstitutet? Vill du vara och förbli en bibeltrogen kristen, så ta nu ett förnyat hårt tag om din Bibel. Förförelsens vindar kommer helt klart att börja blåsa ännu mer framöver!

Av Anji - 10 februari 2014 21:24

Hej ni som kikar in på min blogg.
Sist jag skrev var i Juni 2013. Lång tid har gått och jag kämpar fortfarande. Jag blev ju sambo med den som jag älskade 2012 i maj. Vi hade det väldigt bra med varandra och vi reste och var ute i världen. Då menar jag ute med folk och festade mycket, krogen och åkte på resor med vänner som drack väldigt och jag kom in i den svängen. Han gillade inte mina Jesus bilder och citat på väggarna, jag blev ombedd att ta ner dom, la min Bibel i en hylla och den fick inte läsas. Jag bad när jag var ensam och kristen musik fick inte spelas. Jag levde nu i världen. Jag blev en som alla andra, jag blev förändrad och min ätstörning blev värre igen.
Jag kände att varför skall jag skriva är jag har fötterna i världens värld och inte i Jesu värld bara när jag var ensam. Jag slutade blogga. Livet passerade med väldigt mycket träning, festande och väldigt mycket serie tittande framför tv:n. 


4 Aug 2013, en sommardag så satt vi i soffan och han tittade på mig och jag på honom.
Anji hör jag en röst, och i den sekunden stänger jag av allt. Jag kände att nu går min värld samman. Jag går sönder inombords. Jag hade rätt, allt föll, jag gick sönder igen. jag blev sviken igen av den jag älskade, jag blev lämnad och nästan hatad av den jag trodde jag älskade. Innan vi satt i soffan så kramades vi i köket medans doften av kaffet var på och väntade på att det skulle bli klart. Då var allt bra. Natten till den dagen jag gick sönder så sa han godnatt fina, jag älskar dig. Men varför sa han så när han ändå visste att han skulle lämna mig.
Vi levde med varandra några veckor under samma tak, vi sov i samma säng men vi pratade knappt med varandra, han tittade inte ens på mig.


Efter en månad flyttade jag alla mina saker till ett förråd. Jag sökte lägenhet 6 timmar om dagen innan dess. Sen fick jag efter en månad en lägenhet men fick inte flytta in försen 2 januari 2014. Vilket var 6 månader.
Under dessa 6 månader gick jag mer och mer sönder, blev deprimerad, ledsen, hade ångest och jag slutade äta en en gång. Jag började dricka varje dag, en 70is om dagen samt använde droger varje dag för att dämpa mina känslor. Under dessa månaderna var jag också hemlös.


Jag sov hos två vänner lite då och då och hos min mamma ibland, då vi kom överens. Men det var inte ofta. Jag kunde inte bo där. Jag levde inte som en troende men Jesus fanns i mitt hjärta. Jag bad och tänkte på Jesus alla dagar även när jag var hög och berusad. Vilket är fel. Skrek i mitt inre att GUD nu får du hjälpa mig, snälla jag ber dig, hjälp mig, ta bort denna smärtan, Herre min Gud gör mig hel.


I dessa fall kan man undra att varför jag inte lämnade Gud? Alla andra hade ju lämnat mig, slutat älska mig, jag kände mig ivägen och var ofta ensam ute sent och var ute och gick även på nätterna och undrade var jag skulle sova. Herre min Gud varför har du övergivit mig skrek jag. Men i samma sekund hör jag. - Jag har inte lämnat dig. Suckar och börjar gråta och jag vet att han är med mig. Han är med MIG, trots allt jag gjort och tänkt. Alla misstag.
Jag var aldrig övergiven. Jag ryser när jag tänker på detta och skriver. Jag kan känna hans närvaro med mig i detta rum. Känner ingen ångest, känner mig älskad och dyrbar.


