Han  lever

Senaste inläggen

Av Anji - Tisdag 14 feb 19:37

http://www.cogwriter.com/news/doctrine/ct-worldly-christianity-and-valentines-day/http://www.cogwriter.com/news/church-history/do-christians-celebrate-valentines-day/Lägg märke till vad
Aposteln Johannes skrev i ett par kapitel tidigare i samma bok:
 
1 Joh 4:7
Mina älskade, låtom oss älska varandra; ty kärleken är av Gud, och var och en som älskar, han är född av Gud och känner Gud.
 
1 Joh 5:2-4
2
 
Därför, när vi älska Gud och hålla hans bud, då veta vi att vi älska Guds barn.
 
 
3 Ty däri består kärleken till Gud, att vi hålla hans bud; och hans bud äro icke tunga.
 
 
4 Ty allt som är fött av Gud, det övervinner världen; och detta är den seger som har övervunnit världen: vår tro.
 
 
 
 
 
ANNONS
Av Anji - Söndag 5 feb 19:56

ANNONS
Av Anji - Måndag 9 jan 13:45

Jag är chockad över hur Gud har förändrat mig. Att vara självdestruktiv och följa satans helvetiska väg. Han lurade mig i 20 år. 20 år av ångest, sorg, droger, alkohol, min själ var länge under satans grepp, satan fick mig att köpa vin, handla droger, dra i mig piller tills jag inte längre kunde stå på benen och jag visste inte vem jag var. Han misshandlade mig genom alla dessa år och han gav mig all sorg, jag trodde att jaga kickar var mitt liv, dricka den där boxen, snorta dom där tabletterna, halsa ölen för att känna något. Länge kände jag ingenting, förutom satans klor i mitt bröst. Han klöste ur mina ögon, han satte hans klor och rev sönder själen. Satan skrattade åt mig när jag skar sönder mina armar, mina ben, han skrattade och klappade händerna när blodet rann. Han satt på mitt bröst när jag skulle sova så jag inte fick luft, tårarna rann och inom mig skrek jag efter hjälp. Länge länge levde jag på satans förstörelse väg, han höll mig ofrvilligt i handen, han kramade den så hårt och han viskade alltid i mitt öra hur värdelös jag var, hur äcklig jag var, att jag förtjänade att dö, hur jag förtjänade att knarka sönder mig. Skära sönder mig. Han log åt mig och sa att han aldrig skulle släppa taget om mig. Han ägde mig. Han ägde mitt sinne, min själ, han satte på mig fler och fler bojor för varje dag och det blev tyngre varje dag. Han njöt över att pina mig, jag var hans. Han ägde mitt beteende, han styrde mina hatiska ord jag sa till folk. Han formade mig till en hjälplös liten stackare. Han fick mig att försöka ta mitt liv gång på gång. Hans enda mission med allt detta, ja det var att ta död på mig. 
 
Men vet du? Han lyckades aldrig.
 
En dag gick jag i dimmorna, jag vacklade, jag var slut, fötterna blödde, jag orkade inte gå längre. Jag hade fått nog. Jag hade förlorat precis allt. Min självrespekt, familj, mina känslor existerade inte ens, jag var känslokall, jag blev hatisk, jag hatade allt och alla. Speciellt mig själv. Jag hatade hur den jag blivit, jag hatade satan. Jag ville bli fri. Jag har varit frälst i 10 år och jag bad och bad till Herren att sätta mig fri, att hjälpa mig, att torka mina tårar, men dom fortsatte rinna. Bojorna var kvar och jag förstog inte varför jag aldrig kunde bli fri.
Men jag förstog. Jag bad inte från mitt hjärta, jag kanske inte menade det innerst inne. Jag ville ju bara bli fri. Jag förstog att Gud kan ju inte hjälpa mig om jag inte menar det från mitt hjärta. Gud kände mig, han såg mig, och han ville ha mig. Till sin. Men jag var inte redo och han väntade tills jag var nerbruten nog. Han inväntade en tid, Guds tid, HANS tid. Jag visste inte varför jag fick vänta så.. 
 
