Han  lever

Senaste inläggen

Av Anji - Onsdag 5 april 21:06

Att vara i Guds vilja och i Guds famn. Det är inte lätt att vara ett Guds barn, det vet alla som älskar honom. Låt verserna berätta för dig.

Glädje mitt under lidandet

1 Petr 4:12-1412 Mina älskade, var inte förvånade över den eld som ni måste gå igenom till er prövning, som om det hände er något oväntat. 13 Nej, gläd er ju mer ni delar Kristi lidanden. Då skall ni också jubla och vara glada, när han uppenbarar sig i sin härlighet. 14 Saliga är ni, om ni hånas för Kristi namns skull, ty härlighetens Ande, Guds Ande, vilar över er.

1 Petr 4:17-19 Ty tiden är inne för domen, och den börjar med Guds hus. Men om den börjar med oss, vad skall då slutet bli för dem som inte lyder Guds evangelium? 18 Och om den rättfärdige med knapp nöd blir frälst, vad blir det då av den ogudaktige och syndaren? 19 Därför skall de som efter Guds vilja får lida anförtro sina själar åt sin trofaste Skapare, under det att de gör vad som är gott.

4:18 Läs också Ords 11:31.


Bless/ Anji

ANNONS
Av Anji - Tisdag 4 april 14:50

"Han svarade henne icke ett ord." Matt 15:23

"Han tiger stilla i sin kärlek."  Sef 23:17
 
KAN HÄNDA läsas dessa ord av något Guds barn, som just haft en förkrossande sorg, en bitter missräkning, eller som fått mottaga ett bedövande slag från ett alldeles oväntat håll. Du längtar att få höra Mästarens röst bjuda dig vara vid gott mod, men Han tiger stilla och du gripes av en hemlig förtvivlan. "Han svarade henne icke ett ord."
 
Guds ömma hjärta måste ofta lida, då Han lyssnar till alla dessa sorgsna klagorop från våra svaga, otåliga hjärtan. Vi förstå icke, att det är för vår egen skull, som Han icke alls svarar oss eller gör det på ett annat sätt, än vad vi i vår blindhet och kortsynthet skulle anse vara bäst för oss.
 
Då Jesus tiger, är Han lika vältalig, som då Han talar. Hans tystnad kan vara ett tecken, icke till ogillande, utan till bifall, och åsyfta rik välsignelse. "Varför är du så bedrövad. min själ?" Du skall få tacka Honom till och med för Hans tystnad.
 
Jag giver henne en hård och snabbt verkande behandling för att därigenom fostra henne för den högsta och heligaste tjänst. Hennes kännedom om mig är så innerlig, och hon litar så obetingat på mig, att hon är oberoende av ord och blickar och av varje yttre tecken till mitt gillande. Hon är varken förskräckt eller missmodig, vilka skickelser jag än låter henne möta. Hon förtröstar på mig, då den mänskliga naturen med förnuft och känslor gör uppror. Hon förstår att jag verkar i henne med evigheten i sikte, och hon vet, att det som nu ter sig oförklarligt för henne skall hon framdeles förmå fatta.
 
Jag tiger stilla i min kärlek, emedan jag älskar så högt att inga ord kunna utsäga det, ej heller kan någon människas hjärta begripa det. Jag gör det för eder skull, för att ni därigenom, lärda av Anden, skola förtrösta på mig och älska mig med en kärlek, som spontant och för kärlekens egen skull framspringer ur hjärtat.''
 
Han skall göra under, om du blott vill lära dig tystnadens hemlighet och tacka Honom varje gång Han undanhåller dig sina gåvor för att du därigenom må bättre lära känna och älska Givaren.
 
ANNONS
Av Anji - Söndag 2 april 12:14

Du är inte dina pengar på banken, du är inte bilen du kör, du är inte huset du bor i, du är inte dina pengar i din plånbok, du är inte jobbet du har, du är inte kläderna du har på dig, du är inte den senaste mobilen du har. Men du kanske tror dig ha allt genom materiella saker, men du saknar fortfarande något. Du känner dig fortfarande tom och är ute efter något mera. Du tror lycka kan köpas för pengar, men det du köper blir du bara mer tommare efter, du försöker fylla din glädje med materiella saker men du lyckas inte. Du står i kön, du drar kortet, du åker hem med dina nya saker, du är glad för en stund, men senare känner du dig tom igen. När du ligger där i din säng, ensam, vad tänker du då? Är du glad, är du nöjd? Lycklig? Kanske mest tom? Du längtar efter något som inte kan köpas för pengar. Du har försökt allt med att vara "lycklig" men du når aldrig dit hur du än försöker. På ytan ser det ut som om du har allt. Falsk lycka, skulder, tomhet.

Det enda som kan fylla ditt tomma inre är Gud. Jesus betalde den enda skulden. För honom behöver du inte allt det jag pratat om. Han vill ha dig, precis, just dig, hur mycket pengar, materiella saker, hur fattig du än är så vill han ha dig för att göra dig glad, för att ditt inre inte skall vara tomt. Han betalade priset för dig för att du skulle känna glädje. Att du är förlåten och älskad. Du är inte ensam där du ligger om natten. Han vill att du skall ta hans hand, men du tvekar, för det enda du är rädd för är att han kan förändra ditt liv. Du kanske är rädd att älska Jesus mer än dina prylar.

"Samla inte skatter här på jorden" Nej för du kommer ändå inte få ta med dig något till himlen. Jesus vill inte ha dina skor, dina pengar, din dyra bil, det enda han vill är att ha dig, din hand, ditt hjärta och din tunga att säga ja till honom när han kallar på dig. Han vill ha dig med i sitt team, för att bygga hans rike, att arbeta för honom, att prisa honom, att ropa hans namn. Du är inget undantag, för han är ute efter just dig. Han behöver dig.