Även när världen rasar samman så finns han där. När du trodde att alla lämnat dig så är han där. När alla vänder dig ryggen så sträcker Gud ut sina armar till dig. När du trodde att alla slutat älska dig så finns det en som älskar dig. Det är Herren själv. Du är så dyrbar och så älskad och det är bara han som kan hjälpa dig ut ur mörkret och i dimman. Det är han som är ljuset. Satan har ingen makt över dig, men det kan kännas så.

Ge aldrig upp, det finns en morgondag. Det finns en framtid. För DIG med honom!


Det är februari och jag har bott i min nyrenoverade lägenhet i mer än en månad nu, jag har ett HEM. Äntligen. Jag har också hunnit operera mig och försöker tillfriskna.
Har dock inga vänner kvar men det gör inget. Jag försöker klara av dagarna och tar en dag i taget och försöker ta vara på dagarna även om det är ensamt. Framtiden är här för att stanna.
Ett avslutat kapitel och nu börjar det nya.

Blessings Anji.

Av Anji - 27 juni 2013 14:50


Ibland har man inga ord som kan sätta ord på smärtan och sorgen och tårarna har tagit slut.

Att vila i Herrens famn är det enda man kan göra, där kan man finna frid och bli hos honom utan tvång på att vara. Han finns för oss. Ibland orkar man inte be, han förstår det och han vet redan vad du behöver och vad ditt inre verkligen känner. Var lugn, var stilla och känn kärleken strömma in i ditt inre, få frid och energi. Du är aldrig ensam, kom ihåg det när det känns tungt.

Av Anji - 28 maj 2013 14:13

Jag har inte slutat blogga men har haft ett uppehåll.


Finns många av er där ute som kämpar på med olika saker och jag också men bördan är inte våran längre. Vi kan lägga bördorna och smärtan vid korset och säga tack Jesus. Jesus förändrar vårt liv och även våra tankar.

Våra tankar om hopplöshet, självförakt och hat både mot sig själv och andra kommer inte från Gud. Vi måste låta Jesus spegla oss och vara med honom. Man har tunga dagar, man kan gråta men man kan också se det gudomliga och att Jesus finns där och tar hand om oss. Tack Herre för en ny dag och hjälp oss med våra omständigheter och smärtor.

Vi måste leva fullt ut med det livet Gud gett oss, följa hans fotspår dit han vill att vi skall gå, be att han leder oss. Inget är omöjligt och med hans hjälp har vi kraften att gå vidare.


Livet kan vara väldigt orättvist. Livet kan vara så hårt att man vill dö. Tro mig, jag har varit där många gånger. Men det finns alltid en gnista ljus inom oss, Jesus ljus, om vi är villiga att släppa in honom och låta hans kärlek lysa och vårda den. Ta vara på denna dagen Gud gett dig, se dig själv i spegeln med en glädje att Jesus älskar dig och kommer även finnas vid din sida även idag och imorgon. Du är värd allt bra, all kärlek och liv.


Ta hand om er.

Av Anji - 23 mars 2013 07:29

Bibelord
Apg 4:32-37
 
Ett hjärta och en själ
 
32 Skaran av dem som trodde var ett hjärta och en själ, och ingen enda kallade något av det han ägde för sitt, utan de hade allt gemensamt.
33 Med stor kraft frambar apostlarna vittnesbördet om Herren Jesu uppståndelse, och stor nåd var över alla.
34 Ingen av dem led någon nöd. Alla som hade jord eller hus sålde vad de ägde och bar fram vad de hade fått för den sålda egendomen
35 och lade ner betalningen för apostlarnas fötter. Och man delade ut åt var och en efter vad han behövde.
36 Josef som var levit och född på Cypern och som apostlarna kallade Barnabas - det betyder Tröstens son -
37 ägde också en åker. Den sålde han och bar fram pengarna och lade dem för apostlarnas fötter.
 