Jag la mig påverkad, ledsen, nedbruten, ensam, jag hade inget hopp kvar inom mig. Jag var självmordsbenägen den natten jag la mig.
Jag bad Herren att hjälpa mig, släpp loss mina bojor, låt mig bli din, jag visste genom allt jag gått igenom att Gud hade en plan för mig. Jag bad om att visa mig den vägen. Självmordsbenägen och hjälplös somnade jag efter bönen.
 
Jag sov.
 
Jag vaknade upp på morgonen. Jag kände mig annorlunda. Jag vaknade glad, positiv, lätt, ångesten var som bortblåst, jag kände inga klor i mitt bröst. Jag förstog inte vad som hänt men jag visste att GUD hade gjort mig HEL. Han arbetade under hela natten med mig. Jag hade inga bojor längre. Han hade gjort mig FRI. FRI!  Han hörde mitt hjärtas rop, han hörde mig och befriade mig från satans grepp. Jesus är större än satan och ljuset vinner alltid över mörkret. Min själ var helad. Som jag väntat.
 
Det har gått några månader nu. Gud arbetar fortfarande varje dag med mig, han pratar med mig. Jag går hans väg och satan har inte varit på mig sen dess. Jag mår så fruktansvärt bra, jag är glad, han öppnade mina ögon, jag ser nu hur fel världen är, jag ser andra som behöver Jesus, men dom vill inte ha honom. Dom föraktar honom, hatar honom. Jesus räddade mig och gjorde mig hel och ren. 
Jag går i Jesu fotspår, dem enda rätta spåren. Bojorna är brutna, själen är hel, livet i mina ögon är tillbaka, jag skrattar, jag älskar att skratta nu. Att vara nära Gud är det bästa som hänt mig. Att Jesus frälste mig, det är den största, dyrbaraste gåvan du kan få i livet. Han tar bort det som inte du skall du. Han bryter satans grepp emot dig. Han sträcker ut din hand och vill att DU skall ta emot den. Snälla ta hans hand. Vandra med Jesus, älska honom av hela ditt hjärta och av hela din själ så kommer han till att förvandla ditt liv och ditt mående. Inga piller hjälper, inget knark, inga nålar, ingen alkohol och inte rakblad. Det är Jesus som är medicinen, frälsningen. 
Ta emot honom, han längtar efter dig. DIG. Han älskar dig, han vill att du blir hans.
 
Frågan är. Är du villig och lägga ditt liv i Jesu händer? Lägga bort din själviskhet och dina egna planer. HAN har den perfekta planen för dig MEN bara om du vill ta emot den. Det börjar med att säga JA till Jesus din frälsare. Hans blod rann för dig. Ignorera honom inte, det är ingen ide, för han kommer alltid knacka på ditt hjärta. Du kommer känna det, frågan är om du är villig och öppna!!!!!!!
 
Han söker dig.
 
 
 
 
 
 
Gud välsigne dig / Anji  

Av Anji - 26 december 2016 20:43

Deception. Förvillelse, bedrägeri, illusion,.....................
Antikrist och Antikrists ande svävar över världen och snart kommer Han, vem han nu är att etablera sig.
När du ser denna video så kommer du att förstå, om du inte gjorde det innan, att timmen är sen och attvärlden jämrar sig i födslovåndor och det kommer vedermöda. Jag tror att vi är i vedermöda eftersom det ser olika ut på olika platser på jorden.
Svält och umbäranden och sjukdomar och galenskaper breder ut sig, eller...har jag fattat fel? Med all säkerhet så har jag sedan länge förstått saken rätt och det är vad GUDS ORD berättar för mig och därför vill jag visa i bilder (igen) i t ex denna video vad som är och vad som kommer!
 
