Han  lever

Senaste inläggen

Av Anji - Söndag 11 mars 12:21

 

NOA

 

 

 Noa var en rättskaffens man, den enda verkligt rättfärdiga människan som levde på jorden på den tiden. Brottsligheten ökade på jorden och Gud såg hur fruktansvärt allt var ställt med människorna. Han sade till Noa: ”Jag har beslutat mig för att förgöra hela människosläktet. Jorden är nämligen fylld av brottslighet på grund av människan. Ja, jag ska utplåna henne från jorden.”

 

”Bygg en båt av ett hartsrikt träslag och täta den med tjära och bygg däck och gör rum över hela skeppet. Gör den 150 meter lång, tjugofem meter bred och femton meter hög. Gör också takfönster runt hela skeppet, en halv meter under taket, och gör tre däck på båten, ett nedre däck, ett mellandäck, och ett övre däck, och sätt en dörr på sidan.”/ 1 Mos 8:10-22

”En översvämning ska täcka jorden, och jag ska förgöra varje levande varelse, alla som det finns livsande i. Alla kommer att dö.

 

Men jag lovar dig att du ska vara trygg i båten tillsammans med din hustru, dina söner och deras hustrur. Ta ett par av varje djurart, en hane och en hona, med dig i båten och håll dem vid liv under den tid då översvämningen varar!

 

Ta in ett par av varje djurart av fåglar, djur och kräldjur. Samla också ihop all den mat i båten som ni kommer att behöva.” Noa gjorde precis som Herren hade befallt.

 

Det var ingen roddbåt som Noa byggde. Tänk dig om du skulle få ett sådant uppdrag? Hur lätt skulle det vara?

”Varför bygger du, Noa, en båt, som en galning du bär dig ju åt! Bygga båt upp på land, långt från närmaste strand…….(sång ,,,)


Båten hade samma konstruktion som våra dagars båtar. Troligen byggdes den långt, kanske miltals från vatten, och bara ett fåtal män trodde på det Noa fått från Herren.


Även idag får människor höra om en kommande dom,- men vem bryr sig- mentaliteten är stor. De som inte tror på Gud kommer att förneka att han dömer och dessutom kommer människor att vilja få oss troende att förneka Gud, precis som på Noas tid. Men vad hände? Jorden översvämmades.


/Anji


 


BIBELN · NOA
ANNONS
ANNONS
Av Anji - Tisdag 6 mars 22:02/Anji

Av Anji - Tisdag 6 mars 13:00

 

Adam var den förste zoologen, han gav alla djur deras namn. Han var den förste trädgårdsarkitekten, placerad i Eden för att vårda skapelsen. Han var Mänsklighetens fader. Adam var den förste att bli skapad lik Gud och den första människa som hade en nära och djup personlig relation till Gud.

Han gjorde misstag som alla andra, och han hade svaga sidor. Vill du veta vilka det var?

 

* Adam tog inte sitt ansvar och skyllde ifrån sig:valde att gömma sig i stället för att bli ställd till svars, försökte hitta ursäkter i stället för att erkänna sanningen. Hans största misstag var att tillsammans med Eva föra synden in i världen.

 

*Som Adams efterkommande återspeglar vi alla Gud i någon mån. Gud vill att vi avstår från vår frihet att göra det som är ont  och i stället väljer att älska honom. Vi ska inte skylla våra egna misstag på andra, och vi kan aldrig gömma oss för Gud.

Plats: Edens lustgård.  Yrke: Trädgårdsmästare, jordbrukare.

 

Släkt: Eva (hustru) Kain, Abel, Set, (söner) och många andra söner och döttrar som vi inte känner namnen på- (Den ende man som saknar föräldrar).

 

Nyckelvers: ” Kvinnan som jag fick av dig gav mig en bit, och jag åt.” /1Mos 3:12

”Vi är alla släkt med Adam och därför kommer vi att dö, för överallt där det finns synd, där blir döden följden. Men alla som är släkt med Kristus kommer att få nytt liv.” 1 Kor 15:22

 

 

/Anji

Av Anji - Söndag 4 mars 23:33

 

 

 

Självsäker –  Eller Rädd –  Liv eller död?