/Anji

Av Anji - 9 mars 2013 09:15

Lidandets välsignelse

Det framgår tydligt av Guds Ord, att avsikten med lidandet alltid är välsignelse. Trots detta blir lidandet inte alltid till välsignelse. I lidandet gömmer sig också en stor fara. Lidandet kan göra en människa alldeles ohyggligt bitter.

Vi har mött också sådana människor. Själasörjaren kommer ofta i kontakt med människor, som blivit förhärdade av lidandet. Sådana människor är djupt beklagansvärda. De väcker nog i oss en stark känsla av motvilja, för om nu alla människor i någon mån är egocentriska, så ser den förhärdade inte längre just något annat i världen än sig själv.


Lidandet, vars ändamål var att verka en större ödmjukhet, har åstadkommit en ännu värre stolthet. Lidandet, vars ändamål var att verka som en reningseld, fick inte tillfälle att rena, utan smutsade människosjälen ännu mera. Dessa människor behöver vårt verkliga medlidande mer än några andra. Också i detta avseende ger Jobs bok oss vägledning.


Job var otvivelaktigt en mycket bitter man. Han var förbittrad på Gud därför att han inte förstod, varför han prövades så hårt. Och vännernas brist på förståelse bara ökade bitterheten i hans hjärta. Men Jobs bok slutar med att Gud genom lidandet blev honom ännu kärare än förut, så fort han lärde sig förstå, att han inte kunde fatta lidandets hemlighet.


Lidandet gömmer alltid en hemlighet, som antingen kan mjuka upp en människas hårda hjärta eller göra det ännu hårdare än förut Om människan inte ser Guds hand bakom lidandet, blir hon lätt förhärdad. Om människan inte förstår avsikten med lidandet, blir hon bitter och hjärtat blir hårdare än granit. Då kan hon vräka ur sig fruktansvärda ord både mot Gud och människor och mot hela livet.


Vi vet att Luther genomled ett sådant skede, då han trodde sig vara en av de människor, som Herren redan på förhand bestämt till förtappelse och för vilken det därför var alldeles utsiktslöst att ens söka en nådig Gud. Han var nära att förbanna Gud. Men när han blev varse Guds nådiga hand bakom lidandena och Guds nådiga avsikter med hans lidande, mjuknade hans hjärta och hans lidanden blev till välsignelse, inte endast för honom själv utan genom honom också för tusentals andra människor.


Därför, akta dig för bitterheten som för din värsta fiende. Själafienden ensam fröjdar sig, om du i Guds hand blir hård och förhärdad. Herren gläder sig, om du tar ditt lidande ur hans hand och börjar förstå, att det blivit dig sänt till välsignelse. Av människans inre ställningstagande till lidandena beror det, om de blir till välsignelse eller förbannelse. Låt oss därför förhålla oss till dem på rätt sätt.

Herre, jag erkänner inför dig, att
jag många gånger har blivit bitter,
inte endast på dig utan också på
många människor, då de som dina
redskap förorsakat mig mycken nöd.
Jag ber dig om förlåtelse för detta
mitt sinnelag och ber: Bevara mig i
dag från att bli bitter på dig eller på
människor. Ge mig nåd att stilla vila
i din hand och tro, att också de
svåraste erfarenheterna en gång
samverkar till det bästa.

Bibelord: Hebr 12: 5-12.


Från "Tröstens Gud" av Urho Muromaa.

Presentation


Anji red här. 30 år och skriver om Jesus Kristus. Låt min blogg uppmuntra dig!

Vet en del om livet. Sorg och smärta. Ångest, depression, missbruk, ensamhet ,tårar, ätstörningar och självskadebeteende. Eftersom jag levt med det själv i många många år.

Omröstning

Har du semester nu?
 Nej, har redan haft min
 Min börjar snart
 Har ingen semester
 Jobbar inte
 Den var alldeles för kort

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Följ bloggen

Följ Han  lever med Blogkeen
Följ Han  lever med Bloglovin'

Prövningar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se