Det finns en  sak som heter television, och där ryms mycket av otäckheterna som människor är så fästa vid! Olika slags tillval och boxar och program finns för att ytterliga få fast människan i ONDSKANS GARN, och man tycker inte det är konstigt med vare sig varulvar, demoner eller annat äckligt!
ÖGAT och SJÄLEN bör vara RENA men det är inte så, de förmörkas till blindo av alla smuts som människor dreglar över!
1Kor 10
 
Man kan inte vara vid Guds bord eller satans bord samtidigt.
Vill man viga sitt liv åt Gud eller åt satan??
2 Thess
2 Thess kap 7:14
 
Vi är Guds barn och fruktar inte- HAN tar hand om oss, och satan tar hand om de som inte lyder Gud. Stå stadig, stay Firm i Guds ord, med Gud!
Black sound, svart ljud hörs ur högtalare och skrikig musik där man bara hör satan är allt vanligare.
Gud reser upp människor, han trycker inte ned dem! För den som älskar honom går allt väl, men för den girige, oärlige, otroende.. och för satanisterna går det däremot illa.
 
Älska livet med Gud och låt honom arbeta med dig så att du kan verka för hans rike och stå fast i hans ord. I alla hemskheter som kommer och människor går under blir den troende allt starkare och kan verka för honom, sprida hans ord bland dem som vill ha det. Sanna mina ord, en dag kommer människor att skrika och ropa efter FRÄLSNING! Då ska du och jag vara mer än redo att stå på Guds sida.
 
Hur ser det ut på den religiösa scenen idag? Det är fullt av villoläror och onda ting. Pengar, pengar, pengar, är vad allt handlar om, inte om Gud och hans kärlek eller om Jesus och blodet! Man kör in på 'kyrkans' scen med både motorcyklar och bilar, allt för at LIKNA VÄLDEN och för att vara COOL! Man lever i KÖTTET och INTE I ANDEN! Predikanterna lär ut jag-är Gud-läran och man TROR att det är rätt lära! FRAMGÅNGSTEOLOGERNA HAR BRÅDA TIDER! De måste få in mer pengar till sig och struntar att de på det viset de inte undervisar det rätta evangeliet så skickar de människor till Helvetet!
Världens sätt att leva har kommit in i  församlingar som borde andas Gud och i världen ropar man efter frid. Musik och underhållning som INTE är av Gud har sedan länge tagit över det som skulle vara rätt lovsång och tillbedjan!!!
 
Var finns ångesten, ödmjukheten, ångern, hjärtats rop...omvändelse, var är smärtan och längtan efter att bli ren och fri?
Läs boken Nehemja...... m fl
Livet och städer och länder blir ruinerat av att man inte känner Gud!
 
Blindheten sprider sig! Blindhet. Satan gillar det ordet väldigt mycket och gör sig redo för ännu fler otäckheter, rakt från helvetet! Han vill förblinda den troende så att den personen INTE kan gråta inför Gud mer, eller ta emot hans ord! Blindness! Corruption, Evil!
 
När man sätter igång att be, vara nära Gud så är han nära oss! Det står att vi ska be om fler arbetare för hans skörd.
Är du en Kall, LJUMMEN, eller en VARM kristen? Ta reda på det!
Inget du köper eller vill ha kommer att ge dig den rätta GLÄDJEN!  GLÄDJE, den sanna glädjen är att vara NÄRA GUD! Bygg skydd av Gud runt din familj och din tro och orka gå vidare.
 
Man lär sig i doktriner och falska läror att den troende inte ska lida!  MEN DET ÄR INTE SANT. Är det någon som lider så är det den TROENDE på Gud. För den människan som verkligen vandrar med Gud han har inget bekvämt eller lättsamt liv! Han kan verkligen vara i helvetet på jorden, så kan det kännas då hela tillvaron rasar för att man är en troende. MEN, du ska veta att GUD är den som reser OSS  upp igen, GÅNG PÅ GÅNG, gång på gång reser han oss upp i sin tjänst!
Gud har en plan för ditt och mitt liv och i det vi lider! Han har verkligen ett ÄNDAMÅL i det som sker, i det som gör ont! Kom ihåg det!
 