 

Seger.

 

Ja jag skriver Seger, för det har vi i Jesus. I honom har vi allt om vi så dör. Så säger hans ord.

*

*Håll dig vid klippan, dyrköpta själ, Det skall för evigt då gå dig väl! Farorna hota, hota med död; Håll dig vid klippan, där är ditt stöd!

 

Snart är det över, tålamod blott! Frälsaren säger: ”Tiden är kort.” Låt det då storma, hör ej därpå, Håll dig vid klippan, den skall bestå!

 

Fruktan och oro, ängslan och kval, Synder och sorger, allt utan tal, Lämna åt Jesus, där är det lagt, Håll dig vid klippan, tro, vad han sagt!

 

Tänk huru saligt mötas en gång, Suckar ej blandas mer i vår sång! Därför vi sjunga om det igen: Håll dig vid klippan, så går det hem!*
/ Otto O/


Ordspr 29:25  Människofruktan har med sig snaror, men den som förtröstar på HERREN, han varder beskyddad.

 

/Anji

 

 

 

Av Anji - Lördag 3 mars 18:26

 

 

     

2 Kor 1  Gud är all trösts Gud 

3 Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Fader, barmhärtighetens Fader och all trösts Gud, 4 han som tröstar oss i all vår nöd, så att vi kan trösta dem som är i nöd med den tröst vi själva får av Gud. 5 Ty såsom Kristuslidanden flödar över oss, så överflödar genom Kristus också den tröst vi får. 6 Om vi lider nöd, sker det för att ni skall få tröst och frälsning. Om vi blir tröstade, skall också det uppmuntra er och ge er kraft att uthålligt bära samma lidanden som vi. 7 Och det hopp vi har när det gäller er är fast, eftersom vi vet att liksom ni delar våra lidanden, så delar ni också den tröst vi får.

 

8 Bröder, vi vill att ni skall veta vilken nöd vi fick utstå i Asien. Vi hade det mycket svårare än vi kunde bära, så att vi till och med misströstade om livet. 9 Ja, vi hade redan inom oss fått dödsdomen, för att vi inte skulle lita på oss själva utan på Gud, som uppväcker de döda. 10 Ur en sådan dödsfara räddade han oss, och han kommer att rädda oss. Till honom står vårt hopp att han även i fortsättningen skall rädda oss, 11 när också ni hjälper oss genom er förbön. Så kommer många människor att tacka Gud för oss, för den nåd vi fått.

*

Jag litar på Gud- han har allt i sin hand!


/Anji

 

Av Anji - Torsdag 1 mars 23:05

 

 

Drabbad    /dikt


 

Jag älskar dig Herre när allt går mig väl,

och det onda inte syns till.

 

Jag älskar dig ännu mer när jag ser hur du leder

mig det onda förbi.

 

Jag älskar dig allra mest när det onda drabbar mig

och jag finner att du ändå är där.

 

/B Wallström

 

 

/Anji

Av Anji - Onsdag 28 feb 19:47VET DU VAD NWO ÄR??? INTE?   Det kan du läsa om här.   Världen är INTE vad den borde vara.

New World Order


/Anji

 

 

Presentation


Anji red här. 30 år och skriver om Jesus Kristus. Låt min blogg uppmuntra dig!

Vet en del om livet. Sorg och smärta. Ångest, depression, missbruk, ensamhet ,tårar, ätstörningar och självskadebeteende. Eftersom jag levt med det själv i många många år.

Omröstning

Känner du Jesus? Är du frälst eller vill bli det?
 Nej, jag vill veta mer om honom
 Ja jag är frälst
 Ja jag känner Jesus
 Nej vem är Jesus?
 Jag lär mig här på bloggen
 Vad är frälsning?

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

http://www.iring.nu/webbringar/Fraelsaren.php

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Följ bloggen

Följ Han  lever med Blogkeen
Följ Han  lever med Bloglovin'

Prövningar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se