Sen kommer det inte bli lätt men med honom är ingenting omöjligt, det är bara värt det.

Låt dig glädjas i Herren. Vi behöver honom så mycket som han behöver oss. Tänk dig att han behöver dig, han behöver mig. Han älskar dig, han dog för dig, han lever idag och för alltid. Vi kan inte gömma oss för honom.

"Tack Herre för att du är med oss, tack Herre för att bryter alla bojor, vi tackar dig för att du är en god Gud. Du är våran försörjare, våran tröstare, våran klippa, vårat hopp och frälsning. Vi ber dig Herre att ögon skall öppnas att knän skall böjas, att händer skall prisa dig, att våra tungor bara pratar om dig. Tackar dig för att du vakar över oss, tackar dig för att du hjälper oss med alla svårigheter vi har, våran längtan efter under och mirakler, tack Fader för att du hjälper oss att vara uthålliga. Vi ber för våra nära och kära, att de skall inse hur mäktig och stor du är och inse att dom behöver dig. Du torkar våra tårar, Herre vi älskar dig, vi vill ha mer av dig. Du är styrkan i stormen, du är den raka vägen, sanningen och livet. Vi prisar dig för evigt och vi ger aldrig upp Herre. Tackar dig för att vi andas och att vi får leva, tackar dig för hälsa och frid. I Jesu namn Amen.


/Bless Anji


Av Anji - Onsdag 29 mars 18:43

 Hos 11:7
Ty mitt folks håg står till avfall från mig; och huru mycket man än kallar dem till den som är därovan, så höjer sig ändå ingen.

Matt 11:28-30
Kommen till mig, I alla som arbeten och ären betungade, så skall jag giva eder ro.

29
Tagen på eder mitt ok och lären av mig, ty jag är saktmodig och ödmjuk i hjärtat; 'så skolen I finna ro för edra själar'.

30
Ty mitt ok är milt, och min börda är lätt./Anji

Av Anji - Söndag 26 mars 19:49

Av Anji - Fredag 24 mars 11:02

Detta är vad mitt hjärta ropar, Jesus hela mitt livjag måste bara berömma dig. Som en eld i mina bendetta beröm kommer svämma över. Hoppet om härlighetenom Gud är för mig, vem kan då vara mot mig? Jag går framåt, kommer jag hitta ett nytt sätt att ge dig beröm, lyfta upp ditt namn, känner jag hopp inom mig.
Min Återlösare och min klippanamnet över alla namn. Min frälsning och min sång. Klarhet till klarhet,härlighet till härlighetJag kommer att förvandlas av dig. Du härskar över allt, ditt namn är värd all lovprisning.


Jag tror dig när du säger att du är min klippa, jag tror dig när du säger att du är min styrka. För du vet baramitt hjärta. Lugna havet runt mig. Du kommer fortfarande vara min säker räddning.
Du håller min värld i din hand, du kärlek är större än jag någonsin kan förstå. Vad jag än möter jag vet att dugår före mig. Du hör min röst när jag roparDu kom ner långt från himlen och för att fånga min själ. Duöppnat ögonen till mitt hjärta.
Horisonten, når den så långt, nu är du förde mig till en speciell platsDu glädjer  mig, avslöjade du djupet i mitt hjärtaNu ser jag dig högt, hur bred och hur djupt din är kärlek är för mig. Som har gjort himmel och jord, du är allt vi någonsin velatDu är allt vi behöver. Genom dina sår blir vi heladeGenom ditt blod vi är rena. Skuld och skam tvättas bort.
Du behöver inte frukta. Han kommer aldrig lämna din sida, du står på helig mark,  alla tårar torkas bort. 
Resten av ditt liv börjar idag, just nu, just här. Detta är tid att börja omJust här. inget att dölja, gränsen ärborta, vi går vidare. Lev med en passion, lev med ett syfte, lev med en framtid. Är du redo?

 

Bless/ Anji

 

Av Anji - Torsdag 23 mars 17:04

The time is nigh even at hand. God loves you so much that's why he sent Jesus Christ to die for you on the cross. we need to get ready.
God has great plans for us. He wants to use us for his Glory.
We need to pray for our Nation. and pray for our leaders
that they will make right decisions in this land and Repent unto the Lord. God loves us more than we could ever imagine.
Jesus is our intercessor Praying for us before the Father.
He is our precious Jesus and he loves you so much.

 

 

 

 Bless / Anji

Av Anji - Onsdag 22 mars 17:45

 

 

"Ju större kors ju mera trogen;

i stormen stadgas ekens rot.

 

Du blir alltmer för himlen mogen

med korset buret utan knot.

Ju mera under korset böjd


dess mera över jorden höjd.

 

Ju större kors, ju flera böner,
ju mera bön, dess mera nåd.


Ju mörkare du jorden röner
dess ljusare blir himlens råd.


Ju mindre stöd dig världen ger,
i Gud du äger det dess mer
."

 

 

 

Från: Källor i öknen /Mrs E Cowman

 

 

/Anji

Presentation


Anji red här. 30 år och skriver om Jesus Kristus. Låt min blogg uppmuntra dig!

Vet en del om livet. Sorg och smärta. Ångest, depression, missbruk, ensamhet ,tårar, ätstörningar och självskadebeteende. Eftersom jag levt med det själv i många många år.

Omröstning

Har du semester nu?
 Nej, har redan haft min
 Min börjar snart
 Har ingen semester
 Jobbar inte
 Den var alldeles för kort

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Anji

Min Gästbok. Välkommen!

Följ bloggen

Följ Han  lever med Blogkeen
Följ Han  lever med Bloglovin'

Prövningar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se