Bibeln som är Guds ord talar verkligen om för oss att den som tror får lida, ibland mycket svårt! Förstår du? Livet som troende är ingen  dans på rosor!! Det livet är hårt och arbetsamt och många gånger överväldigande jobbigt. Men Gud leder oss på vägen och hjälper oss med smärta 

Av Anji - 25 december 2016 18:00

Lyssna gärna på Wilkerson. Kraftfull predikan

Av Anji - 28 november 2016 13:21

I begynnelsen skapade Gud himlarna och jorden.» Denna mening som inleder Bibeln är helt mästerlig. Tänk att börja med en bok med en sådan mening. Det går inte att överträffa. Helt fantastiskt. På svenska innehåller meningen sju ord. Och varenda stavelse är väl genomtänkt.


Gud presenteras vad han gör Bibeln har ingen presentation av Gud innan den här versen, utan det är den här versen som presenterar Gud som talar om vem han är genom vad han gör. I begynnelsen skapar han himlen och jorden. Trots att versen står sig bra i den svenska översättningen så skall vi ändå studera den lite djupgående och dessutom gå in i grundtexten för att se vad där står.


Då öppnas en hel värld och vi förstår att versen är ännu djupare och fantastiska än vad vi kunde tänka oss. Johannes 1:1 Versen börjar med "I begynnelsen", på samma sätt som Johannesevangeliet börjar med. På det viset ser vi att dessa båda verser kopplas samman. Så här står det i Johannes 1:1: I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud. Exakt samma ord används här: I begynnelsen. Johannes skriver att Ordet fanns då och Ordet var Gud. Lite längre fram i kapitlet, i vers 14, ser vi att det hände något med detta Ord: Och Ordet blev kött och bodde bland oss , och vi såg hans härlighet, den härlighet som den Enfödde har från Fadern. Och han var full av nåd och sanning. Ordet blev "kött" – det vill säga människa! Och denna människa är Jesus Kristus. Ordet som fanns i begynnelsen är alltså Jesus!


När Gud skapade världen, så skapade han världen genom sitt ord - som är Jesus! Redan i Bibelns första vers är Jesus Kristus med! Vad mäktigt! Hela världen har blivit till genom Jesus! Kol 1:15-17 Han [Jesus] är den osynlige Gudens avbild, förstfödd före allt skapat, för i honom [Jesus] skapades allt i himlen och på jorden: synligt och osynligt, tronfurstar och herradömen, härskare och makter – allt är skapat genom honom och till honom. Han är till före allt, och allt hålls samman genom honom.
 I Jesus Kristus skapades allt i himlen och på jorden! Allt är skapat genom honom och till honom.


Och inte bara det: allt hålls samman genom Jesus. Hade inte Jesus funnits idag, då skulle världen för länge sedan brakat ihop, eftersom allt allt hålls samman genom honom. Ser du vad stor och mäktig denne Jesus är? Han är nämnd redan i Bibelns första vers eftersom allt skapades genom och till honom! I första början För en del kanske det kan vara svårt att förstå vad "begynnelsen" betyder. Men det betyder helt enkelt "början", med betydelsen då allting började då skapade Gud himlen och jorden. Det finns en bibelöversättning som heter "Fribibel" och den har översatt Bibelns första vers så här: I första början skapade Gud himlen och jorden. På det viset kanske det är lite enklare att förstå orden "i begynnelsen".


Men jag tycker att det går knappt ersätta de orden med något som är bättre för det är helt mästerligt att börja med "I begynnelsen". Inget slår det. Förstlingen Men nu ska vi gå in lite i grundtexten vad "I begynnelsen" också kan betyda och som det också går att översätta. Detta hade jag ingen aning om och jag blev helt överraskad och min tro på Jesus styrktes ännu mer - och versen blev ännu mer mästerligare och fantastisk, när jag upptäckte detta helt nyligen. Det går nämligen att översätta orden "i begynnelsen" med "Genom Förstlingen"! Genom Förstlingen skapade Gud himlarna och jorden. Detta är ju helt fantastiskt. Och "Förstlingen" vet vi ju alla vem det är! 1 Kor 15:23 Men var och en i sin ordning: Kristus som förstlingen och därefter, när han kommer, de som tillhör honom. Det går alltså att säga: Genom Jesus skapade Gud himlarna och jorden. Förstlingen är Jesus Kristus! Gud skapade världen genom Förstlingen som är Jesus Kristus! Jesus nämns i Bibelns första vers! Dessutom nämns han i Bibelns sista vers i Uppenbarelseboken. Alltså: Hela Bibeln handlar om Jesus Kristus, Guds Son! Gud har skapat hela världen genom honom! Detta är mäktigt! Då Gud ska skapa världen, då skapar han världen genom Jesus Kristus, och då när han ska frälsta världen gör han det genom Jesus Kristus.


Gud gör ingenting utan att göra det genom Jesus Kristus. Genom ett ord från Gud Nästa ord vi ska titta på är "skapade". Vad betyder det och hur gjorde Gud när han skapade världen? Hebreerbrevet 11:3 förklarar det tydligt för oss. Genom tron förstår vi att universum har skapats genom ett ord från Gud, så att det vi ser inte har blivit till av något synligt.
 När Gud skapade universum så skapade han det genom sitt ord. Och Ordet vet vi är Jesus. Versen avslöjar också att allt som har blivit till har inte blivit till av något synligt. Det var inte så att det tidigare fanns ett byggmaterial som Gud kunde forma och bygga vidare på. Utan han skapade det från ingenting. Han sa ett ord och så bara stod det där. På det viset skapade han himlarna, jorden och hela universum. Det fanns inte tidigare. Han sa ett ord och så stod det där. Från intet skapade Gud allt det som vi kan se idag. Och det ordet som han skapade genom är Jesus Kristus.


Hade inte Jesus funnits, då skulle inte världen ha kunnat bli till. Allt beror på Jesus. Vi kan inte tala om skapelsen och utlämna Jesus eftersom skapelsen beror på Jesus. På samma sätt kan vi inte tala om frälsningen och utlämna Jesus eftersom frälsningen beror på honom. Inte heller kan vi tala om Gud och utelämna Jesus eftersom Jesus är ett med Gud, för allt har blivit till genom honom. Gud Och nu har vi kommit fram till ordet "Gud" i vår fantastiska vers. I grundtexten står det ordet "Elohim" och det betyder "Gud". Det märkliga med det här ordet är att det faktiskt står i flertal.


Detta ser vi också när Gud talar sig själv som "oss". 1 Mos 1:26 Gud sade: "Låt oss göra människor till vår avbild, till att vara lika oss. De skall råda över fiskarna i havet och över fåglarna under himlen, över boskapsdjuren och över hela jorden och över alla kräldjur som rör sig på jorden." Här i första versen av Bibeln beskrivs alltså hela Gudomen = Fader, Sonen och den helige Ande. Jesus har redan nu nämnts två ställen i Bibelns första vers. Först som "Förstlingen" och sedan som "Gud". Om Bibeln talar så mycket om Jesus, hur skulle vi då kunna undvika tala om honom? Det ska vi naturligtvis inte, utan vi ska frimodigt tala om Jesus eftersom allt hålls samman i honom. Om inte Jesus hade funnits, då hade vi inte ens haft en bibel! Eftersom Bibeln handlar om Jesus då hade det ingenting gått att skriva om Jesus inte hade funnits. Förste och den siste Precis eftet ordet "Gud" finns det två små tecken till eller ord som inte bruka komma med i våra översättningar. Det är orden förste och den siste. Jesus säger själv i Bibeln: Upp 1:17 När jag såg honom [Jesus], föll jag ner som död för hans fötter. Men han lade sin högra hand på mig och sade: "Var inte rädd.


Jag är den förste och den siste." Jesus nämns här yterligare en gång till i versen. Med andra ord så finns Jesus med tre gånger i Bibelns första vers! Han finns med som Förstlingen Gud Den förste och den siste Himlarna Och nu har vi kommit fram till ett annat märkligt ord som vi ofta läser utan att tänka på vad det verkligen står. Och det är ordet "himlarna".


I grundtexten står faktiskt det ordet också i flertal. Det står egentligen inte "himlen" som en del bibelöversättningar brukat översätta det utan det står faktiskt "himlarna". Oftast när biblarna översätter det här ordet så skriver de ofta "himlen" med en förklarande fotnot att det egentligen står "himlarna". Jag kan inte förstå att de envisas med att översätta det med ordet himlen när det egentligen står himlarna. På andra ställen där det står "himlen" i våra bibelöversättningar står det också egentligen "himlarna". Bilden här ovan där bibelversen är citerad är från Reformationsbibeln. Där är den rätt översatt.


Det står: "I begynnelsen skapade Gud himlarna och jorden." Exempel Jes 65:17 Se, jag skapar nya himlar och en ny jord, och man skall inte mer komma ihåg det förgångna eller tänka på det. 2 Petr 3:13 Men efter hans löfte ser vi fram emot nya himlar och en ny jord där rättfärdighet bor.
 Upp 21:1 Och jag såg en ny himmel [himlar] och en ny jord. Den första himlen och den första jorden var borta, och havet fanns inte mer. I den sista citerade versen står det fel. Där står det egentligen "himlar". Gud har alltså skapat flera himlar med sin härskara i. Himlen befolkad av andevarelser. De är inga humanoida varelser ned kött och blod som det är på jorden. Bibeln talar om att det finns tre himlar.


Den tredje himlen är där Gud finns och har sin tron. Jorden Nu har vi kommit fram till det sista ordet som vi ska ta en liten titt på och det är ordet "jord". I grundtexten står det "jorden", alltså i ental. Det står inte i flertal som himlarna. Gud skapade bara en jord men flera himlar. Gud har alltså inte skapat flera jordar. I himlarna finns det härskara, alltså andevarelser som har befolkat dem, och på jorden finns det också en härskara - humanoida varelser av kött och blod som har befolkat den. Det finns alltså inte flera "jordar" som är befolkade av humanoida varelser. Detta är viktigt att notera eftersom det står inte att Gud har skapat "himlarna och jordarna", utan "himlarna och jorden".


När det gäller härskaran så står det i bibeln: 1 Mos 2:1 Så fullbordades himlen [himlarna] och jorden med hela sin härskara. Det finns bara en jord med liv på, inte flera jordar. Bibelns första vers bevisar klart och tydligt att det inte finns andra jordar (planeter) med liv på. Alla sådana idéer är obibliska och villfarelse. Hållet vi till Bibelns mästerliga första vers så kommer vi inte fel när det gäller sådana här saker. Ser du hur fantastisk Bibeln är? Vi har bara hållit oss till en enda vers som på svenska består av sju ord och ändå har vi fått fram så här mycket! Versen är ett mästerverk. Vetenskapsmännen För en del år sedan hörde jag talas om att vetenskapsmän skulle med hjälp av en dator bygga upp en liknande mening som 1 Mos 1:1 är uppbyggd. Hebreiska orden har också talvärden. Alla ord i den meningen är uppbyggt på sjutal och delbart med sju. Detta skrevs då för 3500 år sedan, en tid då datorn inte fanns. Men vetenskapsmännen hade en dator till hjälp.


Trots detta så tog det dem 13 veckor att bygga upp en liknande mening som 1 Mos 1:1! Bibelns första vers är ett mästerverk! Varför är det ett mästerverk? Jo, den är inspirerad av Gud!

Presentation


Anji red här. 30 år och skriver om Jesus Kristus. Låt min blogg uppmuntra dig!

Vet en del om livet. Sorg och smärta. Ångest, depression, missbruk, ensamhet ,tårar, ätstörningar och självskadebeteende. Eftersom jag levt med det själv i många många år.

Omröstning

Har du semester nu?
 Nej, har redan haft min
 Min börjar snart
 Har ingen semester
 Jobbar inte
 Den var alldeles för kort

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Följ bloggen

Följ Han  lever med Blogkeen
Följ Han  lever med Bloglovin'

Prövningar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se